Invalidný dôchodok 60%
Prosím, priznaných 60% je cca kolko€? Pri veku 39 rokov. Dotyčný pracoval skoro celý čas po škole. To vyplácajú spätne od kedy? Ďakujem.
Oni to odsúhlasia k nejakému dátumu, to bude všetko vo vyrozumení uvedené, tiež aj suma tam bude. Vychádza to zo všetkých príjmov dovtedy.
Čiže sa vychádza z nejakého priemeru príjmov za odpracované roky.
A prosím,vidí zamestnávateľ diagnózu,pre ktorú je dotyčný inval.dochodca?
@viestta no,našiel si prácu,ktorú môže vykonávať ,keďže z čiastočného dôchodku ako samostatne žijúci nezaplatí ani základné náklady na živobytie. L En či zamestnávateľ bude vedieť dg s ktorou je na ID.
@viestta dakujem
Čo z okolia viem, na polovičný invalidný majú okolo 100-120€ a zopár výnimiek 200€. Ale podľa toho sa asi riadiť nedá
moja svokra začínala na nejakých 150-160€ 55%, a každý rok jej zvyšujú max o 5€
k tej diagnoze tak zavisi od toho aky je jej vplyv na vykonavanie tej profesie priklady ak ide vykladat tovar do skladu a ma operacie chrbtice tak je to problem ak ma psychicku diagnozu a ma ist robit s detmi napr (zavisi od diagnozy) je to problem ak ma epilepsiu a ma ist soferovat
ale teda su lekari co za uplatok potvrdia hocico ja som poznala cloveka s invalidnym na oci jedno oko nevidel a druhe znacne oslabene a pod a robil instruktora v autoskole

Zavisi od prijmu ktory bol v case ked pracoval....vyplaca spatne odkedy poziadate...