Kedy deti dostanú občiansky preukaz bez fotky?
Ahojte, pocula som, ze OP pre deti bez fotky pridu cca do pol roka o narodenia dietata. Hovorila mi to z vlastnej skusenosti kamoska, ktorej mala sa narodila minuly rok v marci. Nasa sa narodila tento rok vo februari a stale sme nic nedostali. Pytam sa len zo zvedavosti, tie co sa vam narodili deticky tento rok, uz ste dostali preukaz? Alebo treba ist o to ziadat niekam na policiu? Aky ma vlastne zmysel tento preukaz bez fotky?
Dakujem za odpovede.
Naco ho vobec chces? Nema nijaky extra vyznam
@alexika1234 keď použiješ lupu nájdeš staršie diskusie, je to len na pre flákanie peňazí
systém kde si mala ten OP strkať u lekára nefunguje riadne, tak sa naťahuje čas posielaním preukazov a "potom" sa spustí. Len už bolo púšťané vonku že systém je už starý a mal by sa kupovať nový systém aby sa milióny € vyhodili správnym ľuďom.
Nasej dosiel po roku, trci v skrini, zatial vyuzitie nema 😂 kedze ma kazdy rok novy s fotkou
@alexika1234 moja ma 2,5 roka a este jej tento obciansky neprisiel. A ani ho nepotrebuje, zbytocny kus plastu.
mal by nahradit karticky zdravotnej poistovne.. my sme tiez nedostali, ale mame uz normalny s fotkou, tak neviem ci ten bez foto vobec pride
@babushkaem áno príde moja má pás aj klasiky občiansky s fotkou aj ten bez fotky .( Prvý mala pás ,ten z fotkou a potom bez )
Bude slúžiť miesto zdravotnej kartičky.
My aktuálne používame pol roka miesto zdravotnej kartičky ( niekde som ju stratila a nechalo sami ísť vybaviť novú tam používame op bez fotky a nikde stim nemajú problém
@alexika1234 dcere prisiel po 3r. A synovi asi po 1,5r.
mal by nahradit karticky zdravotnej poistovne.. my sme tiez nedostali, ale mame uz normalny s fotkou, tak neviem ci ten bez foto vobec pride
@babushkaem pride. Aj moje deti mali takmer od narodenia op s fotkou (od 1m) a prisiel im aj ten bez fotky ale teda po 3 resp 1,5r asi
@cyberk ahoj, odporúčam pamätať si v ktorej skrini máš ten OP bez fotky odložený. V auguste som bola so synom urobiť občiansky preukaz na 15 rokov - a predetav si pán z polície si ho vypýtal. Takže keď sme vyzdvihli nový OP, vrátila som ho na polícii.
@pinkgirl u nás presne naopak, že si máme nechať obidva. Veď ten bez fotky slúži na niečo celkom iné.
Ja som dala dcére urobiť s fotkou, bez fotky nám prišiel keď mala skoro 2 roky... takže sa načakáš.. a okrem toho je to somarina a prd ti to je platné..
@cyberk ahoj, odporúčam pamätať si v ktorej skrini máš ten OP bez fotky odložený. V auguste som bola so synom urobiť občiansky preukaz na 15 rokov - a predetav si pán z polície si ho vypýtal. Takže keď sme vyzdvihli nový OP, vrátila som ho na polícii.
@pinkgirl odpadnem :D tak to jevelmi optimisticke od nich, ze taketo nieco ludia nestratia po 15rokoch :D (nastastie tieto dokumenty mame vsetky na kope..ale aj tak.. ludia sa stahuju a neviem co.. to sa strati raz dva) ale dobre vediet 🙂 dakujem