Jeden z rodiny sa nebol testovať. Musíme byť všetci v karanténe?
Jeden človek z jednej domácností sa nebol testovať, majú byť v karanténe všetci? Alebo ako postupovať ďalej.
@danjeliiik podľa mna stráca význam celé testovanie, ak nie sú všetci v karanténe. Ale toto je odpoveď na ,,somzodpovedny,,
@danjeliiik mas to jasne napisane v prispevku nado mnou, netestovany neostava v karantene (karantena sa vzdahuje na pozitivnych), netestovany ma akurat zakaz vychadzania....a to je teda rozdiel,
No a ako urobíte s deťmi? Nam škola odporučila nechať deti doma ak jeden na teste nebol...
@simca06022011 odporucanie nieje prikaz... oni to odporucaju preto ze ide len o tri dni lebo v piatok zas skoly zavru kvoli testovaniu a aby sa ucitelky nahodou nenakazili za tie tri dni a nevysli pozitivne... aby nezavreli triedu/skolu
@dzina007 ak sa za 3 dni nakazia je malá pravdepodobnosť ze ten test ich zachytí v sobotu.. Ale to je jedno. Mňa len tie deti zaujímali...
@danjeliiik to nie je karanténa. Je to zákaz vychádzania. A iba ten má zákaz vychádzania, čo nebol testovaný. Zvyšok rodiny môže von.
@simca06022011 ano to je pravda... celkovo tie testy su velmi nepresne... ale tak co uz... ja stale dufam ze druhe kolo nebude
@dzina007 Nepresne ako nepresne, nakazeneho odhalia na 60-70% a naopak nenakazeneho spravne urcia na 99,5%: https://www.fnmotol.cz/_sys_/FileStorage/downlo...
Takze skutocne cisla su cca + 30%, pre ludi co mali malo virusu v tele. Preto planovali druhe kolo aby sa odchytili tito dalsi ked sa im nahromadi dostatok virusu. Nikdy sa ale neodhalia vsetci takze to je len na ziskanie casu...
@hiro aj to je nepresne, lebo tie testy vyrabaju rozlicne firmy a vlada nakupila tie najlacnejsie, nakazeneho odhalia na menej percent
ja som si normalne myslela, ze pokial je v domacnosti niekto, kto sa nebol dat otestovat, tak karantena plati pre vsetkych
@simca06022011 nemyslím na ne presnosť... Ale skôr to, že ochorenie ma nejakú inkubačnu dobu, za tých pár dní to neukáže nič..

nie, netestovany ma zakaz vychadzania (s vynimkami do obchodu, lekarovi,...) nie akrantenu, vy ostatni, ak ste negativni mozete kdekolvek