icon

Je potrebné potvrdenie o tehotenstve pre zamestnávateľa?

simonka40
12. apr 2026

Dobry den, prosim Vas dava sa zamestnavatelovi potvrdenie o tehotenstve od gynekologicky, popripade aky je postup? Dakujem za rady

anonym_e07c4c
12. apr 2026

@simonka40 ahoj, u nas stacila kopia prednej strany tehotenskej knizky

jaskolka
12. apr 2026

@simonka40 tak buď tehotenská knižka(odfotená kópia) alebo ak ju ešte nemáš,tak ti gynekológ môže dať potvrdenie o tehotenstve.

jaskolka
12. apr 2026
@anonym_e07c4c

@simonka40 ahoj, u nas stacila kopia prednej strany tehotenskej knizky

@anonym_e07c4c ešte ju nemusí mať, keďže niektorí gynekológovia vystavia knižku až po 12 týždni a predtým dajú len potvrdenie o tehotenstve na výmennom lístku.

dixitka
12. apr 2026

@simonka40 môjmu napríklad stačilo písomné oznámenie (text v duchu “oznamujem, že som tehotná, predpokladaný termín nástupu na MD je vtedy a vtedy”), nebolo treba riešiť s lekárom nič. No ak to potrebuješ, tak ti dr. dá potvrdenie.

anonym_62fa90
12. apr 2026

Kazdy zamestnavatel to ma inak musis sa opytat.u nas stacilo zakliknut v systeme. U teba mozno bude treba potvrdenie

kavasmliekom
12. apr 2026

@simonka40 dajú ti na gynekológii potvrdenie o tehotenstve. Stačí polytay, oni už vedia postup. Ty to daj podpísať zamestnávateľovi

cacianka
13. apr 2026

V podstate nemusíš oznamovať tehotenstvo, ale kým preukázateľne neoznámis, nie si chránená

marhulka13
13. apr 2026

Ja som nič neoznámila, iba ma vedúci poprosil, či by som vedela dva týždne dopredu povedať, že končím, nech je za mňa dosadena náhrada. To fakt záleží ako to máte v práci