icon

Hypoplastický ľavokomorový syndróm, praktická hluchota a kompenzácie

terinafe
8. mar 2015

Veľmi pekne prosím, ak máte dieťa, ktoré má diagnózu HLHS (hypoplastický ľavokomorový syndróm) alebo je mu diagnostikovaná praktická hluchota...požiadali ste o kompenzácie? ... a dostali ste ich? mali ste s vybavovaním kompenzácii nejaké problémy? ako ste to riešili? na čo všetko mám vlastne nárok? prosím, poradťe, podeľte sa o svoje skúsenosti.
Ja mám takmer 8-ročného syna s oboma diagnózami (okrem iných...má aj DMO a prejavy autizmu). Ako polročný dostal preukaz ZŤP-S a ja som dostala opatrovateľský príspevok. Chodíme každý deň do školy pre nepočujúcich do Prešova, lebo v Košiciach taká škola nie je. Máme ešte na niečo nárok? Ďakujem.

bonaqa2013
•
8. mar 2015

@terinafe maminka,je tu skupina maminiek ,storá sa zaoberá touto otázkou. Takže pozri skupiny. Aj moja posledná dcéra má problémy so sluchom, nosíme ušné prístroje a pod.

bonaqa2013
•
8. mar 2015

@terinafe je to skupina Máme dieťa so sluchovým postihnutím. Ak by si niečo potrebovala, napíš aj mne, len ja neviem kedy sa tu dostanem, Teraz varím, ideme písať úlohy s deťmi , poobede máme oslavu. Takže tu prídem alebo neskoro večer, alebo až zajtra keď deti odídu do školy.

terinafe
autor
•
8. mar 2015

ďakujem...ja som tu doteraz nechodila, takže sa tu neviem orientovať...vďaka.

terinafe
autor
•
8. mar 2015

...a kde mám tú skupinu hľadať?

bonaqa2013
•
8. mar 2015

Stlač na Modrý koník a tam budeš mať skupiny.

ziarcanka
•
8. mar 2015
terinafe
autor
•
8. mar 2015

No žienky, neviem či som tak blbá alebo slepá, ale našla som len skupinu "Máme dieťa ZŤP"

terinafe
autor
•
8. mar 2015

...aj "deti s vrodenou chybou srdiečka" som našla

bonaqa2013
•
9. mar 2015

@terinafe však ešte raz ťukni na toho modrého koníka čo tam máš vyobrazeného. A potom uvidíš skupiny. Ozvi sa, či si to dokázala.

terinafe
autor
•
10. mar 2015

@bonaqa2013 konečne som to našla 🙂

bonaqa2013
•
11. mar 2015

@terinafe no super. Mne tiež troška trvalo kým som sa ako tak tu zorientovala.