Je možné odstrániť svietidlo verejného osvetlenia z pozemku?
Je možné odstrániť svietidlo verejného osvetlenia z pozemku? Je to pouličná lampa. Na našom pozemku, pár metrov od okna. Svieti nám do spálne tak, že ani zatemnovacie závesy nepomáhajú a v noci sa mi kvôli tomu budú dieťa. Alebo čo sa s tým dá urobiť? Obec sa vyjadrila len, že to musíme strpieť. Že aj iným svieti do okna a aj viac.
Autorka, napíš svoj problém elektrárňam. Sestra mala na pozemku stĺp, stál tam roky. A potom ho presunuli. Neviem viac informácií, ale ak je stĺp ich, jedine oni s ním vedia pohnúť.
My mame za domom druzstvo a v noci svietia v celom arealy tak,ze nam svietia rovno do spalne,v izbe mame svetlo ako za bielwho dna.dali sme namontovat vonkajsie zaluzie a pomohlo.
jak je to vysoke? Ak dociahnete beznym rebrikom tak cez den povolit ziarivku
https://www.youtube.com/watch?v=mp96vVrynOM
Legalnost ti neviem zarucit, ale tak deju sa horsie veci, kradeze a nikto ich neriesi.
Ak je to vysoke niekolko metrov, tak ledaze mate znameho s takym specialnym vozidlom s kabinkou 😅
Podla mna "majitel" stlpa (najskor elektrarne) musia na pisomnu ziadost stlp prelozit (ked tam nie je tarcha). uricte by som najprv zavolal na hotlinku elektrarni aby ti poradili ako papierovo postupovat (aby si zbytocne nieco nevyplnala)... alebo chod rovno za pravnikom... ale neviem si predstavit, ze by pravo nebolo na tvojej strane...
An my mame lampu na pozemku, iank nerozumiem ako sa to moze stat, ze je cudzi majetok na cudzom pozemku, a nikto si od nas nepytal povolenie? Stavba je developerska.
Nie, plastové
Urcite vonkajsie zaluzie alebo rolety tie vnutorne na okne su ti uplne na nic v tvojom pripade... Tiez som mala najprv vnutorne a boli mi tak na 2 veci, dala som vonkajsie a neprenikne mi ani jediny luc svetla ked zatiahnem na obed aj zavesy tak je tam ako v hrobe a pritom vonku orazi slnko 👍
Tiež to mame takto, dali sme zaluzie vonkajšie a nič nesvieti
Na elektrarne treba ist a zaziadat o prekladku, my sme ale stlp kupovali vlastny, aj sme ho davali osadzat a vsetko sa len premiestnilo, internet, svetlo aj elektrika
Ale vsetko vo vlastnej rezii
Davali sme ho na roh pozemku aby sme ho nemali hned pri dome
Nooo, čo tak žiarovku vybrať? 🫣
@margotka17 alebo odstreliť vzduchovkou 😀😀😀

Tiež máme lampu na pozemku, presne svieti mne do izby a nikdy ma to nezobudili, ani keď som bola malá a to sme mali len žalúzie. Máš kúpené zatmavovacie závesy? Neverím že cez ne prejde kúsok svetla.