Je lepšia PN či paragraf?
Ahojte, chcem sa spýtať, v karanténe som skrz dvoch ľudí vo vedení, počas 5 dnovej karantény mi vyšli 2 pracovné dni, a vedenie povedalo,že si mám dať PNku na tie dni. Dneska som volala lekárke a tá mi povedala,že zas lepšie je dať si paragraf skrz financie, že sa mám rozhodnúť a dať jej vedieť.
Máte s týmto nejaké skúsenosti? Oplatí sa mi viac si dať na 2 dní paragraf alebo na 5dni PNku (teda PN bude platiť dokým nebudem mať negatívny výsledok z pcr).
Vďaka za odpovede
@sasa1310 nejako to moc prezivas...
§ mas plateny priemernou mzdou, proste ako keby si bola v praci, kym PN mas iba urcite %. VEzmi si cely ten cas PNku a mas pokoj. FInancne to mozno aj rovnako vyjde. Inak pozor, PN sa da dat aj cez sviatky, aj cez vikendy. Mna PNky nebavia kvoli byrokracii :D
Pn plati prvych 10 dni zamestnavatel, za tych 5dni pn urcite nebudes mat pokazenu vyplatu
@simca06022011 paragraf sa na víkend dať nedá?
@20erika07 jasne ze bude. Prve 3dni je len 25% potom 55%. U nas davaju radsej 65% prekážku na strane zamestnavatela lebo 60% da stat a firma len 5% kde pri PN vsetko hradí zamestnávateľ.
Nie na vikend nie. Iba ak by si mala pracu ze robis aj cez víkend.. Ale to zas nerobi asi lekar.
@anonym
no vies ist k lekarovi cez vikend? to co ti ponuka dr je listocek, ze si bola na "Vysetreni" u dr...
@anickaaa6aaa
@simca06022011 ah jaj 🙈 no mala som aj jeden deň cez víkend, tak neviem, preco mi to takto doktorka teda hovorila :/
no neviem ani ja 🙂 ono niekedy paragraf pise aj iny lekar, napr. mala som kolegynu od zubara dostala aj na dalsi den.. atd. Lenze tu ide naozaj skor o dohodu zo zamestnavatelom ci to to uzna. CIze skus sa opytat tam. Niekde nie je problem, niekde je problem aj jeden paragraf na den.
@simca06022011 jasné jasné, ja len skrz to,že fakt si toto riešim prvýkrát, a naozaj mi nikto zo známych nevedel poradiť, tak som skúsila,že ak by niečo takéto niekto už riešil,že by mi poradil 🙏 ale aj tak vďaka, skúsim sa teda vedenia spýtať na nejako sa dúfam dohodneme
môžeš dva paragrafy, ale musiš sa spýtať učto, ja som s tým problém nemala, dva dni som mala za sebou, rozhodne nie PN. A čo sa týka behania po lekároch, ten ti to vystavi, keď skončiš karanténu. Takže nikde nemusiš chodiť
jednoznacne paragraf

Ja by som sa bala skor toho, ze niekto zacne rypat, ze si mala byt v karantene a "bola" si u lekara. Potom by vyslo najavo, ze si nebola a lekar rozdava priepustky.