Kde môžem nahlásiť sestričku v ambulancii lekára, ktorá zneužíva paragrafy?
Existuje spôsob ako a kde nahlásiť sestričku v ambulancii praktického lekára, ktorá doslova rozdáva paragrafy? Kľudne Vám dá niekoľko opečiatkovaných a vy ste len dopíšete dátum doma ako Vám to bude vyhovovať....Jedna zamestnankyňa ma týmto rozčuľuje a zneužíva systém. Keď bola moja kolegyňa na vyšetrení (má rovnakého lekára), sestrička sa jej rovno opýtala či nechce na domov viac....
Doba bonzákov, stále sa to len vyplavuje...smutné...
@sardinka32 áno sa ich tu vyrojilo
@zalka no podľa tvojho písania nepôsobíš ako "milá a ústretová teta" , ktorú by kolegovia milovali.
@lucyloves si trápna. .. na bonzovany kolegov, ktory boly taki ynteligentni, že takto pysaly ...
@laurika999 hlavne , že ty si milá a ústretová teta ... a vieš, že milujú... tí inteligentní, .. a aj keď už nie sme kolegovia tak stále sme v kontakte.

@lucyloves áno, u nej to zrejme bolo o bonzovaní. A ten prístupov kolegov voči nej bol asi odrazom jej prístupu vočí ním. Tak radšej odišla.
@lucyloves zasa prr. Zalka tu po tom, ako odisla evittam dokaxe ako jedna z mala velmi dobre poradit ohladom cerpania materskej a vela babab vysvetluje, ako si mozu matersku zachranit. Co sa tyka paragrafov, nemusim s noy zdielat nazor. ...ja aom ich zacala cerpat az po nastupe do prace po druhej materskej. Lebo 2 deti chorlave je uz silne kombo a nemienim vsetko nadrabat po nociach ..
@zalka už len ten trápny obrázok hodný prvého stupňa základnej školy a sarkastický tón zodpovedajú tomu, že som mala pravdu. Na rehotajúcom sa koníkovi sa môžeš pohúpať.
Ja som tiež chcela napísať že
@zalka vie veľmi dobre poradiť, je šikovná a veľmi ochotná a osobne jej ďakujem a držím palce
@lucyloves co je mimo na tom, ze ju stve, ked niekto evidentne zneuzil system? Ani ja si neorazam paragraf navyse. A z popisaneho mlady potreboval iba volno medzi sviatkami.... to, ze ona paragrafy nevyuziva a ja ano z jej rad neubera na nicom. Ako som pisala. Po evittam je jedna z mala zorientovanych a napomocnych v problematike cerpania materskeho a je dobre, ze sa aktivne zapaja do diskusii.
@lucyloves vieš čo , už tam nepracujem ... a čo mám info tak ani títo páni tam nepracujú. Ja som odišla sama, oni sa ukázali ako zamestnanci roka, keď neodpracovali smenu na služobnej ceste ( info mám od zamestnancov firmy, čo tam ostali a s ktorými som v kontakte, lebo patria k tým inteligentným).
A táto téma nie je o mne, ja aj týmto "inteligentom" som radila, pomáhala, pár rokov.... ale zrejme si mysleli, že preštia systém. Fajn, prestala som hádzať perly sviniam či ako je to príslovie. Prestala som za nich robiť veci, ktoré mali robiť oni, prestala som ich riešiť. Svoje zaplatené dostali.
Svoj názor na zneužívanie som tu napísala, a opakujem sa páni zaplatené dostali.
A radila som im aj vo veciach, ktoré sa ani práce netýkali. Dvere mali otvorené - kým si ich nezabuchli.
@lucyloves neviem či by sa ti ako zákazníkovi páčilo mať takto vypísaný dodací list, a montážny list - vzorku som uviedla vyššie . Ja som mala faktúry vystavené na jednotku. Nerobila som len mzdy v tej firme, robila som temer všetko čo sa týka ekonomiky.
A ako som písala, ten pánko dostal paragraf zaplatený, všetky ktoré doniesol. Presne podľa zákonníka práce.
Jeho prístup sa mi nepáčil, šlo o hrubé zneužitie z môjho pohľadu. Ak by tu otázku nepoložil, vôbec by som nič neriešila. Lebo viem, že aj s rodičmi treba ísť do lekára. Ale obvodný, ... a celý rok nič, len presne dva týždne pred vianocami vedel, že k obvodnému kde sa neobjednáva pôjde s mamou. Fajn, zaplatené dostal. Opakujem sa.
@apolka77 mne raz sestrička povedala, že oni nepodávajú informácie či tam bol pacient v daný deň na vyšetrení alebo nie.
Ja síce nechodím často k doktorovi, klop klop. Ale kolegyňa tak mávala paragrafy a viem že keď ich vyčerpala tak ho nemala zaplatený.
Ja síce v robote pracujem len 6 rokov ale bola som na PN 2x. Raz keď ma dolapila "chrípka" čo bola 4 rokmi tuším to ma dorazilo že som ani jesť nechcela a to je čo povedať a druhý krát krčná chrbtica. Ako majster sveta sa necítim a som rada že je to takto. Pracujeme každý jeden, hoc niekto viac niekto menej ale to že ide niekto na PNku alebo P je jeho vec. Ale napríklad mám jednu kolegyňu čo je PN snáď 8 mesiacov z 12tich. Porobí týžden a znova je na PN.
@zalka neviem ako u Vás ale my máme furt hore na výplatnej páske "sledovanie limitov" a tam máme koľko máme dovolenky, paragrafov atď.
Nechcela som napísať, ale napíšem…
Ono, tie ktoré uzatvárajú dochadzky, so systémom sa v rámci možností dá všelijak pohrať. V rámci možností. V rámci mojej prace som ľuďom na hale uzatvárala aj dochadzky, riešila paragrafy, dovolenky, bonusy,… atď. S babami z iných oddelení sme sa vždy radili, ako urobiť tak, aby bolo pre ľudí dobre a aby sa čo najviac im vyplatilo. Z jediného dôvodu - mali ťažkú prácu za mizerný plat. Mali sme sa ešte aj my na nich odbavovať? Každý z nich sa len snažil vyžiť, uživiť rodinu. Sorry, mozes sa hanbiť. Sama vidíš aké sú platy na Slovensku, to sa tu budeme ešte na sebe navzájom odbavovať? Neraz som posunula v dochádzke čas, ak sa stalo, že meškali 2-3 minuty (kto vie ako to chodí vo veľkých fabrikách, tak už aj z toho sú velmi veľké problémy) je mi veľmi ľúto, ze pandemia vyplavuje na povrch len to zlé čo je v nás. Skúsme byť k sebe ľudskejší.
@janulik2008 program pohoda také neumožňoval, neviem ako teraz... už tam nepracujem a vlastne od vtedy som s tým programom do styku neprišla. Niektoré veci trebalo ručne načítať, a spočítať.
@katkami123 👏👏👏👏👏 som rada že si napísala.
Presne o tom to je.

Nie je ti trapne zalozit tak absurdnu diskusiu?