Išli by ste na konanie o dedičstve pred notárom?
Ahojte, včera mi prišiel list od notára. Nejaké prejednanie dedičstva po mojom nebohom starom otcovi, ktorý zomrel v 90tych rokoch. Nič nevlastnil, všetko bolo prededené. Konanie je na druhej strane republiky. Nemám sa nechať kým zastupovať. Dnes som sa volala notárovi a pýtala sa, čo je predmetom dedičského konania. Po telefóne mi neposkytol žiadne informácie. Rovno napísal, že poplatok je 100 eur a mám ho so sebou priniesť. Ja teda neviem, išli by ste na toto konanie? Ak sa niekde niečo našlo po prapra rodičoch, tak to bude nejaký nepredajný pozemok, v hornej dolnej... okrem toho, ak tam budú bratrancovia, sesternice z rôznych kolien... tak to bude min. hodnota. čo by ste robili? Treba mi brať dovolenku a cestovať vlakom 6h cesty kvôli tomu.
Nemôžeš vedieť, o aké dedičstvo ide, či nebolo zanechané konkrétne tebe alebo niektorému z tvojich rodičov.

Ja som takto poverila právnika, zmluvu s ním som vyriešila poštou a nemusela som nikde cestovať. Právnik potom povedal o čo ide a dohodli sme sa ako ďalej
@kris_tin257 hej, uz mam predkomunikovaneho pravnika. Ale sam mi povedal, ze toto bude nejaka mala blbost, nepredajna, so ziadnou realnou trhovou hodnotou, cize premyslam nadtym, ze sa toho zrieknem. Nemam za potreby sa tu natahovat... krasne vianocne sviatky, uzatvaram temu na rok 2025.