Je legálne konzumovať zakázané látky bez ich držby?
Ahojte..chcel by som sa opytat na jednu vec.snad sa tu najde nejaky pravnik alebo clovek co vidi do paragrafov..takto..vychadzam s faktu ze moje telo je moje a nikomu nepatri ako aj som nikde nenasiel zakon ktory vyslovene zakazuje uzivanie zakazanych latok ci uz ide o lieky na predpis,steroidy alebo drogy (SAMOZREJME NIE ZA VOLANTOM ALE V CIVILE DOMA ALEBO V LESE ATD.).Je zakazane ich vyrabat,predavat a držat.A tam je moja otázka-AK NIE JE ZAKAZANÉ ICH UŽIT ALE DRŽAŤ,AKO MOZEM BEZ DRZANIA UZIT TU LATKU? Mne to nedava zmysel a pride mi to ako porusenie mojich ludskych prav si robit s mojim telom co chcem.Dakujem za objasnenia a prosim nesudte.
@anonym1992 Mne zase nedáva zmysel LEGÁLNE užívanie ZAKÁZANÝCH látok. Jedno vylučuje druhé.
@anonym_93159b ako mi moze niekto zakazat hribiky zjest v lese?? no ako ich mam zjest ked ich nemozem drzat? ha?
@anonym_93159b ako mi moze niekto zakazat hribiky zjest v lese?? no ako ich mam zjest ked ich nemozem drzat? ha?
@anonym1992 😂😂😂😂 ale ty si si už nejake hribiky dal pred otvorenim tejto diskusie nie ?😂
stihani su vyrobcovia, dileri a ti, ktori ich maju u seba. Ak je nieco zakazane, tak sa k tomu legalne nemozes dostat a teda to ani uzit. Ak nieco rastie v lese a nie je to v ochrannom pasme, tak zjest mozes aj muchotravku.
stihani su vyrobcovia, dileri a ti, ktori ich maju u seba. Ak je nieco zakazane, tak sa k tomu legalne nemozes dostat a teda to ani uzit. Ak nieco rastie v lese a nie je to v ochrannom pasme, tak zjest mozes aj muchotravku.
@anonym_4bc984 --Ak je nieco zakazane, tak sa k tomu legalne nemozes dostat a teda to ani uzit---- takze ak na festivale najdem pytlik s marihuanou na zemi,to som sa k tomu dostal legalne ci nelegalne?
@anonym_4bc984 ale ked si chcem zapalit jointa dajme tomu co mi neni vyslovene zakazane byt pod vyplyvom ked ho nemozem drzat?
Ak sa bojíš ísť do lesa na hribiky, že na teba vybehne dáky policajt s obuškom, tak si to radšej ani nedávaj 🤷♀️ a nikto ti ani nenabehne do bytu za to, že si zapalis marihuanu..
Ak sa bojíš ísť do lesa na hribiky, že na teba vybehne dáky policajt s obuškom, tak si to radšej ani nedávaj 🤷♀️ a nikto ti ani nenabehne do bytu za to, že si zapalis marihuanu..
@13uzivatelka11 chapem..mna len trapi ta problematika a protirecenie..tak ked neni zakazane fetovat,ako sa ma clovek sfetovat ked to nemoze drzat...
@13uzivatelka11 chapem..mna len trapi ta problematika a protirecenie..tak ked neni zakazane fetovat,ako sa ma clovek sfetovat ked to nemoze drzat...
@anonym1992 https://riedidla-rozpustadla.heureka.sk/toluen-... legálne spôsoby sú, ak len "fet" ti chyba. 😅
@anonym1992 https://riedidla-rozpustadla.heureka.sk/toluen-... legálne spôsoby sú, ak len "fet" ti chyba. 😅
@13uzivatelka11 ja som to nemyslel doslova..len vysvetlit ako debilovi..mna zaujima to znenie zakona ktora ma metie...chcem si dat travu povedzme..nemozem si ju nijak zadovazit legalne..ale najdem pytlik na festivale..na zemi..ak ho dvihnem..uz mam držbu..ale kedze inak si tu travu nemam ako dat tak mi je teda nepriamo zakonom nedovolene si robit s mojim telom co chcem..
No bez drzania ich neuzijes, vsak nikto ti nedava pokutu ked ides po ulici zhuleny, jedine ak by si soferoval pod vplyvom alebo nieco vyvadzal. Alebo ich teda mal u seba. Inokedy ta nikto netresta
@13uzivatelka11 ja som to nemyslel doslova..len vysvetlit ako debilovi..mna zaujima to znenie zakona ktora ma metie...chcem si dat travu povedzme..nemozem si ju nijak zadovazit legalne..ale najdem pytlik na festivale..na zemi..ak ho dvihnem..uz mam držbu..ale kedze inak si tu travu nemam ako dat tak mi je teda nepriamo zakonom nedovolene si robit s mojim telom co chcem..
@anonym1992 samozrejme ze si so svojim telom nemozes robit co chces, zacina to nemoznostou bezpecnych porodov doma cez povinnu skolsku dochadzku po nemoznost eutanazie
No bez drzania ich neuzijes, vsak nikto ti nedava pokutu ked ides po ulici zhuleny, jedine ak by si soferoval pod vplyvom alebo nieco vyvadzal. Alebo ich teda mal u seba. Inokedy ta nikto netresta
@hederamonstera ved toto chapem..ale ako sa teda mam nahulit ked to nemozem drzat? chapete tu moju pointu?
@anonym1992 samozrejme ze si so svojim telom nemozes robit co chces, zacina to nemoznostou bezpecnych porodov doma cez povinnu skolsku dochadzku po nemoznost eutanazie
@hederamonstera presne tak...tak potom komu patri moje telo?
@hederamonstera ved toto chapem..ale ako sa teda mam nahulit ked to nemozem drzat? chapete tu moju pointu?
@anonym1992 no nemozes sa nahulit
@hederamonstera presne tak...tak potom komu patri moje telo?
@anonym1992 statu, si len ovca
@anonym1992 no zjedz ich rovno v lese😂 vtedy ich nebudeš držať.
Že ty si sa už bol niekde napásť😄
@anonym1992 no zjedz ich rovno v lese😂 vtedy ich nebudeš držať.
Že ty si sa už bol niekde napásť😄
@anonym_93159b ale ked ich zjem tak to znamena ze som ich uz drzal...hmmm..
@anonym1992 cigáni s tým problém nemajú,toluén,rýchloschnúce lepidlo ....
@anonym1992 vsak a co ze si ich drzal? Uz ich nedrzis ked si ich zjedol
@anonym1992 mozes ich zjest rovno zo zeme a nic nebudes drzat
@anonym1992 no nemozes sa nahulit
@hederamonstera sak preto som tuto celu diskusiu zacal..ze aj ked to neni vyslovene zakazane tak skratka neni moznost ako to legalne urobit..tak ale co neni zakazane je dovolene nie? tak ale ked neni zakazane drogovat,ako si tie drogy mam zaobstarat ci ich uzit..simple otazka..
@anonym1992 mozes ich zjest rovno zo zeme a nic nebudes drzat
@anonym_4bc984 hmmm...ok..co pri takej marihuane alebo kokainu ci steroidoch?
ak ti to niekto ponukne a ihned to uzijes, tak to nedrzis, drzba bude posudzovana u toho, kto ti to poskytol
@anonym1992 ale vieš, že slovo držať v tomto kontexte nie je myslené držať v ruke. Zjedz ich teda rovno zo zeme keď máš s tým problém…
Len tak pre tvoju zaujímavosť, slovo DRŽAŤ (hádam nájdeš a správne priradíš k tvojmu “problému”):
držať -í -ia nedok.
1. mať v ruke, v rukách, nepúšťať: držať knihu, nôž, držať dieťa za ruku
2. zachovávať v istej polohe, v istom stave a pod, udržiavať: držať hlavu vztýčenú, držať dosku rovno, držať šaty v poriadku; držať súčiastku kliešťami; drží ho šport stále zaujíma
3. neumožňovať pohyb, brániť v ňom: držať žiakov v triede, držať vlak v stanici; čo ma toľko držíš?
4. mať uschované, uložené, uschovávať, prechovávať: držať zeleninu v pivnici, držať doklady v obálke, držať ruky vo vrecku
5. niesť istú ťarchu, podopierať: nosníky držia most, držať bezvládneho
6. chovať, dochovávať: držať psa, držať včely
7. znášať výdavky, vydržiavať, platiť: držať (si) učiteľa
8. zostávať v nezmenenej polohe, stave a pod, byť pripevnený: (pribitá) latka drží, skrutka drží v stene; farba nedrží odpadáva
9. mať obsadené, obsadzovať, zaisťovať: vojaci držia budovu; držať niekomu miesto rezervovať
10. zachovávať, dodržiavať: držať dohodnutú líniu, držať slovo
11. pokladať, považovať, mať: držať niekoho za blázna, za statočného človeka
12. dbať, starať sa: držať na seba, na oblečenie; rodina ho drží pomáha mu, je mu oporou (v ťažkom položení)
13. sympatizovať, podporovať, nadŕžať niekomu: žiaci držia s učiteľom; držať spolu podporovať sa
14. ako formálne sloveso tvorí význ. celok s pripojeným podst. menom: držať reč rečniť; držať stráž strážiť; držať kázeň kázať i frazeologizmus hrešiť niekoho
• držať palce niekomu želať dobrý koniec; držať niekoho v hrsti mať proti nemu dôkazy; držať uzdu, opraty, veslo v ruke byť vedúcou osobou; držať niekoho za slovo žiadať splniť sľub; držať niekoho na uzde, nakrátko prísne s ním zaobchádzať; držať niekoho v šachu mať ho v moci; hrubý výraz držať hubu mlčať; držať krok s niečím mať potrebnú úroveň; držať nos hore byť namyslený; držať v hlave pamätať si; držať (ochrannú) ruku nad niekým, držať chrbát niekomu chrániť ho; držať niekoho, niečo (ako) za sklom úzkostlivo ho chrániť; expresívny výraz: držať jazyk za zubami a) mlčať b) nič neprezradiť; držať (si) niekoho od tela zachovávať odstup; držať niečo ako hluchý dvere pevne, zanovito
@anonym1992 ale vieš, že slovo držať v tomto kontexte nie je myslené držať v ruke. Zjedz ich teda rovno zo zeme keď máš s tým problém…
Len tak pre tvoju zaujímavosť, slovo DRŽAŤ (hádam nájdeš a správne priradíš k tvojmu “problému”):
držať -í -ia nedok.
1. mať v ruke, v rukách, nepúšťať: držať knihu, nôž, držať dieťa za ruku
2. zachovávať v istej polohe, v istom stave a pod, udržiavať: držať hlavu vztýčenú, držať dosku rovno, držať šaty v poriadku; držať súčiastku kliešťami; drží ho šport stále zaujíma
3. neumožňovať pohyb, brániť v ňom: držať žiakov v triede, držať vlak v stanici; čo ma toľko držíš?
4. mať uschované, uložené, uschovávať, prechovávať: držať zeleninu v pivnici, držať doklady v obálke, držať ruky vo vrecku
5. niesť istú ťarchu, podopierať: nosníky držia most, držať bezvládneho
6. chovať, dochovávať: držať psa, držať včely
7. znášať výdavky, vydržiavať, platiť: držať (si) učiteľa
8. zostávať v nezmenenej polohe, stave a pod, byť pripevnený: (pribitá) latka drží, skrutka drží v stene; farba nedrží odpadáva
9. mať obsadené, obsadzovať, zaisťovať: vojaci držia budovu; držať niekomu miesto rezervovať
10. zachovávať, dodržiavať: držať dohodnutú líniu, držať slovo
11. pokladať, považovať, mať: držať niekoho za blázna, za statočného človeka
12. dbať, starať sa: držať na seba, na oblečenie; rodina ho drží pomáha mu, je mu oporou (v ťažkom položení)
13. sympatizovať, podporovať, nadŕžať niekomu: žiaci držia s učiteľom; držať spolu podporovať sa
14. ako formálne sloveso tvorí význ. celok s pripojeným podst. menom: držať reč rečniť; držať stráž strážiť; držať kázeň kázať i frazeologizmus hrešiť niekoho
• držať palce niekomu želať dobrý koniec; držať niekoho v hrsti mať proti nemu dôkazy; držať uzdu, opraty, veslo v ruke byť vedúcou osobou; držať niekoho za slovo žiadať splniť sľub; držať niekoho na uzde, nakrátko prísne s ním zaobchádzať; držať niekoho v šachu mať ho v moci; hrubý výraz držať hubu mlčať; držať krok s niečím mať potrebnú úroveň; držať nos hore byť namyslený; držať v hlave pamätať si; držať (ochrannú) ruku nad niekým, držať chrbát niekomu chrániť ho; držať niekoho, niečo (ako) za sklom úzkostlivo ho chrániť; expresívny výraz: držať jazyk za zubami a) mlčať b) nič neprezradiť; držať (si) niekoho od tela zachovávať odstup; držať niečo ako hluchý dvere pevne, zanovito
@anonym_93159b ok..inak..ak nie je trestne byt pod vplyvom drog..ako si teda tu drogu mozem zadovazit ci obstarat aby som ju uzil?
@anonym_93159b ok..inak..ak nie je trestne byt pod vplyvom drog..ako si teda tu drogu mozem zadovazit ci obstarat aby som ju uzil?
@anonym1992 urob si výlet do Holandska, Kanady…
Uprostred Sahary leží holý chlap, holý chlap
Vôkol žiadne stopy iba plno šiat, plno šiat
Plno šiat a jedna krátka zápalka, zápalka
Logická hádanka

@anonym1992 je zakázané ich vyrábať, držať, predávať. Ale ak ta niekto dajme tomu prepadne a zdroguje, tak si ich užil nasilu a nedobrovoľne a teda si ich ani nedržal a ani nepredával a ani nevyrábal. Keďže ta prepadli čo je samo o sebe trestný čin tak predpokladám že tomu čo ta zdroguje je jedno že porušuje zákon či už zdrogovanim ta alebo prepadnutím. Chapes už?

@anonym1992 Mne zase nedáva zmysel LEGÁLNE užívanie ZAKÁZANÝCH látok. Jedno vylučuje druhé.