Je zverejnenie mena v trestnej veci právnym problémom?
Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom jednej situácie. Pred rokmi som bola poškodená v závažnom trestnom čine, ktorý bol právoplatne ukončený. Jeden z páchateľov je stále na úteku. Počas celého vyšetrovania a následne aj v médiách som bola uvádzaná iba pod krstným menom, alebo prvým písmenom môjho priezviska, moje celé priezvisko nikdy nebolo verejne zverejnené. Teraz som bola upozornená na video, ktoré natočil tento právoplatne odsúdený páchateľ počas toho, ako je na úteku. Vo videu niekoľkokrát vysloví moje celé meno a priezvisko. Nehovorí však o mne nič ďalšie, nevyhráža sa mi ani nezverejňuje moje ďalšie osobné údaje. Chcem sa preto poradiť, či môže byť už samotné opakované zverejnenie môjho celého mena v takejto súvislosti právnym problémom, prípadne zásahom do mojich práv ako poškodenej osoby. Má zmysel túto skutočnosť oznámiť polícii alebo prokuratúre, keď pôvodná trestná vec je už približne 10 rokov právoplatne skončená? Beriem to ako veľký zásah do môjho súkromia. Budem vďačná najmä za skúsenosti alebo právny pohľad.
@anonym_autor On je odsudeny na uteku. Ak vies kde je, tak ho nahlas.
@beata_k neviem, kde je. Je vonku video, ktoré nie je nové, má už pár rokov a on tam iba hovorí, nevidno ho.
@anonym_autor Osobne by som sa na to vykaslala. To video ma x rokov. Ale teda skus ho dat stiahnut ako pise vyssie.
@beata_k požiadala som samozrejme, ale nemyslím, že sa to udeje a ani tak rýchlo.

Mozes robit co chces, samotny pachatel a autor videi je mimo dosahu nasich organov a nedosiahnes nic. Mozes to dat stiahnut z YT a podobnych socialnych sieti, to ti oni urobia.