Je ex manžel povinný postarať sa o deti počas mojej hospitalizácie v nemocnici?
mám vážne zdravot. problémy, a neodkladne potrebujem nemocničnú liečbu, je exmanžel povinný postarať sa o maloleté deti ktoré boli zverené mne?
@lubica2 či je povinný neviem, skôr ma napadá či chce. Lebo ak by mal povinnosť a nechcel by hľadala by som radšej inú alternatívu. Ak chce nemal by to byť problém 😅
@lubica2 podla mna ma.
rodicovske prava a povinnosti maju obaja rodicia (pokial ich sud manzelovi neobmedzil, alebo ho tychto prav nepozbavil, co asi nie). jednou z rodicovskych povinnosti je riadna starostlivost o dieta-takze ak ty prave namozes, ma sa starat on.
otazka je, ci sa mu ich nebojis zverit, ak sa o ne on sam starat nechce..ci by nebolo lepsie oslovit babku alebo inu blizku osobu. samozrejme pokial mas tu moznost, lebo nie kazdy ma..v kazdom pripade ex by sa pocas tvojej hospitalizacie o deti mal postarat, z pravneho i moralneho hladiska.
no ex pracuje v Rakúsku na sezonnych prácach a kôli deťom a môjmu zdrav. stavu sa skôr vrátiť nemieni aj ked mu už bude zmluva končiť (pýtala som sa ho), maminu už nemám a teraz idem iba na týždeň možno dva a dám ich k môjmu otcovi ,ale ešte budem potrebovať operáciu, ktorú robia iba v zahraničí a to trvá o velˇa dlhšie a preto sa pýtam radšej skôr aby som sa vedela zariadiť.
@lubica2 Obávam sa, že nasilu mu ich nenanútiš. V podstate ich máš zverené ty a ty máš teda zabezpečiť starostlivosť o nich. Tieto veci sú čudné, ale v podstate ťa nikto nedokáže donútiť starať sa o vlastné dieťa. Ak sa ho budeš chcieť dobrovoľne vzdať a nechceš sa o neho starať, dajú dieťa do detského domova a musíš platiť výživné. Ale nikto ťa nedonúti sa o neho fyzicky starať.
A tú druhú stránku veci - aké je to od neho sprosté, nemorálne, to ani nehovorím. Nechápem, že necíti žiadnu zodpovednosť za svoje vlastné deti. Z takých ľudí mi je naozaj zle!!! Jedna vec je, že vy nie ste spolu, ale deti sú jeho, tak nech sa stará...joj takýchto odstreliť doslova...
ano je povinny...ak si ty v nemocnici atpdobne, tak by mal byt povinny. zavolaj ńa socialku a len s aopýtaj,poradia ti🙂
@zuzlicek44 Ďakujem popítam sa.

toto by som riesila priamo s nim, pisomne, alebo by som kontaktovala kuratelu, aby poziadali o zrychlene konanie vo veci predbezneho opatrenia o docasnom zvereni deti do starostlivosti otca, aby sa to poriesilo aj de jure, ale kazdopadne by som kontaktovala otca deti a pokusila sa s nim dohodnut de facto