icon

Kataster - 30 dni na zápis, zmenilo sa niečo v aktuálnej situácii?

laura222
20. mar 2020

Ahojte kupovali sme nehnutelnost, na prepis by malo byt 30 dni. V pondelok je posledny den. Je nejaka vynimka co sa tyka katastra kvoli koronavirusu? Pripadne ako to riesit?

veronikaszabova
20. mar 2020

@laura222 nemas pozastaveny vklad? Nevolala si tam?

n_i_ka
Autor odpoveď zmazal
n_i_ka
20. mar 2020

Ahoj ...kvôli situácii na katastri padli lehoty a nerátajú sa

botka19
20. mar 2020

@laura222 u nas v Presove je to uplne bezne aj bez koronavirusu. Ked nepodas urgenciu, aj 3 mesiace na zapis je malo.

andreagartnerova
20. mar 2020

Cez katasterportal keď zadas číslo V (vkladu) tak ti ukáže či je prerušené alebo v konani

laura222
autor
21. mar 2020

Mam davat urgenciu na to aby robili nieco v zakonnej lehote?
@botka19 Keby toto spravia tak urcite riesim staznost, zaplatila som peniaze a nehnutelnost viem vyuzivat az po zapise, plus poistit atd..
@andreagartnerova diky pozriem to

laura222
autor
21. mar 2020

@veronikaszabova nevolsla riesi to realitka a kedze viem o 30 dnovej lehote a uz sa mi stalo ze vklad poriesilibaz uplne posledny den nestresovala som

laura222
autor
21. mar 2020

@andreagartnerova nie je tam nic iba ze “v konani” a “plomba” a ta tam je uz vyse 3 tyzdne 🤷‍♀️

zuzuliatko18
21. mar 2020

Kataster casto zapisuje veci az posledny den lehoty, pricom este sa musia aj aktualizovat online informacie. Vzdy je yam uvedene k akemu datumu je ta info. Ak lehota pada v pondelok, a v utorok nebudu po aktualizacii info na katasterportali, potom je namieste zacat riesit.

laura222
autor
21. mar 2020

@zuzuliatko18 ano tiez mam tuto skusenost len uz predbezne pozeram ze co robit ked to do tych 30 dni nezapisu.. viem ze sa da dat staznost ale v tejto situacii..

zuzuliatko18
21. mar 2020

Tak situacia je aka je, ako budu ludia postupovat, je len na nich.

botka19
21. mar 2020

@laura222 staznost ti je nanic, do 30 dni maju zapisat,inak musia vratit zaplateny poplatok. Nic ine im realne nehrozí.
Myslis,ze tu sa nestazuju? Aj v bankach je zname,ze ak chces napr. hypo,tak sa uspokoja aj s plombou na LV.

Katastralny urad ma vlastny svet a staznosti nepomozu. Tu sa to deje vazne pravidelne. So sestrou sme spolu davali asi 8? Vkladov, ani jeden nebol zapisany do 30 dni a vsetky sa museli urgovat. Za vsetky sme ziadali vratenie poplatku. Po tristvrt roku ho aj vratili.

Btw. zmenu udajov po svadbe mi zapisali po roku.

zanta3
21. mar 2020

No ale tazko teraz povedat, ako to bude v tejto situacii. My uz vyse 4 mesiacov čakáme na to, aby nam zakraslili dom do mapy. Stále nám tak svieti len popisne cislo a bez toho si nemozem ani trvaly pobyt prehodit do noveho

laura222
autor
21. mar 2020

@zanta3 no toto, my sme davali aj ziadost na zmenu geometrickeho planu plus kupa nehnutelnosti a pozemky okolo od 3 roznych majitelov cize celkom zlozity pripad
@botka19 aky poplatok konkretne? Neziadali sme zrychleny zapis

botka19
21. mar 2020

@laura222 neplatili ste 66 eur, ci kolko sa to plati?

laura222
autor
21. mar 2020

@botka19 ano kolok ale to realitka

andreagartnerova
21. mar 2020

@laura222 tak nie je zastavená, isto ju pustia u nás skoro vždy na 30den

botka19
21. mar 2020

@laura222 kataster nevie,kto to platil. Vidi len ziadatela, ak si ziadatel ty,tak po 30 dnoch ti ten kolok vratia. Mne tiez platila banka a vratili.