Karanténa a nákup potravín
Sme s manzelom v karantene kvoli kontaktu s pozitivnou osobou. Vcera bol 5 den od stretnutia a boli sme sa testovat, vysledky su negativne. Ale mame ostat v karantene aj tak do 10 dna, do stredy.
Ide o to ze uz nam dochadzaju potraviny, nema nam kto priniest kedze mamka je na pn a brat nema vodicak. Brat by nam isiel nakupit len si nakup potrebujeme vyzdvihnut kedze byvame na dedine a on v meste.
Moze ist manzel autom k nemu po nakup ktory by nechal pri vchodovych dverach? Alebo ako to poriesit, nemate nejake napady? Dakujem
Tesco robí aj donáškovú službu
https://korona.gov.sk/ roluj dole na Co mam robit, ak som bol v uzkom kontakte s Covod 19, to si rizklikni a mas tam vsetko.
donaskova sluzba tesco. starosta vasej dediny. miestna charita. susedia mensi nakup v jednote. ak ste z okolia BA a zlyhaju ostatne moznosti doveziem ja. drzim palce. he to tazke to date dakujem za nas vsetkych ze ste taki zodpovedni
@marseillefan stale to je tak, len ludia si to prisposobuje ako im to vyhovuje
veď autorka ani nespomenula, o aký druh testu ide... lebo ak o AG test, tak spánombohom.... to by som si vôbec nebola istá na jej mieste, že je negatívna
Kludne chodte, čo riešite, nechajte doma mobily a chodte, ved ste negativni
Neprisla som si sem po schvalenie porusenia karanteny. Snazim sa najst riesenie. Nemam vyhovorku, taka je realita. Pripadam si ako odrezana od sveta, odstahovali sme sa pred rokom 60 km od rodiny a kamaratov, tak teraz nemame pomoc po ruke. Najblizsi 4 susedia su dochodcovia bez auta a ostatnych nepozname. Ale vlastne aj tak za nimi nemozeme ist kedze mame karantenu. Ci mame kricat z dvora ze pomoc sme hladni chodte nam kupit jedlo? 😀
Ako pochybujem že utorka žije na dedine kde pozná len 4 susedov a nikoho ďaľšieho......a že ostatnú rodinu a všetci známi bývajú stovky km ďaleko......AUtorka môže zavolať na miestny úrad s tým že je pozitívna a potrebuje nákup, určite jej ho nejaký dobrovolník prinesie......samozrejme nikto jej pre nákup nepôjde do iného mesta ale urobia jej nákup v dedine.......fakt nechápem takýchto ľudí veď sivatky ked budú zatvorené obchody budú trvať necelé 3dni, takže aké veľké nákupy.....ovocie, zeleninu, chlieb a základné otraviny majú aj v dedinských potravinách a určite aj zemiaky na šalát a filé tam majú......
Skus zavolať na obecný/miestny úrad, určite vám niekto nakúpi a prinesie.. Ú nás to napríklad zabezpečujú hasiči ľuďom, ktorí sú v karanténe a nemajú ani nikoho blízkeho, kto by to zabezpečil..
Odhliadnuc o doto ze poznas len 4 susedov (co si neviem teda predstavit, ale ok), staci zavolat na obecny urad, kde ti bud poskytnu kontakt na niekoho alebo sami zabezpecia, aj u nas starosta nakupi starym ludim ked im nema kto.
@mogaa ja som zabudla na to ze ked sme sa pristahovali aby sme mali prejst celu dedinu, kazdemu zaklopat a predstavit sa a s kazdym udrziavat vztahy
@nelca84 nechodili sme od domu k domu sa predstavit, mame radi sukromie. Skusim tam zavolat ci nemaju nejakych dobrovolnikov ale pochybujem ze priamo starosta nema nic lepsie na praci ako nakupovat a roznasat
A Tesco k vám chodí? Ešte ma napadlo, či nemáte obecnú stránku, kde by ste napísali či sa nenájde nejaký ochotný sused čo by vám nakúpil a doviezol.. u nás sa síce na tej FB stránke často vedia dourazat, ale na druhej strane sa vedia aj pekne zachovať..
zavolaj na najblizsi cerveny kriz, oni maju dobrovolnikov
OK odhladnuc od toho že tam bývate rok a poznáte 4ľudí, kolegov nemáš? muž kolegov nemá? ono mne to prídu také detské výhovorky že síce mám byť v karanténe ale chcem ísť na veľký nákup do mesta.....je tu popísaných xy riešení, od zavolania starostovi aby vám nákup prieniesol nejaký dobrovolník, po oslovenia kolegov,rodiny, kamarátov....nákup v najbliších potravín by ti ešte prešiel aj keď si v karanténe(môžeš argumentovať že ti nemá kto nakúpiť, ale ak pôjdeš do iného mesta a chytia ťa policajti tak to ti určite neprejde bez pokuty....
A ano je tam výnimka na nevyhnutný nákup potravín do najbližších potravín a v čase keď je v obchode najmenej ľudí - samozrejme rúško a rukavice.....ale opakujem najbližšie potraviny nie ísť nakupovať do iného mesta.....
@jana_eyre_2 Tesco nechodi a nemame taku stranku. Skusim zajtra obecny urad
Každa normalna domacnost by mala mať doma aspon základne zásoby poravin. Na 10 dní?? preboha,, autorka zejme nevie uvariť, alebo sa jej nechce. Sušene droždie, muka, cestoviny, zavaraniny atd snad máte doma. Ak nemáte, tak by ste mohli pouvažovať o zmene rodinného hospodárenia. Toto je úplne smiešna téma, ak nie vymyslená. Hlavne, že je o čom..
@mogaa ja som na materskej a manzel ma kolegov ale pracuje 50 km odtialto. Nie su to detske vyhovorky ale realita. Zaujimalo by ma ako by tebe bolo na mojom mieste. Je to super situacia takto pred Vianocami. Skusim zajtra zavolat na obecny urad alebo do cerveho kriza. Dakujem
@karpina nejaku zasobu mam doma ale nemam vsetko co potrebujem. Akurat sme mali v plane ist v stredu na velky nakup a namiesto toho sme ostali v karantene. Tiez by ma zaujimalo ako by tebe bolo na mojom mieste
Prepáč, naozaj si neviem predstaviť, že by som doma nemala základnú zásobu potravín, na 10 dní.

Ja by som poprosila brata,nech mi nakupi. Sadla do auta,prisla do mesta,otvorila mu kufor,nech mi to tam hodi a sup domov.
Bohuzial,je to velmi patova situacia. Keby zastavili policajti,vysvetlim situaciu,ukazem negat test a idem spat domov do karanteny