icon

Kam nahlásiť nájdenú peňaženku?

stelly652
30. jún 2025

Ahojte ľudia idem sa vás opýtať dnes som šiel sa prejsť do parku sadol som si a vedľa mňa na lavičke som našiel stratenú peňaženku s dokladmi aj s peniazmi mam to nahlásiť na obecnú políciu abo štátnu políciu?...či mam isť zajtra s týmto na obecný úrad a tam to odovzdať,že si tam vyzdvihne....Vie niekto poradiť?...

Strana
z2
chrobak7
1. júl 2025

@stelly652 Ja nechápem, aké sú niektorí tupelá.

Ja už som aj našiel aj stratil peňaženku.
Keď som našiel, tak tam boli nejaké doklady, nejaké tel. čísla. Tak som hneď zavolal na dané čísla. Ozval sa mi pán - syn danej pani, čo peňaženku stratila na trhu. Do hodiny sme sa stretli, peňaženku som odovzdal a bolo vybavené. Nemal som z toho žiadny stres ani šok.

Keď som ja stratil peňaženku, tak zhruba o hodinu mi volali z mestskej polície, že niekto našiel moju peňaženku. Polícia vie dohľadať tel. číslo podľa mena. Pri odovzdávaní som podpísal krátky protokol o nájdení a odovzdaní peňaženky, takže som aj vedel, kto ju našiel. Za odmenu sa mi zdá, že som mu kúpil nejaký alkohol.

nika523
1. júl 2025
@sevrin

@stelly652 na políciu si ju mal zamiesť hneď, nie že prídeš s ňou domov a na druhý deň sa len tak vyberieš na políciu.

Zatajenie veci (Trestný zákon)

(1) Kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

@sevrin čo ho tu strašíte zákonmi? Nakoniec ju vôbec neodnesie, veď ju môže odniesť aj dnes nemusel hneď čo keď nemal čas? Čo keď išiel do práce, na nočnú, domov s plačúcim dieťaťom atď, čo keď sa necítil dobre a išiel si domov ľahnúť? Sa nepotentuje teraz kôli cudzej peňaženke. Našiel ju včera večer dnes ju odnesie a čo

sevrin
1. júl 2025
@nika523

@sevrin čo ho tu strašíte zákonmi? Nakoniec ju vôbec neodnesie, veď ju môže odniesť aj dnes nemusel hneď čo keď nemal čas? Čo keď išiel do práce, na nočnú, domov s plačúcim dieťaťom atď, čo keď sa necítil dobre a išiel si domov ľahnúť? Sa nepotentuje teraz kôli cudzej peňaženke. Našiel ju včera večer dnes ju odnesie a čo

@nika523 prečo sa vyjadruješ k záležitostiam o ktorých nemáš ani len elementárne vedomosti?

januska12323
1. júl 2025

Šok z nájdenia peňaženky? Pozri adresu ak je v tvojom meste tak odnes, ak nie choď na políciu a vec vybavená.

refly
1. júl 2025
@ibrunova

@refly a keby bol ten telefón zablokovaný?

@ibrunova tak by som ho mala a predpokladam ze by zavolali. Ak ho najde niekto, kto ho chce vratit, tak zdvyhne a ak si ho chcu nechat..... no smola.

refly
1. júl 2025
@nika523

@nika523 Tiež ako.... :D a kebyže som paranoidná z takýchto tupých zákonov, tak jednoducho poviem že som ju našla neskôr. Kto ma nabonzuje, tá peňaženka?
Ale toto si všímam častejšie na koňovi.... že niekto sa snaží byť decentná ľudská bytosť a niekto tu vyťahuje veľmi smiešne zákony. Keď mi šlohli bike a bolo to dokonca na security kamere, tak sa mi fízli zasmiali do xichtu že čo oni s tým a že oni aj tak nemajú náhradu škody ako vymáhať. Človek si berie dovolenku, aby mi mohol znudený policajt funieť do tváre a prevracať očami a trt z toho. Už vidím ako sa idú pretrhnúť kvôli peňaženke....

Strana
z2