Hľadám právničku na radu!
Ahojte je medzi nami právnička? Ďakujem mám pár potazok6
Je tu cela skupina právnikov
Veď polož otázku alebo napíš na poradňu
@anonym_21eec6 chcela som osobne otázku ale tak položím. Ak je dieťa v striedavej starostlivosti môže nastúpiť do jaslí bez toho aby matka súhlasila s tým? A za ďalšie môže to riešiť starý otec?
@anonym_21eec6 chcela som osobne otázku ale tak položím. Ak je dieťa v striedavej starostlivosti môže nastúpiť do jaslí bez toho aby matka súhlasila s tým? A za ďalšie môže to riešiť starý otec?
@anonym_autor To, ze mate striedavu starostlivost znamena, ze mate rovnake prava a povinnosti. Matka by o tom mala vediet a suhlasit. Ak sa neviete rozhodnut vy dvaja, rozhodne za vas sud.
Stary otec nema prava a povinnosti voci dietatu. Moze pomoct, jedine.
@anonym_autor To, ze mate striedavu starostlivost znamena, ze mate rovnake prava a povinnosti. Matka by o tom mala vediet a suhlasit. Ak sa neviete rozhodnut vy dvaja, rozhodne za vas sud.
Stary otec nema prava a povinnosti voci dietatu. Moze pomoct, jedine.
@anonym_1af965 ďakujem. Lebo mne bolo len oznámené že ako bude malý u nich bude chodiť do jaslí že to vybavil starý otec
@anonym_1af965 ďakujem. Lebo mne bolo len oznámené že ako bude malý u nich bude chodiť do jaslí že to vybavil starý otec
@anonym_autor akoze vybavit/pomoct moze, rozhodovat dedo nemoze. Oznamit je tiez mozne druhemu rodicovi, samozrejme, ale ten druhy rodic, ktoremu bolo oznamene moze, ale nemusi s tym suhlasit. Ak suhlasi, vybavena vec. Ak nesuhlasi, moze oponovat. Ak sa nerozhodnete vy dvaja, rozhodne za vas sud. Takze stale je lepsie sa rozhodnut bez komplikacii, a hlavne: rozhodnut sa v zaujme dietata. 🙃
Tak daj navrh na sud na zrusenie striedavky, ked on sa o dieta starat nechce, ale supnut do jasli (a ty s tym nesuhlasis)
Si tu anonym, ani srnky netušia kto si ty, tvoje dieťa, otec či dedo dieťaťa. Tak napíš presnejšie - vek dieťaťa, aké máte súdne rozhodnutie a prečo máte striedačku s tak malým dieťaťom ( jasle - do 3r), a prečo rozhoduje o decku dedo, veď nie je jeho zákonný zástupca
Si tu anonym, ani srnky netušia kto si ty, tvoje dieťa, otec či dedo dieťaťa. Tak napíš presnejšie - vek dieťaťa, aké máte súdne rozhodnutie a prečo máte striedačku s tak malým dieťaťom ( jasle - do 3r), a prečo rozhoduje o decku dedo, veď nie je jeho zákonný zástupca
@cacianka anonym som dala kvôli znamim. Striedavka rozhodol súd, dedo rozhoduje lebo si myslí že je boh a malý má 2
@cacianka anonym som dala kvôli znamim. Striedavka rozhodol súd, dedo rozhoduje lebo si myslí že je boh a malý má 2
@anonym_autor Dedo moze rozhodovat jedine vtedy, ak by mu bolo dieta zverene... Inak nema na to pravo.
@anonym_autor Dedo moze rozhodovat jedine vtedy, ak by mu bolo dieta zverene... Inak nema na to pravo.
@anonym_1af965 dieťa mu zverené není. Dieťa máme na striedačke ja a ex. Ex býva u rodičov tak preto dedo všetko rieši. Dedo aj pre malého chodí nie ex
@anonym_autor obaja rodicia musite suhlasit, podpisat prihlasku atd... nie dedo o tom rozhodoat nema a vlastne ani hovorit co do toho. Ak to vybavil, kto podpisal prihlasku/zmluvu za to dieta, ked to mozu iba zakonni zastupcoia

Veď polož otázku alebo napíš na poradňu