icon

Je predajca povinný prijať reklamáciu?

21. nov 2023

V apríli som si kúpila koženú bundu. Stala 26 eur. Popraskala a to tak zvláštne akoby bodky od špendlík. Nechápem. Nasla som bloček tak som sa išla spýtať do obchodu na reklamáciu. Majiteľ začal kričať ze nevezme na reklamáciu a ze ci nosím vak na chrbte.. No nenosím. A on ze musím nosiť a od toho sa to stalo. Takú blbosť povie. Co robiť?

matullienka
•
21. nov 2023

Tak za 26 eur to určite nie je kožená bunda a áno mal by vziať, obrať sa na obchodnú inšpekciu

bloger
•
21. nov 2023

To nechápem ako by ti to mohol urobiť vak. Dobrá blbosť. On je povinný zobrať to na reklamáciu. Mohla by si sa s ním rozlúčiť v tom duchu, že sa obrátiš na SOI.

autor
•
21. nov 2023

@matullienka a obchodná inšpekcia v ba ci v ké? A im treba poslať foto blocka?

autor
•
21. nov 2023

@bloger hej napíšem na obchodnú inspekciu

matullienka
•
21. nov 2023

Foto dokladu, a aj poškodenia bundy. Určite tam najskôr zavolaj oni ťa budú navigovať

autor
•
21. nov 2023

@matullienka do ba ci do ké volať?

matullienka
•
21. nov 2023

To je jedno

autor
•
21. nov 2023

@matullienka dobre. Ja mu dnes vravela nech to prevezme a posúdia od čoho to je. A on kričal vy nosiť určite vak. Mechanické poškodenie. Vravím nenosím vak

terezka1947
•
22. nov 2023

Soinema ako zasiahnuť.
On tu reklamáciu ani neprijal,nemáš doklad nijaký,čiže SOI nemá čo skúmať. Ona skúma iba správnosť postupu.
Za 26e kožená nebude,zrejme je to podľa reakcií.cinan a tam je veľká arogancia. Nemá zmysel podporovať týchto predajcov,ani ako zamestnanec,ani ako spotrebiteľ.

letfenixa
•
22. nov 2023

Nemusíš nikam písať.pride ti odpoveď, že predajca je povinný vziať vec na reklamáciu. Vráť sa do predajne a toto im povedz.

ibatanecnica
•
22. nov 2023

áno sú povinní zobrať vec na reklamáciu ale nemusia tú reklamáciu uznať.

terezka1947
•
22. nov 2023

...a ešte dopisem,predajca musí každý reklamáciu vziať a v zákonnej lehote sa k nej vyjadriť.
Ak ju prijať ani nechcel,nepochodis veľmi na SOI.
Akurát tak si posvietia moooozno nejakou kontrolou u neho.

egonsk
•
22. nov 2023

Ked ju osobne neprebere, mozes ju reklamovat aj zaslanim postou, to uz prebrat musi ;)
Posles bundu, napises zavadu, pridas kopiu blocku a tvoju adresu a hotovo.