icon

Kedy požiadať o invalidný dôchodok pri rakovine prsníka?

9. júl 2026

Pekny den .prajem

Chcem sa spytat kedy ste podávali žiadosť o invalidný dôchodok pri diagnóze rakoviny prsnika?
Momentálne som pn, najprv mam liečbu chemo a potom operacia a uvidí sa ako ďalej + potom este ďalších 5 rooov tabletky. Uz mam zasebou 3cyklus chemo a este ma čaká 5cyklov :(

Uz som počula nemôžem poberať pn súbežne s id, niektorý zas ze mozem. Niektorý hovoria aby som si uz podala a niektorý ze este nie.

Ano mam uz aj termín v soc.poistovni ale az na bud.tyzden na konzultáciu.

anonym_d83ba3
9. júl 2026

no mám kolegyňu kt, mala rakovinu a teda nemala nárok na ID.. bola len na PN a po asi 2 rokoch sa k nám aj vrátila do prace... držím palce

anonym_39dccd
9. júl 2026

Moja kamoška si požiadala o ID po diagnóze a operácii a dostala plný invalidný. Operácia, druhá operácia, chemo, ožiare. Ale potom žiaľ metastázy inde, čiže ďalší kolobeh...

anonym_52bd06
9. júl 2026

@anonym_autor

mogaa
9. júl 2026

Normálne si treba podať žiadosť čo najskôr....ak už je stanovená diagnóza a aj stupeň ochorenia, treba doložiť lekárske správy spolu s ostatnými dokladmi....Žiadať treba odo dňa stanovenia ochorenia, resp.zistenia diagnózy.....

kacena4
9. júl 2026

ahojko ja mam ID na inu dg. ale popri tom aj normalne chodim na PN ak treba na tu istu dg. takze radsej si podaj teraz, pretoze po prekonani a "vylieceni" narok na ID nie je, casto ho pri rakovine odoberu prave po operacii a chemo ked sa clovek "vylieci"

anonym_6ac120
9. júl 2026
@kacena4

ahojko ja mam ID na inu dg. ale popri tom aj normalne chodim na PN ak treba na tu istu dg. takze radsej si podaj teraz, pretoze po prekonani a "vylieceni" narok na ID nie je, casto ho pri rakovine odoberu prave po operacii a chemo ked sa clovek "vylieci"

@kacena4 číže pri rakovine je ID len počas liečby?

kacena4
9. júl 2026
@anonym_6ac120

@kacena4 číže pri rakovine je ID len počas liečby?

@anonym_6ac120 nie vzdy ale casto beru, aspon tak som čítala kefze je clovek "vylieceny"