icon

Kde ma skontrolujú počas práceneschopnosti?

15. mar 2025

Pekný deň bývam aj pracujem v Bratislave… ale trvalý pobytom mám v Humennom… momentálne som PN a môže mi prísť kontrola do BA keď mám trvalý v HE? Alebo kto ma môže prísť skontrolovať? Pracovníci z Ba alebo z HE?

gelifil
15. mar 2025

vsak tam sa udava, teda ty udavas, na akej adrese pocas pn budes...

zuzkaa1991
15. mar 2025

Treba nahlásiť kde sa zdrzujete.....takze.ak ste nenahlasila.lekarke BA socialka pojde do HE ale prvych 10dni moze dojst kontrola z prace

muchotrafka298
15. mar 2025

Na PN uvadzas adresu, kde sa budes pocas tejto doby praceneschopnosti zdrzovat. Nema to nic spolocne s trvalym pobytom. Takze ak si uviedla trvaly pobyt a nezdrzujes sa na nom, tak v pripade kontroly budes mat velky problem. A snad si nemyslis, ze by chodili kontrolovat z Bratislavy uradnici do Humenneho alebo naopak.

aliziana
15. mar 2025

adresu, kde sa zdržiavaš, si vieš aj sama zmeniť v účte Sociálnej poisťovne, cez OP s čipom, alebo myslím, že sa dá vytvoriť účet aj bez OP. Lekár by mal o zmene adresy tiež vedieť

gelifil
15. mar 2025

@aliziana ja som len normalne napisla mail

aliziana
15. mar 2025

@gelifil ja keď som toto riešila (ešte sa nedalo zmeniť online), tiež som písala mail, ale nikto mi neodpísal, potom som bola osobne (zmenené som to nemala)

balerina2025
15. mar 2025

@aliziana ani mne neodpisali. tiez mala som zdrziavanie pocas PN inde ako TP

januska12323
15. mar 2025

Mala si nahlásiť kde sa budeš zdržiavať.

elanor
15. mar 2025

lekar sa ta nepytal na adresu na ktorej budes pocas PN?
mal by sa. Mne sa este nestalo, aby sa nepytal.

lenka7477
15. mar 2025

Dr. sa vždy pýta pri vypisovaní PN na adresu - kde sa budem zdržiavať .

mamina7070
15. mar 2025

aku adresu si nahlasila lekarovi? ak si nahlasila zle tak to nhlas lekarovi alebo si to zmen sama cez ucet poistenca
ak si dala adresu TP a nie si tam mas v pripade kontroly problem

gelifil
15. mar 2025

@aliziana mne to povedala pracovnicka, aj dala adresu, kam napisat

balerina2025
15. mar 2025

@gelifil presne tak, kazde mesto ma svoju vlastnu adresu na mail

aliziana
15. mar 2025

@balerina2025 ano, ja som dala "svoju" pracovnicku z kontaktov, a nic 🙂

mogaa
15. mar 2025

kontrola príde na adresu ktorú lekár uviedol ako adresu kde sa zdržiavaš počas PN, obvykle je to miesto trvalého pobytu......ak teda neuvedieš lekárovi že budeš na inej adrese......kontrola chodí podľa adresy ktorá je uvedená na adrese miesta pobytu počas PN......teda ak pracuješ v BA a bývaš napr. v NR, tak PN bude síce vyplácať BA , ale v rámci súčinnosti ohlási vykonanie kontroly pobočke v NR, takže kontrola ti príde z NR......