Kde všade mám nahlásiť zmenu priezviska?

3. máj 2021

Dobre ránko 🙂 poradili by ste mi kde všade treba ísť osobne a nahlásiť zmenu priezviska po svadbe? Všetky doklady ako občiansky, vodičský, kartičku poistenca som už začala vybavovať ale neviem na čo ešte nemám zabudnúť. K lekárom treba zájsť tiež osobne a zmenu povedať sestričke alebo sa im to automaticky ukáže v ich systéme? Ďakujem za rady 🙂

ziarifka
3. máj 2021

Ešte som do banky a u mobilného operátora hlásila zmenu čísla občianskeho preukazu a priezvisko. A teraz po skoro 5tich rokoch od svadby som zistila, že v sociálnej poisťovni tiež nemajú moje nové meno a čakajú, až im prinesiem sobášny list

martina1201
3. máj 2021

Zdravotná, sociálna, ak je na teba plyn a elektrika tak tam, ak máš nehnuteľností tak na katastri, ak máš poistky tak tam, u mobilných operátorov na niektorých miestach treba aj sobášny list k nahliadnutiu.

avril299
3. máj 2021

aj mna by zaujimalo, ze ci treba kontaktovat aj lekarov? ci staci az potom, ked ku nim pridem z nejakeho dovodu?

nairia
3. máj 2021

banka/banky, zamestnavatel (ak nie si zamestnana alebo si SZCO, tak socialka), zdravotna poistovna, vsade, kde mas zmluvy (poistky, telefony, kataster, auto)... @avril299 lekara som ja hlasila az ked som tam fyzicky isla z nejakeho dovodu, takze priniesla som stary preukaz poistenca aj novy, dala som sestricke oba s tym, ze som bola ta a ta, vydala som sa a tu je nove priezvisko.

avril299
3. máj 2021

@nairia dakujem za info 🙂

bert22
3. máj 2021

@avril299 lekarov som vyslovene neoslovovala hned po svadbe. ked som k nejakemu isla, tak som povedala, ze mam zmenene priezvisko a oni si to prepisali.

autor
3. máj 2021

Veľmi pekne ďakujem za odpovede 😊 na mobilného operátora a banku som úplne zabudla 🤦

kofolala
3. máj 2021
nelca84
3. máj 2021

lekárom netreba, stačí keď tam pôjdeš, tak upozorníš, že máš zmenu priezviska