Formality okolo vlastníctva auta a zmeny v technickom preukaze
Dobrý deň viete prosím poradiť? Som majiteľkou auta ktoré som si kúpila, avšak povinné poistenie vychádzalo na mňa príliš drahé,tak sa uzatvorilo poistenie na môjho manžela. To znamená,že v technickom preukaze je zapísané ja majiteľ a manžel držiteľ.
Ako by sa to dalo spraviť aby som bola aj majiteľ a zároveň aj držiteľ? Napríklad keď budem chcieť auto predať,tak už potrebujem manželov súhlas lebo je držiteľ?
Normalne uzatvorit poistku na teba a ist na policiu zapisat ta ako majitelku aj drzitelku
@gabika8855 a to sa bude opäť platiť kolok, však?
Nejaky ano, uz by nemal byt v takej vyske ako prvykrat....ale ano bude sa platit
Keď to urobíš cez internet platíš polovičné poplatky.
Ja som napr. platil na inšpektoráte za zmenu bydliska v tech. preukaze 18 EUR.
ÚKON – Vydanie osvedčenia o evidencii časti I a časť II
Položka 68a zákona č. 145/1995 Z.z. o správnych poplatkoch v platnom znení
a) Vydanie osvedčenia o evidencii časti I orgánom Policajného zboru vrátane vykonania zmien v týchto dokladoch a doručenia osvedčenia o evidencii časti I na určenú adresu (plastové osvedčenie)
9 €
b) Vydanie osvedčenia o evidencii časti II orgánom Policajného zboru vrátane vykonania zmien v týchto dokladoch (papierové osvedčenie)
9 €
V ČR to stojí 50 CZK, t.j. cca 2 EURá !!! To je rozdiel!
Změna údajů v technickém průkazu - Cena:
Poplatek za správní úkon “změna trvalého bydliště” pro technický průkaz je 50 Kč. Při změně další položky jako např. příjmení, se platí dalších 50 Kč.

Normalne uzatvorit poistku na teba a ist na policiu zapisat ta ako majitelku aj drzitelku