Kedy bude vyplatený jednorázový príspevok 100 eur?
Prosim Vas kedy bude vyplateny jednorazovy prispevok 100€ na deti?
@lienka.7 my pomáhame niekoľkým rodinám, tak mám prehľad, koľko dostávajú, na čo majú nárok. Napíš konkrétne, o akých príspevkoch píšeš, inak sú to tvoje domnienky.
S tým chodením hore-dolu. Prosím ťa, spočítaj si, koľko stojí benzín, či by sa im takéto chodenie hore dolu oplatilo. Veď prejazdia viac, ako dostanú.
A čo sa týka miest v škôlkach, oficiálne ide zhruba o tisíc detí na celom Slovensku. Teda v jednotlivých mestách sú to jednotky. Ja rozumiem, že niekde je problém so školami, ale ten nespôsobili Ukrajinci. Mimochodom, prijímanie do škôlok prebieha v tomto mesiaci, teda ešte nie je jasné, koľko detí bude v škôlkach od septembra. O akom uprednostňovaní vlastne hovoríme.
@ali08 Na dôchodok si odvádzaš pomernú časť mzdy podľa zákona. To, že u zamestnaných osoby tie peniaze pošle zamestnávateľ nič nemení na tom, že ich pošle z tvojej mzdy. Živnostník to musí urobiť sám, za nezamestnaného a ženu na materskej neodvádza nikto.
Môj otec pracoval celý život v zbrojárskom priemysle (35 rokov sa mi zdá málo, veď 18+25 je 43 to nie je dôchodkový vek) a má rozhodne väčší dôchodok. Pracoval ako robotník...tak niekde je chyba....
@zuzliq lebo sa tam výroba skončila tak ľudí prepustili a dotyčná pracovala inde ale najviac rokov v zbrojarine takže je to smutné že ma taky dochodok.
Tu nejde o dôchodok ako taky ale o ten princíp že ti co dru roky nič nemajú a ti co sem prídu dostanú všetko a ešte si toho nevážia
Vulgárna niesom to sú ešte jemne slová.pomaham tak aby to ti ľudia fyzicky dostali a nie posielať na nejaké ucty ktoré bohvie komu patria.
@ali08 no nemajú všetko. Majú 66eur dávku v hmotnej núdzi.
A vážia si to, skús menej čítať zaručené informácie na internete a viac choď medzi ľudí. Ja mám reálne skúsenosti, moji kamaráti majú reálne skúsenosti.
Mne je ľúto, ak sa ktokoľvek ocitne v ťažkej situácii. Pomáhame rôznym ľuďom, už roky.
@zuzliq oblečenie,potraviny,drogéria,hračky, to je nič?
Poznám tiež dosť ľudí pisala som vyššie,nehovorím ze všetci sú rovnaký ale ti co pomoc fakt potrebujú je veľmi málo,reálne skúsenosti mám aj ja aj známy a všetky sú skôr negatívne takže hold vy mate šťastie ze mate tie lepšie skúsenosti.
Aj my pomáhame už dosť rokov ale co sa deje teraz je veľmi zle zorganizovane.
https://spokojnamama.sk/mimoriadny-jednorazovy-...
Tu máte pekne vysvetlene 🙂

@ali08 ja by som len chcela vediet, kde reálne tie peniaze skočili, kam boli posielané, komu skončili na účte.... Aj to kvantum tých veci, oblečenia... a stále pýtajú a pytaju.
Toľko peňazí.co sa na nich vynakladá... a Slovákom nevedia schváliť pos***** 75€ jednorazovo! Hanba