icon

Idem k lekárovi a chcem, aby manžel bol doma s malou

mardzana12
10. feb 2023

Ahojte, viete mi poradiť? Potrebujem k lekárovi, som na rodičovskej a potrebujem aby manžel zostal doma s malou. Môžem dostať od lekára pre neho potvrdenie - paragraf? Ďakujem

viestta
10. feb 2023

Ano

mardzana12
autor
10. feb 2023

@mardzana12
@viestta ďakujem… čiže lekára poprosím o paragraf? Nebude s tým mat problém?

alex49
10. feb 2023

@mardzana12 niektorí majú problém, väčšina nie

nika23t
10. feb 2023

@mardzana12 ja takto stále beriem listok pre manžela, zatiaľ nikde nebol problém. Sestričky mi pre neho vždy doklad dali bez problémov, bez otázok.

tahomi
10. feb 2023

Po spravnosti nie, kedze nie je tvoj doprovod k lekarovi. Mal by si zobrat dovolenku na ten den.

veto2
10. feb 2023

Myslím si že môžete. Keď potrebujete ísť k lekárovi tak máte nárok na sprievod

euka210
10. feb 2023

@mardzana12 ak je dr.chapavy, tak da papier

zdenkak87
11. feb 2023

@mardzana12 ja ked idem k lekarovi tak manzel si zabehne k detskej po papier na maleho-mame ju blizko a nikdy s tym nebol problem

pukina
11. feb 2023

@mardzana12 ved nemusis hovorit, ze je doma s dietatom, keby sa pytali tak mozes povedat ze ta caka v aute.

janinah
11. feb 2023

To nie je o chapavosti a už vôbec by som neklamala....ja P nedám,ak ten doprovod aj reálne nevidím .Teoreticky ten človek môže vykradat banku a ja potvrdím,že bol na osetreni? To teda nie.Existuju dovolenky,výmena smeny,nadpracovanie....

aurora33
11. feb 2023

@mardzana12 preco si nevezme dovolenku na ten deň? Ved je doma nie je tvoj doprovod.

skeblicka77
11. feb 2023

@aurora33 a prečo by si mal zobrať dovolenku, má nárok do roka na 7dni doprovodu. Tak si sadne do čakárne aj s dieťaťom, to bude asi lepšie

skeblicka77
11. feb 2023

@janinah tak je lepšie, keď sa vodia deti do ambulancií? Bežne tak fungujeme, ale to nás lekárka pozná a vie, že muž doma reálne stráži 2, čo 3 detí.

aurora33
11. feb 2023

@skeblicka77 ano ako píšeš ma nárok na 7 dni doprovodu.

janinah
11. feb 2023

@skeblicka77 teba niekto v tvojej práci tlači do niečoho,čo je nesprávne a nezákonné? Lebo ja sa do toho dotlacit nedam.Zaujímavé,že niektoré rodiny si to vedia zariadiť a niektoré nie....

snehulak77
11. feb 2023

@janinah toto je na niektorých lekároch super, termín na ktorý čakáš pól roka, ešte aj v ambulancii dobreze nie 5 hodín , dieťa si zobrať nemôžeš lebo ich to vyrušuje ale paragraf nedajú, lebo si si mal zariadiť 😂😂😂😂

nika23t
11. feb 2023

@janinah akoby neviem aký podvod šla spáchať. Ja mam doma ročne dieťa a neviem, kam s nim, keď musím ísť na vyšetrenie. A neviem si predstaviť brat dieťa so sebou. Každý lekár by to mal pochopiť. Bez ďalších rozborov, a bez navrhovania iných možností. A je smutné, že niektorí lekári to nechápu a ze rodicia musia behať kade tade kvôli lístku. A nie, čerpanie dovolenky nie je cesta. Lebo ak má niekto zdr problém a potrebuje ísť k rôznym lekarom viackrát do roka, tak ten druhy vyčerpá celú dovolenku len na to.

skeblicka77
11. feb 2023

@snehulak77 sama by som to lepšie nenapísala 👏👏

aurora33
11. feb 2023

@nika23t tak ja keď som potrebovala a manžel nebol doma, brávala som dieťa so sebou. Žiadny lekár s tým nemal problém. Dokonca aj keď som kojila, nemali s tým problém a to som mala fest zdravotne problémy. Takže neviem k akým lekárom chodievate vy, ale ja som sa stretla vždy s takými, ktorí rozumeli tomu že občas dieťa naozaj nemám kde nechať.

slavkadi
11. feb 2023

@mardzana12 mňa sa žiadny lekár nikdy nepýtal či je to priepustku pre mňa či manželovi ako sprievod. Proste dám papierik, sestrička tam buchne pečiatku a datum a potom si to vypisem.

nika23t
11. feb 2023

@aurora33 ani pri mne by lekár nemal asi problém, ale napr vyšetrenie na gynekológii alebo pri zubárovi s malým dieťaťom, ktoré lozi a nechce k nikomu ísť, si neviem predstaviť.

aurora33
12. feb 2023

@nika23t no v takom obdobi som si zubára aj gynekológiu plánovala poobede, keď bol manžel doma.

amiaja
12. feb 2023

@slavkadi mne sa viackrat stalo ze som dala priepustku a sestricka odo mna chcela aby som si tam pred nou napisala svoje meno ze inak mi to neorazi 🤷‍♀️ takze zalezi od lekara, niektori fakt nedaju doprovod ked tam nie je.