icon

Kedy podať trestné oznámenie pri neplatení výživného?

kviettocek2
25. aug 2011

Zienky mam otazku tyka sa to vyzivneho na malu ked byvly priatel neplati necele tri mesiace presne ma platit k 15 dnu k mesiaci a neplati uz treti mesiac tak to trestne oznamenie sa da podat uz toho 16 ci sa musi pockat az do konca mesiaca???

rododendron1
10. júl 2013

moje zlate chudiatka ,ktoré si nevedia nájsť ani udržať poriadneho chlapa lebo časom rozkysli na 90 a viac kíl ,prestali sa o seba starať a žiaden chlap by o vás neoprel ani... ,ale však to už viete aj samé na čom ste .zastávam presne takých otcov ,ktorý sa rozišli so svojou neschopnou nanič súcou ženou ,ktorou jediná možnosť ako si ma mohla udržať bola po súloži robiť sviece a keď sa jej podarilo otehotnieť začala byť za vyťaza.v podstate si to mysli dodnes a ako aj nepochybne väčšina z vás používa môjho syna ako zbraň proti mne a mojej terajšej manželke, ktorá mimochodom bola pre môjho syna 100krat lepšou mamou ako ta biologická,ktorá nedokázala nič iné len vyčistiť mozog malému decku,len na okraj s nami chodil na výlety a dovolenky ,dopriali sme mu krásne detstvo ktoré s tou pseudo materou mal naposledy pred tým ako som ju chvalabohu kopol do r..i,tak mi je úplne na grc s výroku takej podobnej "maminky" citujem :Strc sa pod perinu a plac ale tvoje deti sa z toho nenajedia.Nemal si si robit deti ked nemas na to aby si ich choval. keďže milá akože mami chat -ueš tu s podobnými čajkami , nemáš tiež na to aby si dieťa vychovávala tak tu nerob ramena na chudáka ktorý ma problém s historickou chuderou, ale asi s nou súcitiš lebo dlho si nevrznúť musí byť asi zle, videl som to na tej mojej bývalej chudere a čo sa tyká môjho syna nevydeľ som ho kvôli takým ako ste vy už skoro rok, tak vás teda prosíme aj s tým chudákom ,ktorý tu medzi vami, tými naj naj maminkami skúšal hľadať pochopenie ,porad ťe nám ako v.....ť s vami dráhe mami, keď vy v....vate s nami aj na úkor psychického zdravia našich spoločných deti s pozdravom otec pre hlúpejšie a zábudlivé : otec je ten bez ktorého by to nešlo

dajna11
11. júl 2013

@rododendron1 to ako čo?koli jedmej všetk hádžeš do jedneho vreca?vždy sa nájde nejaký koment od veci,to už tak chodí ked sa niekto pridá do diskusie,bud si ho zoberie alebo ignoruje. a čo?bez otca to nejde*,a bez matky hej?myslím že na to treba dvoch a ked je tá tvoja ex taká príšera ktorá si ťa ani nevedela inak udržať iba s dieťaťom ,nechápem na čo si vobec s ňou šiel do postele.snád ťa donútila že?

rododendron1
12. júl 2013

Všetky nie, moju terajšiu manželku som s toho napríklad vyňal, treba pozorne čítať.ale milá dajna 11,všetci dobre vieme ako to chodí ved už nemáme 25 nie ?decko je pre niektoré pocit istoty a nastroj na ďalšiu manipuláciu(slabé povahy mužov) ,alebo je to snáď inak ?a načo som s nou liezol do postele ,asi preto načo ty s tvojim ?a pred 10 rokmi som to videl inak.každý môže spraviť chybu ,ale práve to výživne asi býva v niektorých prípadoch jedinou zbraňou proti takýmto tzv maminkám.myslím, že neurážam slušne ženy a matky to som nemal nikdy v úmysle.

dajna11
12. júl 2013

@rododendron1 no hej ale keby si sa s terajšou manželkou rozviedol tiež by nakoniec bola špina ktorá ťa len opantala a nejako netaktne si ťa snažila pri sebe udržať,žeby znovu dieťaťom?to si také terno?jedine snád koli kollárovbi by som si dala urobiť dieťa aby sa mi vyplatilo sa naťahovaťa a jeho vydierať nejakým výživným.ked píšeš že jediné ako si ťa mohla udržať je robiť sviecu aby ostala v tom,ty si v tom nevinne že&?hádam to na teba aj narafičila,a ktovie či je vobec tvoje nie?ja sa nechcem do nikoho navážať,niekto chcel radu a ok,niekto ho odpísal...ale vety tohoto typu teda nemusím.neviem o nikom kto by to do ženy naplno napálil a nechcel alebo aspon nerátal s následkami,ale jasné ona je sviňa a robila všetko pre to aby otehotnela a vedela že spolu nebudete a bude ťa mocť vydierať......ako?ak máš dieťa rád tak mu dáš aj to posledné,tak neviem prečo to berieš ako vydieranie ked mu máš pokryť nejaké životne náklady.,ja teda nemyslím že koli nejakým 50 eu na dceru je to pre mna terno ked ich dostanem,že by som koli tomu si robila nejako cielene deti aby som mala majlant na výživnom.

rododendron1
12. júl 2013

rad by som si s tebou dopisoval ale nie som na materskej my muži ,ktorý sme na tomto svete terno a žiadaný musíme pracovať a čo sa tyká bývalej myslím že jej pravidelne platím nadštandard a o 50 eur ktoré zrejme platí, či mal bi tvoj bývali môžem iba snívať šikovný chalan.rešpekt

dajna11
12. júl 2013

@rododendron1 no ja nie som na materskej ....a šikovný je,len v iných veciach....a mimo to....platíš na dieťa ,nie bývalej....a kolko mi platí je moja vec,ja si nezvyšujem ani nepýtam viacej,viem sa o seba a hlavne dieťa postarať,takže kolko sme sa dohodli tolko je. a ja by som si s tebou nerada dopisovala.....to som sa len vyjadrila k tomu ako niekto chúda musí robiť sviece aby si také terno pripútal,ked to terno sa zubami nechtami bránilo tomu aby bol pri žene s ktorou spáva a s ktorou nechce mať deti. viem že vy muži to máte ťažké v živote a zvlášť taký vyhladávaní ako ty...a my 90 kilové fuchtle možeme byť len radi že očkom po nás hodíte...snád aj pomník si zaslúžiš po skone,klobúk dolu

rododendron1
14. júl 2013

krásne si to napísala súhlasím s každým tvojim slovom pa

dajna11
15. júl 2013

@rododendron1 z mojej strany to bola čistá irónia,tvoj problém je že si o sebe moc ale že moc vedieš....boh je len jeden bohužial....a to je moj muž 😝

tweety5
18. júl 2013

ahojky, neviete nahodou kedy mozme ziadat socialku aby nam stat vyplacal vyzivne za rodica ktory neplati? Trestne oznamenie sme podali vcera ale tam je myslim nejaka doba, kedy to mozme ziadat od statu. diky

dajna11
26. júl 2013

@tweety5 no neviem či je to stále tak,no bolo to že musíš podať aj trestne a aj riešiť exekutora,a ked ten nič nevymože takl potom nabehne to náhradne výživne

tweety5
5. aug 2013

no, lenze ta osoba je bezdomovec, takze v takom pripade exekutor nezmoze nic, na ziadej z uvedenych adries ktore mame sa nenachadza ☹ ..takze by sme len zbytocne platili exekutora... tak neviem

hanahmontana
14. aug 2013

ahojte,kto ma podobny problem,tak prosím poradte,ex priatel mi neplatí na dieta 5mesiac,za ten čas mi zaplatil len 60e a pritom ma určene zo sudu platit 100e mesačne do 15dna v mesiaci.teraz chcem podat trstne oznamenie a neviem ako to bude postupovat dalej.

dajna11
17. aug 2013

@tweety5 ale exekutor je zadarmo ked sa to týka detí,tak ako aj súd ked ide o výživné.zisti na polícii či nemá trvalý pobyt niekde ..a keby aj nemal to neznamená že nepracuje alebo nemá nejaký príjem....aj moj ex je na tom tak....ale pracuje aj ked nemá trvalý pobyt...

dajna11
17. aug 2013

@hanahmontana no ja som podala,v pondelok idem na výsluch tak uvidíme ako to bude

hanahmontana
18. aug 2013

Super,tak on zije uz par rokov na cypre,a zevraj stratil zamestnanie a preto prestal platit.teraz sa vratil na sk,a asi tu aj ostane a trvaly pobyt ma na sk.tak uvidim ako to bude ,ked podam to trestne oznamenie.tak nech ti dopadne ok vysluch,potom napis,aspon uvidim co bude cakat mna.:

tweety5
20. aug 2013

dajna11: no, toho exekutora si este teda zistime ked pises ze je to zadarmo... trvaly pobyt ona (matka) ma, ale je to byt, mojho priatela ktory uz predal. Ona sa odstahovala a za rok si nebola schopna prehlasit pobyt, resp. nemala si kde prehlasit... a teraz je na ulici na 100% a nepracuje to vieme...

mraca
22. aug 2013

Ahojte.Ja by som sa chcela poradit co v pripade ked mi dlhuje na dceru ktora je uz dospela?Dlhuje mi 3500eur hajz...Od sudkyne dostal podmienku na 6mes.U exekutora mam podany navrh uz od 2005 a nic sa nedeje len ex je vysmiaty ze ma amnestiu.Mam pocit akoby ty haj...boli chraneny aj statom.Poradte mi prosim ako mam dalej postupovat,budem vdacna za kazdu radu.Mal len jednu povinnost a to je platit,tak chcem len to co dcere dlzi.

dajna11
25. aug 2013

@tweety5 no tak to bol len taký výsluch nmič moc,len som podpísala paiere že som informovaná že sa začalo trestné stíhanie a aspon som sa dozvedela že ho našli,volali mu a že tam bol a vraj sa dušoval že to zaplatí čo najskor ale nezaplatil nič,tak že ho budu znoovu volať a bombardovať výzvami,tak uvidíme....

mamee
4. sep 2013

@mraca aj mne ex dlhuje doteraz 4,500 eur na dvojičky a žiaľ nič sa nerobí,,, trestné oznámenie som podávala a rok trvalo keď mi došlo vyjadrenie že vraj som bola nesprávne poučená a že náhradu škody mám žiadať od exekútora a že jeho uznali vinným a dali mu akože 2 roky trestu s podmienečným odkladom 2 roky 😠 Takže to trestné oznámenie bolo dobré len na jednu vec, že aspoň dostávam náhradné výživné od štátu ( pokiaľ ho chcete žiadať musíte mať podané trestné oznámenie a musíte to mať aj u exekútora minimálne 3 mesiace a až potom si od neho musíte vyžiadať papier že výživné nie je vymožiteľné a s tým ísť na úrad práce, doplatia Vám aj tie 3 mesiace spätne vlastne odo dňa čo ste podali návrh u exekútora). Je to proste všetko jedno veľké ,,,,,,,,,,,,,,, ani sa nechcem vyjadrovať. Veď koho to trápi či má matka s deťmi z čoho žiť? A taký mudrlanti akože veď nech ide do roboty! No ako veeeľmi rada by som išla keby mi dvojičky zobrali do škôlky no žiaľ všetko plné a čakačka aj dva roky. A súkromná pri dvoch deťoch ani len nehrozí! Tak teraz si zoberte môj jediný príjem bude od tohoto mesiaca 200 eur náhradné výživné a 40 eur prídavky. No a ži! A keď nemám 25 rokov tak nedostanem na mňa ani korunu od štátu : KEĎŽE DO 25 ROKOV SA MAJÚ POSTARAŤ RODIČIA! Musela som sa tu trochu vynervačiť, keďže vôôôbec nikoho to netrápi len NÁS ! čo to prežívame !

lucia2202
8. okt 2013

na koho sa mam obratit ked moj byvali priatel uz sedi v base skoro5 mesiacou a neplati vobec stade vyzivne.dakujem

lucia2202
8. okt 2013

ak ma niekto skusenosti co dalej dakujem za poradenie vopred

mia2804
17. okt 2013

mozete mi poradit niekto co mam robit ked mi byvaly posiela vyzivne na dieta kazdy mesiac ale nie v sume ako ma urcene od sudu..od januara do dnes mi to presiahlo sumu 200 eur..aj to je peniaz neni to 20 eur ze by som to nechala plavat. da sa s tym nieco robit? dakujem

keksa88
19. okt 2013

Dobrý deň prajem,možno odbočím od témy ale potrebujem súrne poradiť.
Môj priateľ je rozdevený a jeho dcéra bola zverená do strarostlivosti jemu,o dieťa sa vzorne stará.Jej matka má právo prísť pre ňu každý druhý víkend avšak tento termín nedodržiava a hocikedy si zmyslí,že dieťa chce.Výživné pravidelne neplatí.Dieťa má k nej negatívny vzťah kedže si ju už od rozvodu pravidelne nebrávala k sebe a komunikovala len cez telefon a aj to niekedy hrozným spôsobom (vyhrážkami,klamstvami)Teraz sa partnerova Ex vyhráža,že požiada o zverenie do starostlivosti jej pretože si myslí,že nejakým spôsobom ovplyvňujeme dieťa a pritom si sama neuvedomuje,že do situácie sa dostala sama tým,že nemala o dieťa záujem a pravidelne si ju nezobrala k sebe.
Je mi toho strašne ľúto keď vidím ako to dieťa trpí a plače keď má ísť k matke,a nechcem aby trpelo ešte viac a to tým keby jej ju súd náhodou pridelil.Veľmi prosím o radu,ako máme pokračovať.Ďakujem

janaj733
24. okt 2013

ahojte baby chcela by som sa opytat ako je to s urcenim vyzivneho ked je ex dlhodobo nezamestnany urcia mu dake vyzivne ked od statu nebere ziadne peniaze?

densflor
15. nov 2013

ahojte neviete mi poadit v takejto veci? uz mam podane od roku 2011 exekucne na 340 euro ...do teraz 2013 exekutor nic nevymohol!!! terac mi byvali dlzi za posledne 3 mesiace vyzivne a potrebujem vediet ci treba nanovo podat exekucne alebo sa to da spojit s tym co doteraz exekutor nevymohol aby som nemusela cakat tri mesiace? na up soc vecia rodiny mi nevedeli poradit

mizuka88
7. dec 2013

ahojte, mohli by ste mi niekdo poradit ze ako mam postupovat ked mi moj ex neplati vyzivne a obidvaja zijeme v zahranici..

marinko1988
8. jan 2014

mamicky...... mne bolo povedane ked uz nezapati jeden mesiac..... tak ze sa moze podat trestne oznamenie......... vo veci neplnenia vyzivneho na deti.... je to tak?????

luba28
8. jan 2014

@marinko1988 nie,stale plati tri mesiace,...

marinko1988
8. jan 2014

@luba28 a tri mesiace od toho datumu ako podate na neho exekutora ?????? ci tri mesiace ako nezaplatil??????

luba28
8. jan 2014

@marinko1988 napr.ma platit do 15. v mesiaci januar,februar,marec,....16.marca ked nepridu peniaze mozes podat trestne oznamenie,nasledne exekutor a potom nahr.vyzivne,....