Fotenie trojmesačného bábätka na pas
Čauko, chcem ísť s dieťaťom trojmesačným vybaviť cestovný pás. Ako bude prebiehať fotenie? Predpokladám, že bude jačať jak najatý, asi ho budem mať na kolenách, či?
Ešte jedna vec - zoberú ma prednostne, keď tam budem s takým bábätkom, či to by som veľa chcel? Áno, viem že sa dá cez net objednať, ale dá sa len na časy, ktoré mi nevyhovujú. Fizliareň nemám "čo by kameňom dohodil", ale 30km. Ak by sa dalo objednať o osmej, nie je problém, lenže dá sa až od desiatej. A to je problém.
keď tlačíš lístok je tam možnosť prednostne - berú deti do 3 rokov
Vezmi bielu látkovú plienku, prehodíš ju na seba a bábätko budeš tú chvíľku držať
Ešte by som zvážila či pas alebo OP s fotkou - podľa toho kam plánujete cestovať
Platnosť oboch je 2 roky a OP je lacnejší
@patka06 Pas, lebo aj ďalšie deti majú pas, tak nech majú rovnako... 🙂 A pôjdeme aj do UK, neviem, či tam sa dá ísť ešte na OP....
@patka06 Pas, lebo aj ďalšie deti majú pas, tak nech majú rovnako... 🙂 A pôjdeme aj do UK, neviem, či tam sa dá ísť ešte na OP....
@thirstymonk V tom prípade pas, do UK OP s fotkou nestačí - už nie sú v EU
Ja som nás objednala, dali sme si urobiť všetci. Bábätko potrebuje rodný list, vezmite aj bielu plienku, sedieť bude na kolenách - ide to celkom rýchlo, musí byť zobudené-mat otvorené oči.
@thirstymonk kukni nejake ine pasove v mensom meste a nebude natresk. Maleho posadia na teba a nemoze spat. Cvaknu to rychlo
Vyberies si prednostne vybavenie a dieta budes drzat na kolenach.zober mu hracku nejaku svietiacu zvukovu na tych 7 sekund co bude pozerat jednym smerom.pripadne ak.je na umelom.mlieku tak flasu to je ukludnovak jak vysity..bude na nu pozerat ani sa nehne a ani nepipne.
@thirstymonk kukni nejake ine pasove v mensom meste a nebude natresk. Maleho posadia na teba a nemoze spat. Cvaknu to rychlo
@really8 A keď bude spať, tak čo?
@thirstymonk budes ho musiet zobudit. Musi mat otvorene oci
@thirstymonk budes ho musiet zobudit. Musi mat otvorene oci
@really8 Jaj... no tak to bude asi revať :D
@thirstymonk však počkajte pred pasovým, kým sa zobudí a choďte dnu, keď bude hore...vytlačíte si prednostný lístok deti do 3r. a zoberú vás hneď...
@thirstymonk mozno, a mozno bude zaujaty ze co to je vsetko za svetla a zvuky a podari sa cvaknut. Musela som to absolvovat s mensim a skor bol problem zobudit ale slo to bez placu.
@thirstymonk prednostné vybavenie, neznamená v každom pasovom centre okamžite vybavenie. Toto obdobie je tam plno ľudí a bohužiaľ čaká sa s akýmkoľvek dieťaťom- starším či mladším. Odporúčam nájsť menší inšpektorát, ktorý netrpí tým natreskom ako mestá.
@thirstymonk Ak bude spať, počkáš vonku kým sa zobudí, potom vojdeš vytlačíš lístok - vyspaté bude lepšie spolupracovať.
Čaká sa krátko, len kým sa uvoľní pracovník. Záleží od pracoviska a počtu prednostných lístkov pred vami
Na väčších oddeleniach to ide zvyčajne rýchlejšie
@thirstymonk dcerku som dala fotit na pas ako 2tyzdnovu,ale to bolo pred temer 13r a nie na SK,pozadie si riesil foto atelier, ale polozili ju nahracie kresielko, biele pozadie a musela mat otvorene oci a neplakat. Syna som dala fotit ako mesacne ho na pas pred 16r.
@thirstymonk ja som budila tesne pred fotením, ešte hodil aj úsmev na pani za okienkom 😏 keby som ho mala dlhšie zobudeneho, už by špekuloval.

keď tlačíš lístok je tam možnosť prednostne - berú deti do 3 rokov
Vezmi bielu látkovú plienku, prehodíš ju na seba a bábätko budeš tú chvíľku držať
Ešte by som zvážila či pas alebo OP s fotkou - podľa toho kam plánujete cestovať
Platnosť oboch je 2 roky a OP je lacnejší