icon

Koľko je minimálna PN v skúšobnej dobe?

1. nov 2024

Vie mi niekto poradiť koľko mi vypočítajú pn, keď som bola v skúšobnej dobe na TPP? Žiaľ zlomila som si ruku a chýba mi ešte mesiac.

denisa_deniska
1. nov 2024

Z pravdepodobného denného vym.základu

sweet20
1. nov 2024

Ak by si mala zivotnu poistku a v nej pripoistenie pn tak mas plny prijem

autor
1. nov 2024

@sweet20 to žiaľ nemám

mogaa
1. nov 2024

u zamestnávateľa je klasický výpočet - prvých 10dní platí zamestnávateľ, SP od 11 dňa bude rátať PN z vym.základu z posledného zamestnania kde si odpracovala min. 90dní......ale zamestnávateľ ti aj počas PN môže ukončiť PP, v tom prípade ti SP platí odo dňa ukončenia PP

lilinka88
1. nov 2024

Ak máš minulý rok od iných zamestnávateľov ako aktuálny, odpracovaných aspoň 90 dní (kalendárnych bez on, očr), tak z minulého roka zo všetkých vymeriavacích základov od týchto iných zamestnávateľov.
Ak nemáš min. rok od iných zamestnávateľov aspoň tých 90 dní, ale zároveň máš teraz hrubú mzdu viac ako 652€, tak budeš mať PN 55% z min. vym. základu - čize z 21,7334€. Ak máš aktuálne hrubú mzdu menej ako 652€, tak z tvojej aktuálnej hrubej mzdy

autor
1. nov 2024

@lilinka88 predtým som bola na rodicaku, co v takom prípade?

lilinka88
1. nov 2024

Celý rok? Trval ti vtedy PP? Kedy a ako bol PP ukončený?

autor
1. nov 2024

@lilinka88 áno trval celý rok až tento rok sa zrušil a dohodou.

lilinka88
1. nov 2024

Bolo obnovené nemocenské poistenie alebo PP skončil počas RD?

autor
1. nov 2024

@lilinka88 skončil počas rd

lilinka88
1. nov 2024

Čiže minulý rok nemáš odpracované nič a platí druhá možnosť, ktorú som ti písala - buď bude PN z min. VZ alebo ak máš VZ nižší ako 652€, tak z toho nižšieho VZ