Je lepšia PN či paragraf?
Ahojte, chcem sa spýtať, v karanténe som skrz dvoch ľudí vo vedení, počas 5 dnovej karantény mi vyšli 2 pracovné dni, a vedenie povedalo,že si mám dať PNku na tie dni. Dneska som volala lekárke a tá mi povedala,že zas lepšie je dať si paragraf skrz financie, že sa mám rozhodnúť a dať jej vedieť.
Máte s týmto nejaké skúsenosti? Oplatí sa mi viac si dať na 2 dní paragraf alebo na 5dni PNku (teda PN bude platiť dokým nebudem mať negatívny výsledok z pcr).
Vďaka za odpovede
§ mas plateny priemernou mzdou, proste ako keby si bola v praci, kym PN mas iba urcite %. VEzmi si cely ten cas PNku a mas pokoj. FInancne to mozno aj rovnako vyjde. Inak pozor, PN sa da dat aj cez sviatky, aj cez vikendy. Mna PNky nebavia kvoli byrokracii :D
Pn plati prvych 10 dni zamestnavatel, za tych 5dni pn urcite nebudes mat pokazenu vyplatu
@20erika07 jasne ze bude. Prve 3dni je len 25% potom 55%. U nas davaju radsej 65% prekážku na strane zamestnavatela lebo 60% da stat a firma len 5% kde pri PN vsetko hradí zamestnávateľ.
Nie na vikend nie. Iba ak by si mala pracu ze robis aj cez víkend.. Ale to zas nerobi asi lekar.
@anonym
no vies ist k lekarovi cez vikend? to co ti ponuka dr je listocek, ze si bola na "Vysetreni" u dr...
@anickaaa6aaa
@simca06022011 ah jaj 🙈 no mala som aj jeden deň cez víkend, tak neviem, preco mi to takto doktorka teda hovorila :/
no neviem ani ja 🙂 ono niekedy paragraf pise aj iny lekar, napr. mala som kolegynu od zubara dostala aj na dalsi den.. atd. Lenze tu ide naozaj skor o dohodu zo zamestnavatelom ci to to uzna. CIze skus sa opytat tam. Niekde nie je problem, niekde je problem aj jeden paragraf na den.
@simca06022011 jasné jasné, ja len skrz to,že fakt si toto riešim prvýkrát, a naozaj mi nikto zo známych nevedel poradiť, tak som skúsila,že ak by niečo takéto niekto už riešil,že by mi poradil 🙏 ale aj tak vďaka, skúsim sa teda vedenia spýtať na nejako sa dúfam dohodneme
môžeš dva paragrafy, ale musiš sa spýtať učto, ja som s tým problém nemala, dva dni som mala za sebou, rozhodne nie PN. A čo sa týka behania po lekároch, ten ti to vystavi, keď skončiš karanténu. Takže nikde nemusiš chodiť

Ja by som sa bala skor toho, ze niekto zacne rypat, ze si mala byt v karantene a "bola" si u lekara. Potom by vyslo najavo, ze si nebola a lekar rozdava priepustky.