icon

Je možné stretnúť sa na hranici, aby sme nemuseli ísť do karantény?

15. apr 2021

???

waggi
15. apr 2021

Akože stretnúť? Ako to myslíš?

autor
15. apr 2021

@waggi Potrebujem si ísť prevziať nejaké dokumenty pracovné. Či je tam nejaká zóna, aby sme nemuseli prekročiť hranicu.

emmusska
15. apr 2021

No vzhladom na to ,ze cestovanie mimo okres je stale zakazane a len v ramci pobytu v prirode sa bude dat ist, tak by som to neriskovala. Nie len ze ti hrozy pokuta ale nie je to ani bezpecne. Moj muz chodi na hranice, ale pre tovar a vzdy musi mat pri sebe papier preco tam ide.

autor
15. apr 2021

@emmusska Samozrejme, že papier budem mať a aj test, mňa len zaujíma, ako môžem prebrať niečo, aby som nešla do karantény ani ja, ani človek z ČR..

iinuska
15. apr 2021

Neviem,ako z ČR, ale co ja viem ,tak na Bergu tak chodia ludia.Treba vysvetliť policajtovi.

vroni
15. apr 2021

Úplne normálne, ukážeš policajtom papier, zoberieš, čo potrebuješ a ideš naspäť. Žiadna karanténa sa ta netýka, nevracias sa zo zahraničia.

waggi
15. apr 2021

Rozumiem, pokiaľ budeš mať papier a negatívny test, vysvetlíš policajtovi, že ty si si prišiel len pre dokumenty tak si myslím, že úplne v pohodičke. Nemala by sa ťa týka karanténa.

vroni
15. apr 2021

@waggi, celkom určite sa jej karanténa netýka, chodím tak 😉

zojazoja
15. apr 2021

Každý bozi tyzden chodím na hranice prevziat tovar. Pokazde povieme policajtom, že ideme len na parkovisko pre tovar. My neprekročíme slovenske hranice, druha strana české. Ked sa vraciame, vzdy nas zastavia policajti, ukazeme test plus potvrdenie z prace. Vyzaduju účel cesty. Sem tam chcú len test a ustne povedat ucel cesty.

autor
15. apr 2021

@zojazoja super, ďakujem...toto som chcela vedieť 🙂

waggi
15. apr 2021

@vroni áno, veď som to aj napísala. No nevedela som to úplne na 100%, keďže som tak nič neriešila. Ale čo viem od kamarátov, tak tiež to takto niektorí robia.

elizabet173
15. apr 2021

myslim, ze v pohode, bratranec bol tak na hraniciach zobrat nejake veci od dcery, ktora zije v Cesku