icon

Je daňový bonus od 2023 je maximálny 100 €?

28. máj 2022

Prosím vás, dobre tomu chápem že podľa tých percent ak sa to nevyšplha tak bude krátení?
Napíšem konkrétne.

Muž má hrubú mzdu cca minimálku, ostatné peniaze má vo forme odmien. Ak dobre ratam, pri dvoch malých deťoch bude daňový bonus +-150€.
Ak by mal hrubú mzdu poctivú (+1000€) tak mame nárok na 200€ na dve malé deti?
Ďakujem

Strana
z2
krajinka
28. máj 2022

Samozrejme ak sú odmeny na páske tak sa rátajú takže o nič neprídete

tosomja
28. máj 2022

Včera sa ma pýtal jeden cigančik, ktorý u nás robil odpad...pani, to od júla budem dostávať 200euri na dzeci? Rodinné prídavky? Tá ja mám 6 malé tá to dobre ne pani? 1200euri 😃 neviem odkiaľ to mal 🤣🤣

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tosomja
28. máj 2022

Ale kde prišiel na to, že 200€ prídavky ?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
peter0123
28. máj 2022

@melanta áno diskriminácia, keď niekto chcel tri prípadne aj štyri deti, keď súper zarábali obaja a stačí že príde choroba otca či dieťa a už národ budú mať minimálny. Napr.sused čo dostal a 40r.porážku, odkázaný na opateru (darmo zarábal dobre),rozvedená kamaráta samoživiteľka, ja čo si pri chorom dieťati môžem dovoliť len polovičný úväzok.
Potom bude už ozaj výhodné robiť iba načierno a čakať soc. dávky.

autor
28. máj 2022

@krajinka jej tak ste ma potešili...
Tak nerátala som s tým lebo materskú mal ratanu z minimálnej mzdy. Viem že sú to rozličné veci ale tak myslela som že odmeny sa tam teda rátať nebudú

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zuzanaete
28. máj 2022

@tosomja Myslim, ze to tak niekde bolo prezentovane, ze dostaneme 200€ na dieta, ale to bol zratany danovy bonus, rodinne pridavky a kruzkove. Niektori uz hned videli, ako im mesacne cinkne na ucet 200€ na dieta.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2