Kedy vyžadujeme číslo cestovného pasu?
Dobrý deň. Pri akých záležitostiach, úkonoch je potrebné číslo pasu?
Napr číslo pasu treba aj keď vypisujes viza
@nynia pri predaji bytu, prenajati bytu? To asi nie, však? V práci ho môžu pýtať?
Pokiaľ máš platný občiansky preukaz, tak v rámci Slovenska a Európskej únie nepotrebuješ pas nikde, čiže ani ho nemajú dôvod niekde pýtať. Ani v práci. Pas nie je povinnosť vlastniť.
Pri cestovani v zahranici (aj blizkom) je niekedy pas "sikovnejsi" ako OP, lebo niektore recepcie maju automaticku citacku na pasy a tym padom netreba vypisovat/natukavat vsetky nacionale pri ubytovavani sa rucne. Aj v kempe som sa uz s tym stretol (v CZ).
Na SK staci OP, v zahranici uz preferuju pas ( dokumenty v banke, roznych uradoch. Na SK mozes fungovat aj bez pasu, iba s OP
@kiki68 áno je to v zahraničí. Takže tam sa používa často?
Ale ona asi nechce dávať op z nejakého dôvodu, a preto sa pýta ci môže dať pas namiesto op. Aspoň takto som to ja pochopila.Možno sa mýlim.
Autorka, niekde v zahraničí sa používa, niekde nie. Ak píšeš takto všeobecne, ťažko dostaneš odpoveď. Napíš, v akej krajine si, aké máš občianstvo. Podľa toho skôr dostaneš odpoveď. Ak máš slovenské občianstvo a žiješ v zahraničí, tak áno, hlavne mimo EU bude jediný akceptovateľný doklad pas. Na úradoch, v práci, proste všade. Čím iným by si sa chcela preukázať?
Ano v zahranici casto, sice by mal v EU stacit OP, moja skusenost je, ze na uradoch vyzadovali vylozene pas( napr prihlasenie pobytu, poistovna, financny urad, magistrat), zijem uz roky v Rakusku. Podla mna je to aj tym ako su tie formulare nastavene. Obi totiz dlho OP nemali, az potom zaviedli a rozsirilo sa to medzi ludi.
Potrebuješ občiansky alebo pas. Doma občiansky v zahraničí skôr pas. Ale napíš konkrétne.
V zahranici miekedy ani nemaju o cianske preukazy a funguju na pasoch. Pytas sa tak strasne vseobecne...
Hlavne nikomu len tak neposielaj cez internet fotku pasu, občianskeho.

Cislo pasu je tak ako obciansky preukaz doklad totoznosti tak moze sa vyuzit pri vsetkych kde aj cislo OP + pas pri kupovani leteniek, zajazdov... kde nestaci OP.