Je potrebný súhlas otca pri vydaní občianskeho preukazu?
Ahojte, mam syna 12 ročného. Chcem sa spýtať,keď bol mladší tak som mu sama pas vybavovala a nepotrebovala som ako slobodná matka súhlas otca.Ale teraz keď som sa pýtala chatgpt tak potrebujem suhlas rodiča pri občianskom preukaze.Je to naozaj nutné?Chcela som mu len občiansky nakoľko mi EU sa nechystám a aj je zadarmo. Alebo mam radšej pas?Tam ten súhlas stále netreba?
nepotrebuješ, veď aj ty si zákonný zástupca.
nepotrebuješ, veď aj ty si zákonný zástupca.
@mondolina len chatgpt že potrebujem vyhodnotil tak som zmätená
Počúvaj tie debilne aplikácie. Aký súhlas ti treba? Keď je dieťa zverené tebe ty si zákonný zástupca, veľa detí má otcov ani nevedia kde. Nikde nikto neskuma ci si rozvedená alebo v akom stave si prečo by riešili aj otca?
Použite rozum a nie AI.
rodný list dieťaťa, žiadosť, kolok, tvoj op.
zabudla som niečo?
Pre 12 rocneho nie je zadarmo ani obciansky.
Prečo sa pýtaš umelej inteligencie a nepoužiješ vlastný rozum a oficiálnu stránku ministerstva?
Prečo sa pýtaš umelej inteligencie a nepoužiješ vlastný rozum a oficiálnu stránku ministerstva?
@januska12323 používam ale tak zdalo sa mi to rýchlejšie a presne odpovie na otázky a situácie ktoré ma zaujímajú, veď AL tiež čerpá odtiaľ .
Pre 12 rocneho nie je zadarmo ani obciansky.
@kivivi prvý občiansky do 15 rokov nie je zadarmo?
A čo tak použiť rozum, pozrieť na stránku ministerstva, polície a prečítať si tam? Pripadne zdvihnúť telefón a zavolať si?
Dobre ti píšu, stačí tvoj podpis.
Nie, občiansky s foto do 15 rokov zadarmo nie je, keďže zákon nevyžaduje, aby ho dieťa malo. Až prvý občiansky klasický v 15 rokoch máš zadarmo a každý ďalší, ak starému končí platnosť.
OP je zadarmo od 15 rokov. Žiadny súhlas ti netreba.
Za obcianku sa plati davala som robit ked mala dcerka 5. A stacil mi rodny list a moj onciansky..na otca sa neoytali
Ďakujem
Az od 15 rokov ma dieta obciansky zadarmo. Ale stoji o dost menej ako pas, poplatok je 7€.
Nepotrebuješ súhlas otca.
@gov dnes to riešim a dnes nie je pondelok.Naozaj nemám toľko času tak prepáč že občas využijem AL ,mam zťp dieťa,som onko pacientka áno nemám veľa času. Už sa prestaňte pohoršovať nad primitivnymi vecami. Niektorým ľuďom vadi všetko. Prepáč,že som si to ulahcila a pýtala sa Al a na modrom koniku.Nechcem Ťa oberat o čas. Aspon si si kopnul,verim ,ze sa Ti ulavilo.Pekný deň
OP pre dieťa nie je zadarmo,ale je lacnejší ako pas
nie platí sa 7€ kolok, zadarmo je pri dovršení 15 r, je to lacnejšie ako pas
min mesiac som davala robit , platila som
a doporučujem ti objednat si termin cez stranku, ministerstva
Len skus pochopiť, že si si nič neulahcila. Vždy chod ku zdroju. Potom stačí jeden klik a máš všetky info a nemusíš overovať.
Daj dieťaťu zapísať zťp preukaz do OP a výroba bude bez poplatku.
Keď sa pýtaš AI a neuvedie zdroje, tak si pýtaj nech ti dá zdroj tých informácií, lebo AI si niekedy vymýšľa odpovede a radšej si prečítaj s porozumením pôvodný článok odkiaľ čerpalo informácie.
Daj dieťaťu zapísať zťp preukaz do OP a výroba bude bez poplatku.
@kvietok2012 no skúsim aj keď syn má českú kartičku ztp/s tak snáď to budú akceptovať .Bydlisko ma na Slovensku.dakujem
Nie, česká zťp sa neakceptuje.

Vsak ty si rodic.