icon

Je možné odstrániť svietidlo verejného osvetlenia z pozemku?

26. júl 2024

Je možné odstrániť svietidlo verejného osvetlenia z pozemku? Je to pouličná lampa. Na našom pozemku, pár metrov od okna. Svieti nám do spálne tak, že ani zatemnovacie závesy nepomáhajú a v noci sa mi kvôli tomu budú dieťa. Alebo čo sa s tým dá urobiť? Obec sa vyjadrila len, že to musíme strpieť. Že aj iným svieti do okna a aj viac.

Strana
z2
ssimusska
26. júl 2024

Tiež máme lampu na pozemku, presne svieti mne do izby a nikdy ma to nezobudili, ani keď som bola malá a to sme mali len žalúzie. Máš kúpené zatmavovacie závesy? Neverím že cez ne prejde kúsok svetla.

dota6
26. júl 2024

Autorka, napíš svoj problém elektrárňam. Sestra mala na pozemku stĺp, stál tam roky. A potom ho presunuli. Neviem viac informácií, ale ak je stĺp ich, jedine oni s ním vedia pohnúť.

simona92101
26. júl 2024

My mame za domom druzstvo a v noci svietia v celom arealy tak,ze nam svietia rovno do spalne,v izbe mame svetlo ako za bielwho dna.dali sme namontovat vonkajsie zaluzie a pomohlo.

lilitela
26. júl 2024

jak je to vysoke? Ak dociahnete beznym rebrikom tak cez den povolit ziarivku

https://www.youtube.com/watch?v=mp96vVrynOM

Legalnost ti neviem zarucit, ale tak deju sa horsie veci, kradeze a nikto ich neriesi.
Ak je to vysoke niekolko metrov, tak ledaze mate znameho s takym specialnym vozidlom s kabinkou 😅

zic
26. júl 2024

Podla mna "majitel" stlpa (najskor elektrarne) musia na pisomnu ziadost stlp prelozit (ked tam nie je tarcha). uricte by som najprv zavolal na hotlinku elektrarni aby ti poradili ako papierovo postupovat (aby si zbytocne nieco nevyplnala)... alebo chod rovno za pravnikom... ale neviem si predstavit, ze by pravo nebolo na tvojej strane...

samkolea
26. júl 2024

An my mame lampu na pozemku, iank nerozumiem ako sa to moze stat, ze je cudzi majetok na cudzom pozemku, a nikto si od nas nepytal povolenie? Stavba je developerska.

andreakg
26. júl 2024

Nie, plastové

kulumulu123
26. júl 2024

Urcite vonkajsie zaluzie alebo rolety tie vnutorne na okne su ti uplne na nic v tvojom pripade... Tiez som mala najprv vnutorne a boli mi tak na 2 veci, dala som vonkajsie a neprenikne mi ani jediny luc svetla ked zatiahnem na obed aj zavesy tak je tam ako v hrobe a pritom vonku orazi slnko 👍

nelka93
26. júl 2024

Tiež to mame takto, dali sme zaluzie vonkajšie a nič nesvieti

miska1701
26. júl 2024

Na elektrarne treba ist a zaziadat o prekladku, my sme ale stlp kupovali vlastny, aj sme ho davali osadzat a vsetko sa len premiestnilo, internet, svetlo aj elektrika
Ale vsetko vo vlastnej rezii
Davali sme ho na roh pozemku aby sme ho nemali hned pri dome

margotka17
26. júl 2024

Nooo, čo tak žiarovku vybrať? 🫣

kathhii
1. aug 2024

@margotka17 alebo odstreliť vzduchovkou 😀😀😀

Strana
z2