Je možná ďalšia PN po dlhej PN?
Ahojte potrebovala by som poradiť ak ma niekto skúsenosť môj otec je na PN bol na operácí s kolenom v decembri to bude rok. V priebehu operácie kolena mu povedali, že musí íst aj na bedrový kĺb nakoľko je v zlom stave termin operácie ma január 2026. Môže ísť na novú PN ? Na sociálke trvdia,že musí odpracovať toľko koľko chce byť an novej PN. Mne “internert” tvrdí, že PN s niečím úplne iným je možná. Máte niekto podobnú skúsenosť?
Do práce sa nemôže zatiaľ vrátiť nakoľko to povaha práce nedovoľuje. Až po operáciach. Pracoval 30 rokov v jednej firme a asi nikdy nemal inú PN ako túto . 😢 Ďakujem za rady
@domcicurka na PN otec byt môže no bude neplatená.
Ak by teraz ukončil PN a na novú šiel v januári tak cca 4m by mal platenú novú PN
Na PN môže ostať, ale bude neplatená. Ak chce znovu platenú PN, potrebuje odpracovať obdobie a aktivovať si nemocenské poistenie. Ak odpracuje napr. 14 dní, tak môže byť 14 dní na PN. Ak chce opäť ročnú PN, musí odpracovať 26 týždňov.
na PN moze, ale po 52 tyzdnoch je neplatena. zial. bezne sa ziada o ID.
funguje to tak ze ak odpracuje mesiac, bude mat narok na mesiac pn ,
ak odpracuje dva , bude mat narok na dva
ak odpracuje 26 tyzdnov, ma narok na dalsiu rocnu PN
tento stat nezaujima, kolko robil, kde robil, co robil.
na PN moze ostat ale bude neplatena, len pozor teraz uz moze aj posudkovy lekar zrusit PN, cakanie na operaciu nemusi byt dovodom na PN
rok PN pri jednom kolene je dost vela PN to moze byt rad ze mu ju posudkovy lekar este nezrusil aj to sa moze stat ze po roku mu bude zrusena nech cerpa dovolenku v praci a nastupi na novu PN az ked pojde na dalsiu operaciu
na PN moze ostat ale bude neplatena, len pozor teraz uz moze aj posudkovy lekar zrusit PN, cakanie na operaciu nemusi byt dovodom na PN
rok PN pri jednom kolene je dost vela PN to moze byt rad ze mu ju posudkovy lekar este nezrusil aj to sa moze stat ze po roku mu bude zrusena nech cerpa dovolenku v praci a nastupi na novu PN az ked pojde na dalsiu operaciu
@anonym_4db12c on nemoze nastupit do prace lebo mu idu operovat bedrovy klb a ma pracu kde musi liezt po rebriku cize preto caka na tu druhu operaciu….kde bohuzial mu nevedeli dat skorsi termin
@domcicurka na PN otec byt môže no bude neplatená.
Ak by teraz ukončil PN a na novú šiel v januári tak cca 4m by mal platenú novú PN
@zalka ja som mala aj krátenú, čo sa týka financií, nie je to tak? bola som 14 mesiacov, z toho 12 bola platená. potom som nastúpila, ale o 2 mesiace som ochorela na chrípku a bola som 2 týždne. prišiel mi ale podstatne nižší denný základ, než v tej ročnej PN. kráti sa to teda? nevieš?
@anonym_4db12c on nemoze nastupit do prace lebo mu idu operovat bedrovy klb a ma pracu kde musi liezt po rebriku cize preto caka na tu druhu operaciu….kde bohuzial mu nevedeli dat skorsi termin
@domcicurka tiež to vidím skôr na riešenie invalidného dôchodku, keďže má ešte komplikácie z predchádzajúcej operácie. mohol by mu v tom poradiť lekár, myslím si...
@domcicurka tiež to vidím skôr na riešenie invalidného dôchodku, keďže má ešte komplikácie z predchádzajúcej operácie. mohol by mu v tom poradiť lekár, myslím si...
@amdornik na to koleno mu asi ID nedaju, neviem aku ma diagnozu, ale standardne neuznavaju koleno. Bedrovy klb by uz mohol byt, ale na to by musel byt PN dlho, mat po operacii a stav nezlepseny. Mam kamosku, klb zoperovany, z ich strany vsetko ok, je zdravy clovek, ziadne ID.
@zalka ja som mala aj krátenú, čo sa týka financií, nie je to tak? bola som 14 mesiacov, z toho 12 bola platená. potom som nastúpila, ale o 2 mesiace som ochorela na chrípku a bola som 2 týždne. prišiel mi ale podstatne nižší denný základ, než v tej ročnej PN. kráti sa to teda? nevieš?
@amdornik VZ sa skoro vždy ráta z predosleho roka... Čiže tam si mohla mat nižší VZ skrz, že si bola PN a nedostala si napríklad odmeny... Alebo 13 plat..
@domcicurka po operáciách mu diagnóza dovolí liezť po rebríku? Trochu divné ...
@domcicurka po operáciách mu diagnóza dovolí liezť po rebríku? Trochu divné ...
@maciatkolulu po operáci áno veď bude normálne zdravý človek ale tým že mal pokazené koleno a kríval opotreboval si bedrový kĺb ktorý mu musia vymeniť veď keď bude rekonvalesencia ok tak bude sa mocť normálne vrátiť do práce.
@amdornik lekára je dosť mimo preto sa obraciam či niekto nemal podobnú skúsenosť
@domcicurka no a kebyze si najde pracu ktora nie je fyzicky narocna? lebo toto cele co pises nevyzera dobre. a ono to nefunguje tak ze po operacii bedroveho ides hned do prace. vidite to ruzovo.
@domcicurka po operacii bedroveho klbu asi tazko bude lozit po rebrikoch
myslis ze po takej dobe honzamestnavatel nech dala robit tu istu robotu ? posle ho na zdravotnu prehliadku (co aj musi) a da mu vypoved pre zdravotnu nesposobilost
@domcicurka po operacii bedroveho klbu asi tazko bude lozit po rebrikoch
myslis ze po takej dobe honzamestnavatel nech dala robit tu istu robotu ? posle ho na zdravotnu prehliadku (co aj musi) a da mu vypoved pre zdravotnu nesposobilost
@anonym_4db12c ano moze dat vypoved ale aj odstupne, inac.
@maciatkolulu po operáci áno veď bude normálne zdravý človek ale tým že mal pokazené koleno a kríval opotreboval si bedrový kĺb ktorý mu musia vymeniť veď keď bude rekonvalesencia ok tak bude sa mocť normálne vrátiť do práce.
@domcicurka po operácii kolena a následne bedrového kĺbu sa vráti do fyzicky náročnej práci a rovno na rebrík hej?

@domcicurka veď ak rok maroduje, nech si vybaví invalidku.