icon

Je možnosť doplácania do výšky životného minima?

11. aug 2023

Ahoj. Chcem sa opitat kto sa tomu trosku rozumie . Sme rodina s jedným dieťaťom . Muž je momentálne PN, ja dostávam prídavky 60€. Je možnosť zeby nám doplácala sociálna do výšky životného minima ? Koľko je ma 3 člennú rodinu ? Dakujem

nikolca
•
11. aug 2023

A prečo nepracuješ?

sara288
•
11. aug 2023

Dieťa už chodí do škôlky/školy? Aký je dôvod, že nepracuješ?

mamina7070
•
11. aug 2023

nikdy sa nedoplaca do vysky zivot ego minima ale donvysky sumy narokov na davku v hmotnej nudzi a priplatkov k nej

vy ako dvojica s dietatom mate narok (vsetci spolu) na 194€ takze ak su vase prijmy nizsie to je prvy predpoklad (na mesiac sa to berie)
plus este sa posudzuje majetok co vlastnite a pod a ty budes musiet byt na UP

melanta
•
11. aug 2023

Aku výšku PN dostáva muž? Si vedená na úrade práce?

autor
•
11. aug 2023

@melanta som vedená na úrade prace , muž dostáva 350€

luliu
•
11. aug 2023

Nie, nemáte nárok na žiadne doplacanie, treba ísť pracovať 😉

mamina7070
•
11. aug 2023

tak potom nemate narok
treba skusit ist do prace akejkolvek a hadam muz coskoro skonci pn a zlepsi sa vam prijem

autor
•
11. aug 2023

@mamina7070 muž je onkologicky pacient , teraz skončil chemoterapiu , ešte bude asi dlhšie maródovat , ale dakujem , len to som chcela vedieť .. od septembra ide dcérka do skolky tak si budem hľadať pracu

maciatkolulu
•
11. aug 2023

A akú má diagnozu?

autor
•
11. aug 2023

@maciatkolulu našli mu nádor ..

mamina7070
•
11. aug 2023

tak nech skusi poziadat o invalidny dochodok to na socialnej poistovni a ihned o ztp a parkovaci a prip kompenzacie

a ty necakaj na september chod pracovat ihned ci na nocne ci brigadnicky je leto ci dontesca kamkolvek a on na pn vie dozriet na malu

z akeho regionu ste?

autor
•
11. aug 2023

@mamina7070 muž ma 30 rokov do prace pôjde keď sa mu zlepší zdravotný stav

mamina7070
•
11. aug 2023

ale sak to je v poriadku ale on moze pracovat aj mat ID aj ZTP to sa vobec nevylucuje

bosorkabb
•
11. aug 2023

Máte vyšší príjem ako životné minimum.
Keďže manžel je PN do práce musíš ísť ty. Inak to nejde ak chceš zvýšiť príjem.

alickapusinka
•
11. aug 2023

@luliu ani nevieš čo je im a hned nech ide pracovať.

alickapusinka
•
11. aug 2023

och bože strašne a na akom orgáne mal aj nejaké prejavy .Viem že ak je v liečbe má nárok na ID ak je na chemoterapiách a pokračuje v liečbe. Po roku marodky si môže podať sa mi zdá.

luliu
•
11. aug 2023

@alickapusinka a nie? Tak ak je chlap chorý, musí žena ísť robiť a nie sedieť doma.....