Hrozí mi niečo za neskoré oznámenie priezviska?
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mi niečo hrozí ak oznámim uradom ze som sa vydala (výmena občianskeho, vodicského a pod.) až napr 3 mesiace po svadbe. Okrem toho, že za vydanie nových dokladov už budem museť platiť.
Ide o to, že ako manželom nám dajú horšie podmienky pre hypoteku ako ked sme od seba. A o hypo môžem žiadať tak až dva tri mesiace po svadbe.
Banka na to podľa teba nepríde?
@alexandrach To sa ti rozhodne nepodarí, ani kataster takú zmluvu nepustí, lebo ako manželia nemôžete získavať majetok 1/2 a 1/2 ale všetko môžete získavať len do bezpodieloveho spoluvlastníctva manželov. Okrem darov a dedičstva.
Takže tvoj flip je síce pekný, ale nepodarí sa ti to.
@alexandrach fuha, tak do tohto by som sa nepúšťala, to už zaváňa podvodom.
Samozrejme že banka na to príde, veď oni sú aj prepojení s úradmi. Ako vás toto vôbec napadlo 🤦
Skôr ti niečo hrozí, ak v banke uvedieš nepravdivé údaje...myslela si na to, že úrady sú prepojené a o tvojom vydaji už vedia
OP ktorý chceš v banke k hypo použiť je neplatný, keď si zmenila priezvisko
Neviem, či banky si nepreveruju klientov cez Register fyzických osôb. A tam už zmenu mena uvidia prakticky hneď na druhý deň po svadbe. Takže súhlasím, zaváňa to podvodom.
@alexandrach banka už dávno vie ,že si vydatá.System neodrbes
@thirstymonk, to pochybujem, kataster to nekontroluje. Ja som kupovala len na seba a ani pes po tom nestekol. Zmluvu o vyňatí z bsm sme podpisovali až keď som bola na lv. Ani banku ani kataster to nezaujímalo.
Akoze, v banke som to oznámila, nemala som záujem podvádzať, ale odkyvali a ďalej neriešili.
Fuuuuu tak do tohto by som nešla ani omylom 🙈🙈 veď banka si preveruje prvé posledné, určite sa nenechajú okašlať na takej banalite ako identita žiadateľa o hypo.
@alexandrach a ešte aby som nezabudla, ak na to banka príde (čo príde), na nejaký ďalší úver zabudni, dostaneš sa na čiernu listinu v úverovom registri a žiadna banka ti úver už nedá.
hovori ti nieco uverovy podvod?

Ide o to, že ak si sa vydala, tvoj občiansky je v podstate neplatný, lebo neobsahuje správne údaje. A uvádzať vedome nepravdivé údaje pri hypotéke, no neviem..