Je problém, keď nestihnem kontrolu PN?
Dobrý deň.Som so synom objednaná na vyšetrenie podotýkam tri mesiace sme čakali na termín,ale zároveň mám dnes aj kontrolu PN.Snažila som sa dohodnúť s otcom môjho syna ci by si nešiel namiesto mňa (sme rozvedený)ale odmietol.Chcem sa spýtať ze keby som nestíhala sa vrátiť,a sla na druhý deň na kontrolu,bol by to problém?Môj doktor ma ordinačné hodiny síce do tretej ale odchádza kedy sa mu chce domov.Dakujem za odpoveď
urcite zavolaj doktorovi, nech ti da neskorsi cas, socialna poistovna robi obrovske halo ohladom dodrziavania kontrol
@doriiis snažila som sa mu dovolať už od budúceho týždňa ale márne idem ešte dneska volať len jeho ordinačné hodiny sú od 10
@martinkojakub zavolaj na sociálnu poisťovňu kam patríš a skus im to vysvetliť. Mne sa to podarilo že so súhlasom pracovníčky sociálnej poisťovni som mohol ísť na pohreb do iného mesta.
Nebude problém.ak je dr.normalny.
a preco si svojmu elkarovi nenanpisala aspon mail ved si o tom vedela , ak je doktor normalny problem by byt nemal
A co tak ist na kontrolu pn o den skor?
@martinkojakub počas PN by si nemala čo chodiť na vyšetrenie so synom
@sasa1310 no ze nemala je jedna vec a ze nemôže je druhá. Aši všetci vieme ze v akom stave je zdravotníctvo na Slovensku. A malo kto vie ze bude PN ešte pred objednaním syna. Tak budme trosku ľudia. Keby v tomto štáte všetko fungovalo na báze nemala tak by to vyzeralo ináč.
@markusrasford byť človekom má byť v prvom rade otec jej syna a ísť s ním on. Príde jej kontrola, s vyšetrením jej syna neobstojí. Môže prísť o PN aj o prácu, nakoľko je to hrubé porušenie pracovnej disciplíny.
@sasa1310 všetko sa dá riešiť. Treba hľadať riešenie ako sa dá a nie ako sa nedá. Čakať tri mesiace na termín a potom neabsolvovat vysetrenie by asi bola zlá voľba. Pevne verím že aj sama voči sebe si tak prísna. Tento štát nefunguje na pevných základoch. Vid príklad Andreja Dánka. Keby autorka potrebovala pomoc kľudne nech ma kontaktuje
@sasa1310 Jasné, že môže ak je na syna sama. Ja som tiež na syna sama a Dr. mi povedala, že môžem ísť aj s ním do školy aj ho zobrať zo školy, dokonca aj na nákup keďže som v BA úplne sama a aj s ním k lekárovi. Snáď neumriem od hladu, dieťa nebude chodiť do školy a k lekárovi lebo ja som PN. Sú na to výnimky.
@sasa1310 bola som v podobnej situácii ako autorka. Tiež som bola PN a zároveň mala dcéra úraz, letela som s ňou na chirurgiu, lebo nemal kto. Bolo to podvečer, normálne mi dali potvrdenie, že som bola na ošetrení s dcérou, nikto s tým nemal jediný problém. Otec má byť človek a čo my ostatní? čo tak začať od seba? určite kvôli tomu nepríde o prácu, nestraš ju.
@mamina7070 nie všetci lekári používajú mail.
@markusrasford autorka sa pýta či by bol problém. Ja len píšem reálnu situáciu, že problém by bol, keby došla kontrola. Popri svojej PN nemôže riešiť zdravotné problémy syna, ktorý má aj druhého rodiča. Ako sa zariadi autorka, je už jej vec. Pýta sa čo reálne môže alebo nemôže.
@sasa1310 veľkú radosť si mi spravila. Ďakujem ti.

Si mu mala dávno zavolať a dohodnúť si druhý termin