icon

Kde všade musíť nahlásiť zmenu trvalého pobytu?

13. okt 2025

Ahojte. Chcem si dať TP do podnájmu. Navrhol mi to sám majiteľ.

Zmenu TP treba nahlásiť na mestskom úrade, zamestnávateľovi a na úrad práce, okresný úrad, daňový úrad, do banky, mobilnému a internetovému operátorovi a do ZP nahlásiť novú kontaktnú adresu.

A tiež zmena OP a technického preukazu. A nový OP treba nahlásiť tiež v banke, mobil a internet, PZP, zamestnávateľ, a finančný poradca.

Niečo som zabudla?

Strana
z2
autor
19. okt 2025
@maranco

@simona_racz na to máme elektronické zdravotníctvo ezdravie budované od roku 2010 a prevzaté v 2015 za viac ako 100 miliónov eur
OP s čipom strkáš u lekára do čítačky a vtedy sa mu načíta zdravotná dokumentácia
štát to všetko dávno zaplatil, správne firmy zarobili, len to reálne nefunguje, ale "nevadí" časom sa bude kupovať zase nový systém

Moja lekárka dôchodkyňa zapisuje správy do PC kde si ich potom môžem prečítať v zdravotnej knižke na https://www.npz.sk/

@maranco já vidím stručnú dokumentáciu zdravotnej karty v aplikácii od poisťovni, ale bohužiaľ len do určitého roku

maranco
19. okt 2025
@anonym_autor

@maranco já vidím stručnú dokumentáciu zdravotnej karty v aplikácii od poisťovni, ale bohužiaľ len do určitého roku

@anonym_autor musíš sa prihlásiť tu, tam máš lekárske správy aj výsledky vyšetrení

autor
19. okt 2025
@maranco

@anonym_autor musíš sa prihlásiť tu, tam máš lekárske správy aj výsledky vyšetrení

@maranco ďakujem

simona_racz
Autor odpoveď zmazal
bennn
29. okt 2025

Za ako dlho sa da vybavit vsetky tieto zmeny? Od nahlasenia po uskutocnenie? Myslim vsade kde treba hlasit zmenu TP. Dakujem za odpoved

autor
2. nov 2025
@bennn

Za ako dlho sa da vybavit vsetky tieto zmeny? Od nahlasenia po uskutocnenie? Myslim vsade kde treba hlasit zmenu TP. Dakujem za odpoved

@bennn keď to vybavím, dám ti vedieť

simona_racz
14. nov 2025

Prepáčte to boli staré informácie, a písala som to uprostred bytovej žúrky 😂 keď pôjdem žiť inam, dám vedieť čo sa má meniť. Sú teraz také nové pasy to mi ušlo. Ten som nemala.

autor
5. dec 2025
@bennn

@bennn 2.12. som sa bola prihlásiť na TP, na druhý deň na polícii na zmenu dokladov. Dala som si ich spraviť do dvoch dní. V pondelok pôjdem po nový OP a nahlásim na HR-ku a obvolám si, kde treba nahlásiť zmenu TP a OP. Takže do týždňa sa dajú vybaviť všetky zmeny...

Strana
z2