icon

Kde podať podnet na kontrolu prevádzky?

15. apr 2023

Ahojte, kde by som mohla podať podnet na kontrolu prevádzky? Konkrétne krčmy.

Strana
z2
melanta
15. apr 2023

Podľa toho z akého dôvodu. SOI, hygiena, finančný či daňový úrad, polícia.

chrumka333
15. apr 2023

Regionálny úrad verejného zdravotníctva, obchodná inšpekcia, daňový úrad, colný úrad.podla toho o čo konkrétne sa jedná

autor
15. apr 2023

Baby a dá sa aj anonymne? Alebo keď podám podnet ,vie nejako majiteľ zistiť, že som to bola ja?

martinko2023
Odpoveď bola odstránená
lilyianka
15. apr 2023

Nás udal anonym,ale viem kto to bol.

autor
15. apr 2023

@lilyianka ak to vieš len na základe tvojho podozrenia, tak to je v poriadku. Mňa nemá ako upodozrievať.

timilv
15. apr 2023

Suseda udala iná suseda... Podľa nej porušoval nočný kľud, ale myslela si to len ona- proste mali sem tam doma v rodinnom dome (žiadna radovka ani dom na dome) pustenú hlasnejšie hudbu. Ale podarilo sa mu zistiť že kto ho udal a išiel sa s ňou porozprávať 😉

autor
15. apr 2023

@timilv toto s tým ale nič nemá, ja sa pýtam na oficiálnu prevádzku, nie na suseda čo porušuje nočný kľud.

timilv
15. apr 2023

Chápem, len som ti chcela povedať že ak má kontakty, vždy si vie zistiť kto ho udal... Úplne anonymne to asi nebude nikdy ak to majú reálne riešiť

autor
15. apr 2023

@timilv nemyslím, že má kontakty. Mne sa jedná čisto o to či mu to náhodou nemôžu v rámci šetrenia povedať moje meno..

laurita285
15. apr 2023

Reálne nemôžu ale keď prosíkaš tak ti povedia 😂

timilv
15. apr 2023

Nemali by povedať, ale úprimne vieme, že na úradoch robia ľudia aj takí a aj takí.... Neviem aká je to oblasť, ale niektoré úrady majú na weboch návody ako podať anonymne podnet na kontrolu. Prípadne to pošli z iného mailu ktorý si špeciálne na to spravíš 😉

autor
15. apr 2023

@timilv popozerám to, prípadne v pondelok zavolám na nejaký z tých úradov čo baby vyššie menovali, nech ma usmernia lebo neviem kde konkrétne by som mala toto nahlásiť.

dilino
15. apr 2023

Jasne že sa to dozvie ten dotyčný majiteľ.Prečo to chceš urobiť anonymne ved ked si v práve tak prečo anonymne niečoho s abojiš tak radšej nenahlasuj.Môže mať dotyčný majiteľ kamarata na úrade alebo môže sa poznať s niekým a dozvie s ato.Môj sused nahlásil tak bar v meste a pravidelne ma rozbite okna na dome a stavaju sa mu náhodne veci typu otravený pes, 2 mačky v priebehu týždňa. Ale ked ho nahlasiš tak predvolaju teba aj jeho.Dozvie sa to akože je anonymné.A čo je v tej krčme take čo by mala prísť kontrola.

autor
15. apr 2023

@dilino Práve preto anonymne aby sa na mne nikto potom nevŕšil ako na tvojom susedovi .

mijunik
Autor odpoveď zmazal
mpg
16. apr 2023

Polícia si vie zistiť, kto to nahlásil, aj keď si vytvorí nový e-mail, nahlasovať by sa malo, len keď sa to týka priamo teba, sú porušené predpisy a dá sa to dokázať. Inak si môžeš narobiť iba problémy.

autor
16. apr 2023

@mpg mne ide o to aby tam šla nejaká kontrola. Osobne mňa sa to netýka keďže tam nechodím, ale predpisy porušujú určite. Ale to ja bez kontroly nemám ako dokázať.

matullienka
16. apr 2023

Nejako veľmi nerozumiem týmto anonymným udaniam keď mám problém tak to riešim otvorene aby som ak vedela prípadný výsledok, či ako sa dostaneš potom k výsledku kontroly?

autor
17. apr 2023

@matullienka budem to riešiť otvorene a potom mi tá skvelá klientela čo to tam navštevuje bude ničiť majetok alebo podobné veci ako odplatu.. to naozaj nepotrebujem.

matullienka
17. apr 2023

Ja ťa chápem ale keď to dáš anonymne ako sa dostaneš k tým výsledkom kontroly?

autor
17. apr 2023

@melanta
@chrumka333 dievčatá prosím na ktorú z tých inštitúcií sa obrátiť ak majiteľ nalieva alkohol mladistvým?

matullienka
17. apr 2023

Kľudne aj políciu môžeš

kristinaanna
17. apr 2023

políciu

autor
17. apr 2023

@matullienka
@kristinaanna stačí povedzme jeden večer zavolať na 158 , že sú tam deti pod vplyvom? Alebo ako ?

autor
Autor odpoveď zmazal
kristinaanna
17. apr 2023

áno

simca06022011
17. apr 2023

No nemala by to kontrola povedať kto to udal. Ak ide o alkohol mladistvým, normálne políciu zavoláš a nabehnú tam raz dva. Skontrolujú občianske. Takéto razie bezn3 sme v meste v piatky zažili...

aylinn
17. apr 2023

Volať môžeš kam chceš , pokial to ma ošetrené ten človek a podplatené aby mu tam kontroly nechodili , tak určite nebude mať problémy , v BA v meste bol pred pár rokmi podnik , kde mal majiteľ podplatených policajtov , chodili tam všetky deti od 15-18 rokov lebo tam mali istotu že im nalejú. A on v podstate mal cely ten koncept postavený na tých deťoch, zarábal len na nich, normálni ľudia tam nechodili lebo už vedeli že tam je ožrata kindermafia každý piatok sobotu.

autor
17. apr 2023

@aylinn nemyslím, že má niekoho podplateného, že už kontroly cez víkendy mal , ale vtedy tam decká nepúšťa. Navyše tam má takú miestnosť odkiaľ zdrhnú raz dva keď treba. Cez týždeň ale pravidelne, v podstate vtedy tam asi len detváky chodia. Ja potom minimálne 3 x do mesiaca volám záchranky k mládeži v bezvedomí čo sa mi pred domom váľa. Naposledy 13. Chlapec minulú stredu. To už som povedala , že stačí. To už sa nedá tolerovať.

Strana
z2