Je cena za dedičské konanie pevne stanovená?
Dobrý deň, riešime teraz dedičstvo po otcovi a notárka nám vyrubila dako vysoký poplatok. Chcem sa spýtať, či sú tie ceny dako pevne stanovené štátom podľa výšky majetku, alebo si každý notár môže pýtať koľko chce? Zdá sa mi to nefér, že za pár papierov a jedno stretnutie pýtajú stovky eur. Máte niekto skúsenosť, že ste sa dako dohodli na nižšej sume?
@anonym_autor Že "..pár papierov...". Niektorí si to predstavujú ako Hurvínek vojnu.
Otec mal asi majetok (nehnuteľnosti, peniaze, ...) preto je poplatok vyšší. Poplatok sa odvíja od hodnoty dedičstva. Je to presne dané sadzobníkom poplatkov. Nie je to výmysel notára.
ano je to tak, pekne vyrubu až ti je do revu .... proste deti aj štát čo by sme len my mali 😂😂😂😂😂
najlepšie poriešit ak sa dá pred tieto veci a potom nie je čo dedit a vybaven .... sice aj tak sa vyrube poplatok z toho čo ma na učte manželka aspon
@anonym_autor bud rada ze nededis v zahranici, tam su ine palky
Bud rada, ze nezijes v zahranici, to by si este pozerala;))
@chestnut presne to som napisala. To by len cumeli.
@anonym_autor Že "..pár papierov...". Niektorí si to predstavujú ako Hurvínek vojnu.
Otec mal asi majetok (nehnuteľnosti, peniaze, ...) preto je poplatok vyšší. Poplatok sa odvíja od hodnoty dedičstva. Je to presne dané sadzobníkom poplatkov. Nie je to výmysel notára.
@anonym_8f2a95 tak vieš, notár "pár papierov", policajti len pokuty vedia dávať a učitelia sú každý deň o 12 doma.
@chestnut presne to som napisala. To by len cumeli.
@anonym_04fca5 presne, muzovi ked umrie mama tak budeme asi pozicku brat alebo to bude musiet odmietnut.
@anonym_04fca5 presne, muzovi ked umrie mama tak budeme asi pozicku brat alebo to bude musiet odmietnut.
@anonym_931b87 nehovoriac o tom, ake su s tym pletky. Kde mate babku
nam prebiehalo Dedenie cez dva staty, dakujem pekne. :( a to je v ramci EU, Ak niekto dedi dakde mimo EU si to neviem, predstavit

Je presne urceny cennik, bezne dohladatelny na internete, kde je vypisane, aka je notarova odmena. Zalezi to od hodnoty majetku.
https://ferovo.sk/notarske-poplatky-pri-dedicsk...
Tam neexistuje nejaka dohoda, ze chcem platit tolko a tolko. To su presne cisla a ci je to vela, na to si musi odpovedat kazdy sam.