Kedy zrušiť živnosť, aby som sa vyhol plateniu odvodov?
Pozdravujem, viete mi poradiť? Dokedy musím zrušiť živnosť, aby mi nevznikla povinnosť platiť odvody do SP tých 131eur?
Živnosť mam 4 roky a stále som platil iba zdravotku, do SP nie. Nemienim sa podieľať na takejto konsolidácii štátu. Ďakujem.
Môžeš elektronicky prerušiť, ak by si v budúcnosti chcela obnoviť
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
alebo ukončiť
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
dátum si daj na 31.12.2025 alebo po poslednej faktúre.
ak ju zrušiš tak novu si môžeš až po určitom čase založiť
na konsolidacii sa budeš podielat tak či tak , je smutné že ju nikde nevidno a ani nebude vidiet
nejde ani tak o podporu ale o to že je to nereálne utiahnut
a uplne nefér je to voči ludom čo maju szoš a trvaly pracovny pomer, pretože oni si odvody už raz zaplatia, maju szoč na privyrobenie ,a na dôchodku im to aj tak nebude vidiet ako nevidno že platia 2x zdravotne odvody
ak chcu teda nejak dat odvody tak podobny princip ako je pri zdravotnych ale surovo zabit 131€ je doslova trhnite si
ak ju zrušiš tak novu si môžeš až po určitom čase založiť
na konsolidacii sa budeš podielat tak či tak , je smutné že ju nikde nevidno a ani nebude vidiet
nejde ani tak o podporu ale o to že je to nereálne utiahnut
a uplne nefér je to voči ludom čo maju szoš a trvaly pracovny pomer, pretože oni si odvody už raz zaplatia, maju szoč na privyrobenie ,a na dôchodku im to aj tak nebude vidiet ako nevidno že platia 2x zdravotne odvody
ak chcu teda nejak dat odvody tak podobny princip ako je pri zdravotnych ale surovo zabit 131€ je doslova trhnite si
@sara07 SZČO
@anonym_autor Google ti napovie presne. Máš alternatívu, čo budeš robiť?
ja som zamestnaná na trvalý pp a mám živnosť, privyrobím si ročne cca 2000 eur, živnosť zruším/preruším a budem robiť načierno. Voila.
ja som zamestnaná na trvalý pp a mám živnosť, privyrobím si ročne cca 2000 eur, živnosť zruším/preruším a budem robiť načierno. Voila.
@anonym_0c6991 takto to plánuje spraviť veľa živnostníkov, žiaľ až tam ich táto vláda dohnala. Budú dobrovoľne nezamestnani, platiť si budú zdravotku a sociálne žiadne, radšej budú investovať tieto peniaze a tak šetriť na dôchodok..
a ja zas napríklad tvrdím že sa má platiť z príjmu . To znamená aj z tej živnosti kde zarobím menej. Jediné o čo príde štát sú minimálne odvody do ZP . Dane drvivá väčšina drobných živnostníkov neplatí . lebo 60 % paušál a odpočítateľná položka., SP ste neplatili iba nejaké drobné do ZP . No tak teraz budete robiť načierno do momentu pokiaľ niekoho riadne nenaseriete alebo niekomu nespôsobíte riadnu škodu . Štát z vás bude mať rovnaký osoh ako doteraz , teda takmer nič . Výnimku by som udelila iba rodičom na materskej a rodičovskej a starobným dôchodcom ktorý už riadny starobný majú vypočítaný . Veľká časť živnostníkov sú odrbávači , zatajovači príjmov , nič by najradšej neplatili . Som zamestnanec a som aj živnostník .
a ja zas napríklad tvrdím že sa má platiť z príjmu . To znamená aj z tej živnosti kde zarobím menej. Jediné o čo príde štát sú minimálne odvody do ZP . Dane drvivá väčšina drobných živnostníkov neplatí . lebo 60 % paušál a odpočítateľná položka., SP ste neplatili iba nejaké drobné do ZP . No tak teraz budete robiť načierno do momentu pokiaľ niekoho riadne nenaseriete alebo niekomu nespôsobíte riadnu škodu . Štát z vás bude mať rovnaký osoh ako doteraz , teda takmer nič . Výnimku by som udelila iba rodičom na materskej a rodičovskej a starobným dôchodcom ktorý už riadny starobný majú vypočítaný . Veľká časť živnostníkov sú odrbávači , zatajovači príjmov , nič by najradšej neplatili . Som zamestnanec a som aj živnostník .
@subartic ja nerobím načierno a môj celý ročný príjem bol vždy nižší, ako hranica pri ktorej by mi vznikla povinnosť platiť odvody do SP, tak som neplatil.
A za tie roky to bol môj jediný príjem, nič iné som nerobil.
Ale zase predtym som robil 10 rokov na zmluvu v Nemecku a pekne som zarobil, tak moja momentálna živnosť mi slúžila iba na také privyrobenie, keďže som fungoval aj s peniazmi zarobenými v zahraničí.
Ale odmietam platiť tych 131 eur štátu, keď sa to nepočíta do dôchodku a hlavne, keď vidím, ako oni nakladajú s našimi peniazmi a míňajú milióny na "potrebne" veci.
Takže plánujem zrušiť živnosť, hodiť sa na úrad. A potom vybehnúť na určitý časti Nemecka, ak to bude nutné.
Tých 131eur by mi nechýbalo, ale ide mi o princíp, keďže všetci vieme, kde tie peniaze skoncia
@subartic ja nerobím načierno a môj celý ročný príjem bol vždy nižší, ako hranica pri ktorej by mi vznikla povinnosť platiť odvody do SP, tak som neplatil.
A za tie roky to bol môj jediný príjem, nič iné som nerobil.
Ale zase predtym som robil 10 rokov na zmluvu v Nemecku a pekne som zarobil, tak moja momentálna živnosť mi slúžila iba na také privyrobenie, keďže som fungoval aj s peniazmi zarobenými v zahraničí.
Ale odmietam platiť tych 131 eur štátu, keď sa to nepočíta do dôchodku a hlavne, keď vidím, ako oni nakladajú s našimi peniazmi a míňajú milióny na "potrebne" veci.
Takže plánujem zrušiť živnosť, hodiť sa na úrad. A potom vybehnúť na určitý časti Nemecka, ak to bude nutné.
Tých 131eur by mi nechýbalo, ale ide mi o princíp, keďže všetci vieme, kde tie peniaze skoncia
@anonym_autor pozri , veď zruš. Štát nepríde v podstate o nič , v podstate ani o to zdravotné , lebo ak tu zostaneš budeš platiť ako samoplatiteľ, alebo sa zamestnáš a aj tak budeš platiť. Odídeš do zahraničia , no tak odídeš. Situácia a bezpečnosť sa tam výrazne zhoršuje tak či tak. Neplatíš odvody ale chceš minimálny dôchodok , a ešte sa rozčuľuješ že načo budeš platiť keď aj tak ti to nezdvihne minimálny dôchodok. Ja toto počúvam každú chvíľu , opakovane cyklicky, že oni nebudú platiť ale budú si šetriť. Nešetria si , drvivá väčšina, potom odídu do dôchodkového veku a nadávajú že aký majú dôchodok , že sa z toho nedá žiť, že celý život pracovali a teraz idú pokapať od hladu . Teraz som mala klientku , ktorá neplatila žiadne odvody do SP ale chcela materskú a zháňala kde ju kto zamestná . Kto jej to má platiť ? My čo tie odvody odvádzame ?
@anonym_autor pozri , veď zruš. Štát nepríde v podstate o nič , v podstate ani o to zdravotné , lebo ak tu zostaneš budeš platiť ako samoplatiteľ, alebo sa zamestnáš a aj tak budeš platiť. Odídeš do zahraničia , no tak odídeš. Situácia a bezpečnosť sa tam výrazne zhoršuje tak či tak. Neplatíš odvody ale chceš minimálny dôchodok , a ešte sa rozčuľuješ že načo budeš platiť keď aj tak ti to nezdvihne minimálny dôchodok. Ja toto počúvam každú chvíľu , opakovane cyklicky, že oni nebudú platiť ale budú si šetriť. Nešetria si , drvivá väčšina, potom odídu do dôchodkového veku a nadávajú že aký majú dôchodok , že sa z toho nedá žiť, že celý život pracovali a teraz idú pokapať od hladu . Teraz som mala klientku , ktorá neplatila žiadne odvody do SP ale chcela materskú a zháňala kde ju kto zamestná . Kto jej to má platiť ? My čo tie odvody odvádzame ?
@subartic vsetci pojdu na urad prace
@subartic ak pojdem na úrad, tak mi budu platiť aj zdravotku do určitého času.
Nikde som nepísal, že chcem dôchodok. Nechcem a ver tomu, že za 25 rokov bude iný dôchodkový systém.
Keby boli u nás iné zárobky, tak nepoviem, ale takéto vysoké odvody.
V Nemecku som zarabal mesačne v čistom 5200 eur na zmluvu 5 rokov dozadu.
Zruš ju do 31.12.2025. Na konsolidácii sa budeme podieľať všetci, to mi ver. A nielen platením odvodov do SP.
@anonym_d39a8c isto je ten dátum 31.12? Niekde som čítal, že vraj stačí až v 6.mesiaci 2026? Alebo sa niečo menilo?
Nikde som nepísal, že chcem dôchodok. Nechcem a ver tomu, že za 25 rokov bude iný dôchodkový systém.
@anonym_autor no sa čudujem že si vôbec odišiel keď toľko v čistom nezarobí ani veľa nemcov
@anonym_autor ze bude urad prace platit zdravotku do isteh casu???? to co je za blbost.
@anonym_autor no sa čudujem že si vôbec odišiel keď toľko v čistom nezarobí ani veľa nemcov
@anonym_29dcd5 potreboval som pauzu. Robil som tam 10 rokov a chcel som zmenu. Spravil som si u nás živnosť, ale pracoval som minimálne. Keď prišla nejaká zaujímavá práca a zároveň si užíval voľno.
@anonym_autor ze bude urad prace platit zdravotku do isteh casu???? to co je za blbost.
@anonym_aaf7dd keď budem evidovaný na urade práce, tak nemám povinnosť platiť do zdravotnej. Až do určitého času, kým ma vyhodia 😀
@anonym_aaf7dd keď budem evidovaný na urade práce, tak nemám povinnosť platiť do zdravotnej. Až do určitého času, kým ma vyhodia 😀
@anonym_autor ked si na urade prace za teba stat plati zp.
@anonym_aaf7dd no a nedostanú nič. Lebo nič neplatili .
@subartic ved spravne.
@anonym_aaf7dd no a nedostanú nič. Lebo nič neplatili .
@subartic áno, tak to ma byť a je to správne.
Ja ani nič nechcem a nechcem ani dôchodok zo Slovenska.
Bývam v dome, ktorý som dostal a za peniaze zarobené v zahraničí som kúpil 3izbovy byt v novostavbe, ktorý budem prenajímať v budúcnosti a to je moja zábezpeka na dôchodok, ak sa ho dožijem. Byt som kúpil bez pôžičky. Nemienim sa spoliehať na štát a na dôchodok.
Oveľa radšej by som pracoval na Slovensku, ale za takéto platy nie. Štát rozhadzuje, rozkradaju republiku a my im máme na to prispievať? Nech zabudnú. Dokonca som si kúpil menší pozemok, kde si všetko ovocie, zeleninu dopestujem sám.
Vláda má slúžiť ľuďom, aby sa tu lepšie žilo, budovala sa krajina a nie aby nemali čo do úst a zaujíma ich iba ich prospech. Ako to tu bude vyzerať pre ďalšie generácie?
K 30.6.2026
Zaloz si zivost v Cesku
K 30.6.2026
@anonym_982e4c takže 30.6.2026 a nie 31.12.2025, ako sa tu písalo predtým?
@anonym_autor to si tak malo netto zarobil v De? A kde si platil odvody a dane?
@anonym_autor Aty myslis,ze na urade prcae ta nechaju vegetovat bez toho,aby ti po
nukli pracuci ziadali,aby si si pracu hladal? ak odmietnes , vyradia ta. Naco ides na urad prace,,ked nemas zaujem pracovat.Ved si plat zd.poistenie sam.
Moja účtovníčka mi povedala, že stačí k 30.6.2026 zrusiť zivnosť
Ked su to drobne tak ju zrus uz teraz.
Byt 3i prenajimas aspon za 3-4.000e dufam, ak nepotrebujes iny prijem.
@anonym_autor to si tak malo netto zarobil v De? A kde si platil odvody a dane?
@f333 5200e v čistom mesacne je malo v Nemecku?
10 rokov odvody v Nemecku a teraz 4 roky iba zdravotka na Slovensku

Zruš ju do 31.12.2025. Na konsolidácii sa budeme podieľať všetci, to mi ver. A nielen platením odvodov do SP.