icon

Je možná OČR na 16 ročného žiaka?

biaschumi
6. apr 2020

Som tu uplne nova a potrebujem radu. Mam brata,samozrejme zavreta skola...chcem si na neho zobrat OCR,lenze uz ma cez 16,ale stale je skolopovinny,ako to riesit? Vdaka za rady

sasa1310
6. apr 2020

nemáš nárok. Nevyriešiš nič

vamajka
6. apr 2020

@biaschumi mam syna 14r. a OCR mi nedali

korunka1
6. apr 2020

@biaschumi to snaď nie.... chalan ma nejake problemy,nevie sa o seba postarat sam?

biaschumi
autor
6. apr 2020

@korunka1 vie,len ked uz ho musim mat u seba,chcela som si to aspon takto zariadit...

stanulienkat
6. apr 2020

On je postihnuty? Normalne dieta sa o seba vie o seba postarat cca od 10r.

sasa1310
6. apr 2020

@biaschumi nie si rodič, nemáš nárok aj keby mal 8 rokov

biaschumi
autor
6. apr 2020

@stanulienkat haloooo,citate? Normalne lutujem,ze som sem napisala...kolkokrat sa berie ocr aj na manzela,manzelku a podobne aj ked ma len soplik...vtedy sa nevedia o seba postarat? Ach,skoda reci,idem sa radsej uplne odtialto odhlasit lebo ako vidim toto nema vobec vyznam

stela01
6. apr 2020

@biaschumi čo si hneď vztahovacna?

stela01
6. apr 2020

@biaschumi logicky manželia , a súrodenec .
Dieťa má rodiča
Manžel manželku

sasa1310
6. apr 2020

@biaschumi áno, ale nie kvôli zatvoreným školám, tam iba rodičia.

biaschumi
autor
6. apr 2020

@sasa1310 dakujem za normalnu odpoved,niekde pisali jedno,inde druhe,nevedela som sa vysomarit...dakujem

mogaa
6. apr 2020

@biaschumi ak je brat chorý, tak OČR dostaneš ale musí byť tak chorý že a nedokáže sám o seba postarať(napr.zlomená noha,ruka).....OČR z dôvodu že je uzavretá škola nedostaneš .....

mogaa
6. apr 2020

@biaschumi a z dôvodu choroby je platená OČR len tých 10dní a brat s tebou musí bývať v spoločnej domácnosti

cuvienka
7. apr 2020

nie toto ti podla mna neprejde uz len kvoli jeho veku je dost stary, aby sa vedel v pripade, ze budes v praci o seba sam postarat

miskooo1987
11. apr 2020

@biaschumi

Len ak je chorý a preukázateľne sa staráš oňho ty(nezáleží až tak veľmi na rodinnom vzťahu, manželka bola na OČR so svojou sesternicou, ktorá tu študovala vtedy na VS a chytila mono, bývala u nás)

Z dôvodu zatvorenia škôl nie, lebo sa už vie o seba postarať, jedine ak by bol postihnutý, tam sú iné vekové limity.