Koľko je minimálna PN v skúšobnej dobe?
Vie mi niekto poradiť koľko mi vypočítajú pn, keď som bola v skúšobnej dobe na TPP? Žiaľ zlomila som si ruku a chýba mi ešte mesiac.
Ak by si mala zivotnu poistku a v nej pripoistenie pn tak mas plny prijem
@sweet20 to žiaľ nemám
u zamestnávateľa je klasický výpočet - prvých 10dní platí zamestnávateľ, SP od 11 dňa bude rátať PN z vym.základu z posledného zamestnania kde si odpracovala min. 90dní......ale zamestnávateľ ti aj počas PN môže ukončiť PP, v tom prípade ti SP platí odo dňa ukončenia PP
Ak máš minulý rok od iných zamestnávateľov ako aktuálny, odpracovaných aspoň 90 dní (kalendárnych bez on, očr), tak z minulého roka zo všetkých vymeriavacích základov od týchto iných zamestnávateľov.
Ak nemáš min. rok od iných zamestnávateľov aspoň tých 90 dní, ale zároveň máš teraz hrubú mzdu viac ako 652€, tak budeš mať PN 55% z min. vym. základu - čize z 21,7334€. Ak máš aktuálne hrubú mzdu menej ako 652€, tak z tvojej aktuálnej hrubej mzdy
@lilinka88 predtým som bola na rodicaku, co v takom prípade?
Celý rok? Trval ti vtedy PP? Kedy a ako bol PP ukončený?
@lilinka88 áno trval celý rok až tento rok sa zrušil a dohodou.
Bolo obnovené nemocenské poistenie alebo PP skončil počas RD?
@lilinka88 skončil počas rd
Čiže minulý rok nemáš odpracované nič a platí druhá možnosť, ktorú som ti písala - buď bude PN z min. VZ alebo ak máš VZ nižší ako 652€, tak z toho nižšieho VZ

Z pravdepodobného denného vym.základu