icon

Kedy vypláca zamestnávateľ prvých 10 dní PN?

18. nov 2023

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať dokedy má zamestnávateľ vyplácať prvých 10 dní PN.Od 2.10 som kvôli rizikovému tehotenstvu na PN , zamestnávateľ bol o tom aj upovedomený.Klasicky mi vyplácal výplatu do 16.dňa v mesiaci, no tento mesiac nič.Dostáva aj nejaké rozhodnutie zo sociálnej poisťovne, či sa mu budem musieť opäť pripomenúť? Mne už rozhodnutie prišlo Ďakujem.

nivea777
18. nov 2023

V rámci mzdy vypocita prvých 10 dní PN a pošle na účet

tradaaa
18. nov 2023

A informovala si ho, že si PN? Teraz sú tie elektronické PN ale ak to cielene nejde zamestnavateľ pozrieť, nechodia mu nejaké upozornenia veru. Ale tak v dochádzke mu musela vyskočiť tvoja neprítomnosť. Ozvi sa, niekde sa stala chyba

autor
18. nov 2023

@tradaaa bol riadne upozornený keď ma lekár vypísal na PN ešte v ten deň, taktiež to vedel už dopredu, že na PN budem musieť ísť. A keďže som bola jediný zamestnanec, pochybujem, že na mňa ,, zabudol ". Len ma zaujíma hraničný termín, kedy sa mu už mám ozvať.

tradaaa
18. nov 2023

V zmluve máš uvedený výplatný termín, to je hranica. Ale ak výplaty chodievali do 16., počkala by som v pondelok či doobeda nenabehne výplata (teda náhrada mzdy pri PN za tých prvých 10 dní) a slušne by som sa opýtala, či je všetko ok, keďže neprišli žiadne peniaze...

lienocka73
18. nov 2023

@tradaaa to isté som práve písala 🙂

autor
18. nov 2023

@tradaaa ďakujem pekne za radu🙂 Skúsim to teda v pondelok.Mne to skôr príde ako taká ,, pomsta" za tú PN, no inak sa nedalo, keďže mám vysoké riziko potratu, no to zrejme asi chlap nepochopí:(

sasesoe
18. nov 2023

Casto byva v zmluve do konca nasledujuceho mesiaca, to je tusim max podla zakona, ale opytat sa mozes i skor

autor
18. nov 2023

@sasesoe ďakujem, skúsim.

koniarova
18. nov 2023

Počkaj ešte v pondelok.

natalienka12
18. nov 2023

Musi ti prist aj mzda za 1.10. plus nemocenske za prvych 10 dni. Ak nemas v zmluve iny vyplatny termin, musis pockat do 30.11. Dovtedy tvoja mzda za oktober este nie je splatna a ci je to “pomsta” alebo nie, neries.

autor
18. nov 2023

@natalienka12 1.10 bola nedeľa a to som nerobila, takže za ten deň mi asi mzda nepríde.