icon

Je bezpečné nechať občiansky za kľúčik na wc?

30. sep 2025

Ahoj dnes som bola v tescu a potrebovala som súrne ist na wc, samozrejme bolo zamknuté na dverách bolo kľúčik na recepcii zábezpeka 10 euro keď kľúčik donesiem vrátia mi ich.. samozrejme som nemala pri sebe 10 euro tak mladý chlapec tak mi tu nechajte občiansky a dal mi kľúčik.. išla som rýchlo na wc cca 4 minútky som bola naspäť , kľúčik vrátila on občiansky tiež.. ale teraz som si uvedomila ze ci som neurobila riadnu kravinu ?ze som mu ho tam nechala práve občiansky mohla som zdravotnú kartu :( ale v tomto momente som fakt ponahlala

Strana
z2
anonym_3a1fd8
30. sep 2025

@anonym_autor Recepcia? V Tescu?

klarissa25
30. sep 2025

Som sa veru nestretla s tym ze by bolo treba na wc v tescu klucik, a uz vobec nie ze na nejakej recepcii

autor
30. sep 2025
@anonym_3a1fd8

@anonym_autor Recepcia? V Tescu?

@anonym_3a1fd8 na informaciach tak ... áno boli zamknuté

marhulka13
30. sep 2025

Ano, aj ja už som sa s tým stretla, naposledy v Topoľčanoch. A neboj, pochybujem, že by niečo urobili s tvojim obcianskym, pre nich to jebpraca navyše a oštara riešiť ešte aj wc

anonym_24a640
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor u nás to spravili tiež pred 2r. Naši spoluobčania čo zobrú pri tescu obsirali pravidelne toalety tak dávali klúcik za 5€zalohu, ale podľa mňa nie je to ojenedilé. Pred pár rokmi.v ČR pýtali v tescu 50 korún

anonym_0a79ad
30. sep 2025
@klarissa25

Som sa veru nestretla s tym ze by bolo treba na wc v tescu klucik, a uz vobec nie ze na nejakej recepcii

@klarissa25 veru su zamknute wecka, nie vsade ale niekde ano

autor
30. sep 2025
@anonym_0a79ad

@klarissa25 veru su zamknute wecka, nie vsade ale niekde ano

@anonym_24a640
@anonym_0a79ad
Ano baby ale len v tom momente som dala obciasnky a až teraz som si uvedomila aby mi ho nejak nezneuzili

anonym_c99a50
30. sep 2025
@anonym_24a640

@anonym_autor u nás to spravili tiež pred 2r. Naši spoluobčania čo zobrú pri tescu obsirali pravidelne toalety tak dávali klúcik za 5€zalohu, ale podľa mňa nie je to ojenedilé. Pred pár rokmi.v ČR pýtali v tescu 50 korún

@anonym_24a640 tiež si myslím, že je to z toho dôvodu, aby tam nechodili všetci bezdomovci a nezanechávali za sebou spúšť

maddie1711
30. sep 2025

Stať sa to moze ale pochybujem. U nás tam majú tiež napísanú zálohu kvôli bezdomovcom a mladým čo tam chodia v okoli chlastať, minule som si ho isla vypýtať a keď som sa opýtala koľko je záloha, tak nechcela nič, že to majú len kvôli tým blaznom

anonym_ff5b45
30. sep 2025

@anonym_autor ja chodievam pravidelne do Tesca na wc, keďže chodím častejšie ako bežný človek... Väčšina Tesiek má voľne prístupné záchody ale napríklad pri alebo v (už neviem) Liptovskom Mikuláši chceli 2€ zálohu. Ja som vtedy akurát dostala krámy a potrebovala som akútne na záchod, tak ma to nemilo prekvapilo lebo ešte k tomu záchod bol na opačnom konci ako tam kde som platila. To je len taká vsuvka že mohli by si tí ľudia uvedomiť že je to záchod a že človeku fakt treba častokrát rýchlo...
K téme: nemáš sa čoho báť. Je to len zamestnanec ktorý si robil svoju prácu, aj oni sú na kamerách a nemohol ťa pustiť len tak tak aspoň op vypýtal. Netreba sa ničoho báť

biba_18
30. sep 2025

nedá sa to vylúčiť, ale to by s tým musel počítať, že sa mu nejaký občiansky dostane do ruky a rýchlo ho odfotiť ... 99% ľudí nepríde na um to zneužiť ...

anonym_3953ae
30. sep 2025

@anonym_autor U nás jetoi dávno. Ale 5 €a raz som nemala a dali mi len tak..
Robia to kvôli bezdomcom,cigáňom (co celé dni obstávajú a žobrú pred Tescom) čo využívali ako verejné hajzle a nechávali špinavé záchody a kradli. Aspoň u nás čo je pochopiteľné..lrn pri mojom hyperaktívnom močáku to je sakra prúser.

lizatko1009
30. sep 2025
@klarissa25

@klarissa25 ja som sa stretla v Ruzomberku

katkaseiner
1. okt 2025

ano aj v Nz pytaju zabezpeku... no nemala som (vzdy platim kartou) takze mi dali bez a hned som klucik vratila.
Ako ja chapem ten problem, ale tiez nemam stale pri sebe peniaze a ked uz cloveku velmi treba, tak musi utekat a nie este hladat cokolvek v penazenke.

anonym_81673a
1. okt 2025

Nenechala by som ID card nikomu cudziemu.

unicornlady
1. okt 2025

aj u nás v TESCU pýtajú neviem koľko eur, aby dali kľúčik od WC

ale tiež sa mi aj stalo, že ma pustili zadarmo

tiezjedna
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nikto od teba nemôže požadovať doklad ako depozit. Ani v hoteli, natož na hajzloch...

anonym_7aac31
1. okt 2025
@klarissa25

@klarissa25 čo by nie aj v Galante pýtajú peniaze

bloger
1. okt 2025

Nemajú čo žiadať občiansky ako depozit. Porušili zákon ale žiaľ aj ty. Voči tomuto sa treba ohradiť.

irusa
1. okt 2025

Ja mám kopu fotiek OP len v telefóne, posielajú mi bežne, nakoľko to hneď vybavíme čo potrebujú a nikto to nerieši...a mňa by nikdy nenapadlo to zneužiť...

taga
1. okt 2025

Panecku, zasnem kolko ludi v dnesnej dobe je spokojnych a bude ta presviedcat, ze je ok a nic sa nemoze stat, ked si nechala svoj obciansky mlademu muzovi, len tak, za klucik od hajzla..
Digitalna gramotnost / bezpecnost nula bodov..
Ti isti ludia sa predpokladam cuduju, ako moze starenka vyhodit z okna 10 tisic v igelitke, lebo 'jej vnuka zrazilo auto a treba ho operovat..'

ubec
2. okt 2025
@anonym_81673a

Nenechala by som ID card nikomu cudziemu.

@anonym_81673a presne tak,ved džidipiar,datum narodenia,bydlisko,rodne cislo. Si normalna? Radsej si mu mala nechať podprsenku...

alialialica
3. okt 2025

Aj v Nových Zámkoch v tesku majú takúto novinku
Keď nemáš peniaze pri sebe aj sa môžeš pos..ť

ivka4852
3. okt 2025

@anonym_autor no nie,nieje to ok. U nas v tescu 2€ na vymenu.

krtko6754
3. okt 2025

OP má právo pýtať len polícia aj to musí vyplývať z ich úloh, napr stačí pátranie po osobách a veciach. Ale nikto ini nemá právo pýtať OP. Takisto je to prístupom podľa §17 zákona o OP 395/2019
Priestupku sa dopustí ten, kto
g)
odovzdá občiansky preukaz ako záloh alebo ho odovzdá pri vstupe do objektu, na pozemok alebo v súvislosti s poskytovaním služieb,
h)
prijme občiansky preukaz ako záloh alebo ho odoberie pri vstupe do objektu, na pozemok alebo v súvislosti s poskytovaním služieb,
Čiže priestupku sa dopúšťaš ako ty, tak aj chalanisko na informáciách ktorý to navrhol a prijal OP za výmenu kľučka od wc.

autor
3. okt 2025
@irusa

Ja mám kopu fotiek OP len v telefóne, posielajú mi bežne, nakoľko to hneď vybavíme čo potrebujú a nikto to nerieši...a mňa by nikdy nenapadlo to zneužiť...

@irusa
Bolo to par minút 3 minút a bola som naspat až potom som si uvedomila ze som dala op lebo som nemala hotovost záloha za wc.. proste v tom momente... baby mam si ísť dať urobiť druhý obciansky ? Takúto blbosť som urobila prvý x

irusa
4. okt 2025
@anonym_autor

@irusa
Bolo to par minút 3 minút a bola som naspat až potom som si uvedomila ze som dala op lebo som nemala hotovost záloha za wc.. proste v tom momente... baby mam si ísť dať urobiť druhý obciansky ? Takúto blbosť som urobila prvý x

@anonym_autor absolútne to nerieš.

chrumka333
4. okt 2025

@anonym_autor ja som tak s malým 3 r. vybehla do Tesca v Ružomberku, záloha 2 e dverách, bezime na recepciu mala som iba platobnú kartu a mobil, tak som im tam nechala telefón. akurat nervy som mala z toho všetko, keďže synovi trebalo na veľkú....ako chápem, že je to proti asocialom..no mohli mi dať kľúčik len tak, keď videli situáciu

bielasovicka
4. okt 2025
@anonym_c99a50

@anonym_24a640 tiež si myslím, že je to z toho dôvodu, aby tam nechodili všetci bezdomovci a nezanechávali za sebou spúšť

@anonym_c99a50 presne. Je to kvôli bezdomovcom, a ciganom.

mandzula
4. okt 2025

Je to protizakonne - na strane toho, kto ho prijal, aj na strane toho, kto ho odovzdal.

Strana
z2