Je možné mať trvalý pobyt na úrade?
Dobrý deň da sa na Slovensku mať trvalý pobyt na úrade niekde keď že bývam v ČR a som z východu na západ to mam bližšie bolo by to jednoduchšie vybavovať prosím ma niekto trvalý pobyt niekde na obecnom úrade alebo ohlasovni
nemozes mat trvaly pobyt na urade ani na ohlasovni, mozes ho mat na obci ako bezdomovec, cize na novom op budes mat uz len mestsku cast, alebo dedinu, kde sa prihlasis bez konkretnej adresy
Dali sa vybavit op bez adrersy pre ludi co su dlhodobo v zahranici a nniekto mi spominal, ze sa da aj zahranicna adresa uz zapisat, informuj sa na urade.
predpokladam ze na vychode mas trvaly pobyt. mozes si dat zmenit pobyt len v ramci svojej obce mesta na urad nie ze chcem ho mat v bratislave lebo to mam blizsie z prace...
Ak bývaš v ČR, podla zakona, ked pojdes do evidencie, mozes sa evidovat na zaklade obvykleho pobytu v inok okrese, pricom sa zdrziavas na adrese uvedenej v obvykom pobyte - napr, si tam v podnajme a pod.. k tomu zakonu, ako uchadzac o zamestnanie nesmies opustit hranice SR na viac ako 15 kalendarnych dni.. ale podla toho co ty pises, nemas v inaom okrese adresu, ale v ČR, eviduj sa na ÚP v ČR

dá sa to len nevim či to dajú len tak nakoľko by si sa tam mala zdržiavať. ale zas - možno sa im každý obyvateľ zíde - tak sa skús spýtať priamo na obci…