Hľadám zamestnanca daňového úradu alebo zdravotnej poisťovne
@auberggine Ja robím v zdravotnej poisťovni. Som zvedavý, na čo sa chceš spýtať, čo má spoločné daňový úrad a zdravotná poisťovňa. Teda tuším, resp. viem, čo majú spoločné tieto dve inštitúcie, ale či sa to bude týkať toho, čo si myslím... 🙄 ?
@auberggine Ja robím v zdravotnej poisťovni. Som zvedavý, na čo sa chceš spýtať, čo má spoločné daňový úrad a zdravotná poisťovňa. Teda tuším, resp. viem, čo majú spoločné tieto dve inštitúcie, ale či sa to bude týkať toho, čo si myslím... 🙄 ?
@anonym_bdcfb9 Ak sa podava dodatocne danove priznanie podla paragrafu 8, ide to automaticky na spracovanie z danoveho uradu do poistovne?Dakujem
@anonym_bdcfb9 Ak sa podava dodatocne danove priznanie podla paragrafu 8, ide to automaticky na spracovanie z danoveho uradu do poistovne?Dakujem
@auberggine Takt toto by ti vedel zodpovedať možno 1, max. 2 ľudia zo zdravotnej poisťovne. To je tak špecifická otázka, ktorú vie asi len hlavný metodik správy poistného. Bohužiaľ ja robím inú agendu.
Ja viem, že dávkou č. 568 posiela daňový úrad do ZP informácie o daňových priznaniach. Inou dávkou posiela odklady daňových priznaní.
Analogicky tipujem, že rovnako dávkou 568 posiela daňové priznanie osoby či ide o riadne alebo opravné. Prenos údajov ale nie je okamžitý, je tam časové oneskorenie. Tipujem, že ZP by mala opraviť tvoje RZZP na základe opravného daňového priznania. Ak sa tak nestane do konca obdobia, kedy je ZP povinná vykonať RZZP pre tých poistencov, čo mali odloženú daňovú povinnosť , čo je 31.10., tak kontaktuj zdravotnú poisťovňu a požiadaj o prepočet RZZP z dôvodu opravného DP. K žiadosti pripojíš dodatočné daňové priznanie a ZP ti prepočíta RZZP.
@auberggine TAk som ti našiel špecifikáciu dávky 568. Tu si ju môžeš pozrieť:
https://www.udzs-sk.sk/wp-content/uploads/2022/...
Podľa toho dokumentu sa dávkou posielajú všetky druhy daňového priznania (riadne, opravné, dodatočné). Takže na základe toho by ti mala ZP opraviť RZZP.
Ak tak neurobí, platí, čo som písal vyššie. Nečakaj, že do 2 týždňov od podania dodatočného DP ti ZP opraví RZZP, dávka sa posiela 1x mesačne.
@auberggine TAk som ti našiel špecifikáciu dávky 568. Tu si ju môžeš pozrieť:
https://www.udzs-sk.sk/wp-content/uploads/2022/...
Podľa toho dokumentu sa dávkou posielajú všetky druhy daňového priznania (riadne, opravné, dodatočné). Takže na základe toho by ti mala ZP opraviť RZZP.
Ak tak neurobí, platí, čo som písal vyššie. Nečakaj, že do 2 týždňov od podania dodatočného DP ti ZP opraví RZZP, dávka sa posiela 1x mesačne.
@chrobak7 dakujem

Veď poloz otázku