icon

Kedy deti dostanú občiansky preukaz bez fotky?

alexika1234
6. okt 2025

Ahojte, pocula som, ze OP pre deti bez fotky pridu cca do pol roka o narodenia dietata. Hovorila mi to z vlastnej skusenosti kamoska, ktorej mala sa narodila minuly rok v marci. Nasa sa narodila tento rok vo februari a stale sme nic nedostali. Pytam sa len zo zvedavosti, tie co sa vam narodili deticky tento rok, uz ste dostali preukaz? Alebo treba ist o to ziadat niekam na policiu? Aky ma vlastne zmysel tento preukaz bez fotky?

Dakujem za odpovede.

babushkaem
6. okt 2025

mal by nahradit karticky zdravotnej poistovne.. my sme tiez nedostali, ale mame uz normalny s fotkou, tak neviem ci ten bez foto vobec pride

klarissa25
6. okt 2025

Naco ho vobec chces? Nema nijaky extra vyznam

anonym_a23f16
6. okt 2025

@alexika1234 keď použiješ lupu nájdeš staršie diskusie, je to len na pre flákanie peňazí
systém kde si mala ten OP strkať u lekára nefunguje riadne, tak sa naťahuje čas posielaním preukazov a "potom" sa spustí. Len už bolo púšťané vonku že systém je už starý a mal by sa kupovať nový systém aby sa milióny € vyhodili správnym ľuďom.

cyberk
6. okt 2025

Nasej dosiel po roku, trci v skrini, zatial vyuzitie nema 😂 kedze ma kazdy rok novy s fotkou

anonym_1bb667
6. okt 2025

@alexika1234 moja ma 2,5 roka a este jej tento obciansky neprisiel. A ani ho nepotrebuje, zbytocny kus plastu.

dory11
6. okt 2025
@babushkaem

mal by nahradit karticky zdravotnej poistovne.. my sme tiez nedostali, ale mame uz normalny s fotkou, tak neviem ci ten bez foto vobec pride

@babushkaem áno príde moja má pás aj klasiky občiansky s fotkou aj ten bez fotky .( Prvý mala pás ,ten z fotkou a potom bez )
Bude slúžiť miesto zdravotnej kartičky.

My aktuálne používame pol roka miesto zdravotnej kartičky ( niekde som ju stratila a nechalo sami ísť vybaviť novú tam používame op bez fotky a nikde stim nemajú problém

pinkgirl
6. okt 2025

@cyberk ahoj, odporúčam pamätať si v ktorej skrini máš ten OP bez fotky odložený. V auguste som bola so synom urobiť občiansky preukaz na 15 rokov - a predetav si pán z polície si ho vypýtal. Takže keď sme vyzdvihli nový OP, vrátila som ho na polícii.

anonym_b0cde3
6. okt 2025

@alexika1234 dcere prisiel po 3r. A synovi asi po 1,5r.

anonym_b0cde3
6. okt 2025
@babushkaem

@babushkaem pride. Aj moje deti mali takmer od narodenia op s fotkou (od 1m) a prisiel im aj ten bez fotky ale teda po 3 resp 1,5r asi

kristiii
6. okt 2025
@pinkgirl

@cyberk ahoj, odporúčam pamätať si v ktorej skrini máš ten OP bez fotky odložený. V auguste som bola so synom urobiť občiansky preukaz na 15 rokov - a predetav si pán z polície si ho vypýtal. Takže keď sme vyzdvihli nový OP, vrátila som ho na polícii.

@pinkgirl u nás presne naopak, že si máme nechať obidva. Veď ten bez fotky slúži na niečo celkom iné.

sajmonka_1216
7. okt 2025

Ja som dala dcére urobiť s fotkou, bez fotky nám prišiel keď mala skoro 2 roky... takže sa načakáš.. a okrem toho je to somarina a prd ti to je platné..

cyberk
7. okt 2025
@pinkgirl

@pinkgirl odpadnem :D tak to jevelmi optimisticke od nich, ze taketo nieco ludia nestratia po 15rokoch :D (nastastie tieto dokumenty mame vsetky na kope..ale aj tak.. ludia sa stahuju a neviem co.. to sa strati raz dva) ale dobre vediet 🙂 dakujem