Folklórny súbor - vrátenie peňazí
V januári som sestrám zaplatila súbor. Dokopy 1000e, 250 pol rok, čiže zaplatené majú každá na celý jeden rok. Jedna z nich si nechala v marci ostrihať vlasy a odvtedy ju nechcú brať na žiadne vystúpenia,čiže tam vlastne chodí zbytočne. Chcela som od súboru nech mi vrátia peniaze, keďže tam už viac nechce chodiť (nemá to zmysel), súbor však odmieta. Ako by ste postupovali? Nie sú to malé peniaze.
@beronsche nemajú, ani v zmluve to nemáme, jediné pravidlo bolo nemať tetovanie a pirsing na viditeľnom mieste (tvár, ruky, členky a podobné), o vlasoch nikde ani ťuk.
takze by som isla tymto smerom. Ak ju nemienia zahrnut do treningov, nech ti daju pisomne dovod. Ak nie a trenovat nemoze (co nemoze zrejme podla toho, co pises), nech vratia peniaze...
Napisala by som veducej suboru a zriadovatelovi doporuceny list so ziadostou o vyjadrenie.
@diamond007 fu, ako sa opovazujes takéto nezmysly písať?! Ty si teba úbohý človek a to som ti ešte veľmi slušne napísala?!!!! Vieš čo je to žiť s takou chorobou?!! A áno, predstav si že pri niektorých ochoreniach štítnej žľazy výpadku vlasy a hlava je jak koleno.
Ja ti prajem krásne dlhé husté vlasy, keď už nemáš nič v hlave tak aspoň na hlave niečo.
Ak ju zastupuje náhradníčka, prečo ona netrénuje s náhradníčkami? Mala by plnohodnotné tréningy, za ktoré je zaplatené a teda na vystúpenia by nechodila. To mi príde ako kompromis.
Čistiť topánky a kroje mi príde celkovo ako nonsens - to je predsa zodpovednosť každej jednej postarať sa o svoje alebo teda zverené veci. Alebo potom má mať klub svojho kustóda, ktorý to zabezpečuje pre všetkých a je za to platený. Kto to robil doteraz?

maju niekde oficialne uvedenu podmienku, ake dlhe vlasy musi mat?
Lebo ak nie, nemozu sa na to ani odvolavat, aj ked je to tak zauzivane, ze su vlasy su dlhe..