icon

Formality okolo vlastníctva auta a zmeny v technickom preukaze

3. máj 2025

Dobrý deň viete prosím poradiť? Som majiteľkou auta ktoré som si kúpila, avšak povinné poistenie vychádzalo na mňa príliš drahé,tak sa uzatvorilo poistenie na môjho manžela. To znamená,že v technickom preukaze je zapísané ja majiteľ a manžel držiteľ.
Ako by sa to dalo spraviť aby som bola aj majiteľ a zároveň aj držiteľ? Napríklad keď budem chcieť auto predať,tak už potrebujem manželov súhlas lebo je držiteľ?

gabika8855
3. máj 2025

Normalne uzatvorit poistku na teba a ist na policiu zapisat ta ako majitelku aj drzitelku

autor
3. máj 2025
@gabika8855

Normalne uzatvorit poistku na teba a ist na policiu zapisat ta ako majitelku aj drzitelku

@gabika8855 a to sa bude opäť platiť kolok, však?

gabika8855
3. máj 2025

Nejaky ano, uz by nemal byt v takej vyske ako prvykrat....ale ano bude sa platit

maranco
3. máj 2025

Keď to urobíš cez internet platíš polovičné poplatky.

beddd
22. okt 2025

Ja som napr. platil na inšpektoráte za zmenu bydliska v tech. preukaze 18 EUR.

ÚKON – Vydanie osvedčenia o evidencii časti I a časť II
Položka 68a zákona č. 145/1995 Z.z. o správnych poplatkoch v platnom znení

a) Vydanie osvedčenia o evidencii časti I orgánom Policajného zboru vrátane vykonania zmien v týchto dokladoch a doručenia osvedčenia o evidencii časti I na určenú adresu (plastové osvedčenie)
9 €
b) Vydanie osvedčenia o evidencii časti II orgánom Policajného zboru vrátane vykonania zmien v týchto dokladoch (papierové osvedčenie)
9 €

V ČR to stojí 50 CZK, t.j. cca 2 EURá !!! To je rozdiel!

Změna údajů v technickém průkazu - Cena:
Poplatek za správní úkon “změna trvalého bydliště” pro technický průkaz je 50 Kč. Při změně další položky jako např. příjmení, se platí dalších 50 Kč.