icon

Je možné mať trvalý pobyt na úrade?

ferenco22
21. okt 2025

Dobrý deň da sa na Slovensku mať trvalý pobyt na úrade niekde keď že bývam v ČR a som z východu na západ to mam bližšie bolo by to jednoduchšie vybavovať prosím ma niekto trvalý pobyt niekde na obecnom úrade alebo ohlasovni

biba_18
22. okt 2025

dá sa to len nevim či to dajú len tak nakoľko by si sa tam mala zdržiavať. ale zas - možno sa im každý obyvateľ zíde - tak sa skús spýtať priamo na obci…

zobaka
22. okt 2025

nemozes mat trvaly pobyt na urade ani na ohlasovni, mozes ho mat na obci ako bezdomovec, cize na novom op budes mat uz len mestsku cast, alebo dedinu, kde sa prihlasis bez konkretnej adresy

stefi_k
22. okt 2025

Dali sa vybavit op bez adrersy pre ludi co su dlhodobo v zahranici a nniekto mi spominal, ze sa da aj zahranicna adresa uz zapisat, informuj sa na urade.

barka1
22. okt 2025

@ferenco22 nemáš TP v ČR? Nebolo by to jednoduchsie?

jaskolka
22. okt 2025

@ferenco22 môžeš mať len priamo na obci,alebo mestskej časti,bez uvedenia ulice či konkrétneho čísla domu.

maranco
22. okt 2025

@ferenco22 čo tým chceš dosiahnuť? čo by bolo lepšie vybavovať s TP na západe?

môžeš mať v slovenskom OP adresu v Česku kde bývaš
úradné listy môžeš čítať a písať cez schránku slovensko.sk, takže vôbec nemusíš cestovať na obecný úrad vyberať listy

kacena4
22. okt 2025

predpokladam ze na vychode mas trvaly pobyt. mozes si dat zmenit pobyt len v ramci svojej obce mesta na urad nie ze chcem ho mat v bratislave lebo to mam blizsie z prace...

anonym_dc0057
23. okt 2025

Ak bývaš v ČR, podla zakona, ked pojdes do evidencie, mozes sa evidovat na zaklade obvykleho pobytu v inok okrese, pricom sa zdrziavas na adrese uvedenej v obvykom pobyte - napr, si tam v podnajme a pod.. k tomu zakonu, ako uchadzac o zamestnanie nesmies opustit hranice SR na viac ako 15 kalendarnych dni.. ale podla toho co ty pises, nemas v inaom okrese adresu, ale v ČR, eviduj sa na ÚP v ČR