Hmotná núdza
Dobrý deň,
chcem sa vás opýtať ak niekto poberate dávky v HN, koľko cca dostávate? Je normálne aby moja mama dostávala 100€? A k tomu jej dcéra študentka ktorá si privyrobí na štúdium z toho ešte stiahnu podľa toho koľko zarobila čo nie je viac ako 250€ kedže pracuje príležitostne . Zaujíma má či to má niekto podobne alebo je šanca podať podnet na zvýšenie tejto dávky ? Pretože toto je podľa mna naozaj hanba.. jediné čo je fajn že otec ktorý pracuje im prispieva na živobytie ale momentálne prišiel o prácu a neviem na ako dlho, čiže z tohto sa vyžiť naozaj neda .
A preco im neprispejes ty?
Kedze pises, ze maju studentku, jedna sa o mladych ludi. Treba ist pracovat. Davka je mierna pomoc, nema nahradit vypadok prijmu celej domacnosti. A ak prisiel otec o pracu, ma narok na podporu 6 mesiacov. Stat nema zivit ludi,ludia musia pracovat. To vam asi Fico podal skreslene info.
No uz sa dozvieme info 😀
Používateľka elzik3 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.
@elzik3 treba si pozriet ako sa davka vyratava. Zraraju sa sumy na ktote maju narok a od toho sa odrata prijem ktory maju - peniaze z brigad, vyzivne od otca,... ale predpokladam ze vsetko to ma pekne rozpisane v rozhodnuti o priznani hmotnej nudze ktore urcite dostala. Takze si to treba prestudovat a potom davat "podnety".
@sisa_s tak ked jej piseme hovadiny typu: zamestnat sa. 😁 Ani sa jej necudujem.
Zas tu niektore pribudnu na blacklist neprijemnych nickov.😁
@sissy27 vidíš, toto ma nenapadlo, že možno pracovať išla. 😂 Akože ja mám pochopenie pre chorých starých ľudí, ak nikoho nemajú. Aj pre niektoré ženy, ktoré ostanú samé s deťmi a fakt im nemá kto pomôcť, žiadna rodina. Ale takéto príspevky ma vytáčajú, ja platím drahé odvody, XY ďalších ľudí samozrejme tiež, aby mal štát o.i. na dávky. A niekomu sa bude ešte máliť za to, že sedí doma na riti.
@ivkazba ja súhlasím. Sú ľudia, ktorí sú v zlej situácii z objektívnych dôvodov, ale tí sa zvyčajne nesťažujú, nepindajú a hľadajú spôsoby a riešenia. A potom tu máme takých, ktorí zo sociálneho systému viac vybrali ako doň vložili, okolo seba deti, partnerov, rodičov a budú vykrikovať, že sa štát nestará...
Ak sa z toho neda vyzit, treba hladat pracu. Je divne, ze obaja rodcia su zrazu bez prace. Dvaja zdravi ludia, nepracovat sa, dostavat peniaze za nic a este sa rozculovat, ze je to malo ...
Ja som aktuálne na úrade práce a hľadám niečo na rannú smenu, kvôli deťom, keďže vychovávam sama a vôbec to nieje ľahké niečo zohnať, odoslaných viac ako 40 žiadosti do firiem , kde sa väčšinou pracuje na 3 smeny. Tak pre tie čo mudruju že treba ísť do práce, nie všade Vám natiahnu červený koberec a vítajú s náručou. Tak nusudte, keď nepoznáte autorkin pribeh
A potom su este taky, ktory si zavolaju markizu ci jojku,zverejnia svoj taaaaak nestastny osud za ktory rozhodne nemozu a druhy den uz cinkaju markize a jojke telefony s prosbou o ucet tych uboziakov aby im poslali peniazky..mnoho rodin naozaj postihne smola,vela krutych ran osudu, a zial takyto spadnu do vreca spiny s tymi co si zato mozu sami aj napriek varovanism a opakovanej pomoci

Hanba? To vážne? Hanba je sa toto pýtať. Tá HN sa platí z peňazí nás, ktorí pracujeme. Ak pôjde mama aj otec pracovať, budú mať viac.