Konateľ spoločnosti a zahraničný titul

denka259
15. okt 2020

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu. Mám zahraničný magisterský titul z Anglicka, ktorý som si ale nedala nostrifikovat. Idem zakladať spoločnosť, kde budem konateľ a spoločník. Myslíte, že si môžem titul zapísať za meno? Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mata1001
15. okt 2020

Zavolaj si na ministerstvo skolstva a oni ti povedia, ci ho na SK uznavaju.Ak ano, diplom si daj prelozit a notarom overit a potom si ho mozes dat zapisat do op.

osky
15. okt 2020

Ja zijem v at.
Strednu i vysku mam na sk a Nebolo treba nostrifikovat.bola som na ministerstve,KDE som obdrzala potvrdenie o Tom,ze ako obcan EU mam platne vzdelanie a teda aj titul.
Pracujem v odbore,kt.som studovala .akurat musiim pouzivat slovensky format titulu,nie rakusky.
A mam ten tutul vsade.na pase i na poistovacej karte....

denka259
autor
15. okt 2020

@osky otázka je ako to vnímajú na SVK. Nerozumiem prečo tituly zo škôl v rámci EU neuznávajú automaticky 😞 zbytočná byrokracia a vyhodené peniaze.

ja_mama
15. okt 2020

Do obchodneho registra ti zapisu udaje podla obcianskeho preukazu - ak teda nebudes mat titul zapisany tam, nebude ani v orsr. Ja som si kvoli tomu davala titul schvalit slovenskou skolou a dala zapisat do obcianskeho...bolo to ale min 5 rokov dozadu. neviem ci odvtedy nahodou nevznikol nejaky zoznam zahranicnych vs, ktore nemusia byt overene? Nie som si ista ale daco take sa mi mari, treba kuknut na nete...ak by v nom bola skola co mas tak by ti mali titul do obcianskeho dopisat bez overenia.

lienka.7
15. okt 2020

@denka259 musis sa obratit na VS, ktora na SK ponuka rovnaky, pripadne podobny program.
Predkladas ziadost plus uradne prelizene doklady do slovenciny. Co mas skoncene?

lienka.7
15. okt 2020

@mata1001 musi jej vzdelanie uznat prislusna VS, take jednoduche to zase nie je. Ze si prelozis diplom a je to.

denka259
autor
15. okt 2020

@lienka.7 ďakujem za info, titul si dám zapísať asi dodatočne spolu so zmenou sídla keď skolaudujeme dom. Titul preložia tiež do slovenskej formy alebo si možem ponechať MSc? Vyštudované mám kmeňové bunky a regeneratívnu medicínu.

ja_mama
16. okt 2020

skus kontaktovat rovno ministerstvo skolstva, co presne budes potrebovat...su povolania ako lekar, zdrav. sestra a pod, ktore sa v ramci EU uznavaju automaticky...mozno by sa to vztahovalo aj na teba kedze mas vystudovane to co mas. Toto som nasla: https://www.minedu.sk/uznavanie-ukonceneho-vzde...

lienka.7
17. okt 2020

@ja_mama ona nechce robit ani zdravotnu sestru ani lekara... cize toto absolutne nepotrebuje!
Ona chce akademicke uznanie titulu, kvoli zapisu do OP.
Keby chcela robit lekara, zdravotnu sestru ci ucitela a nema VS na SK, tak vtedy posudzuje ministerstvo.
Ked chce len zapis titulu do OP, robi to VS.
To je zakladny rozdiel, chapeme sa?

@denka259 oslov priamo VS, podla toho aky program mas skonceny... UK ma "milion" programov. Klasicky napis na dekanat prislusnej fakulty, oni ti dalej napisu, usmernia ta co a ako. Resp.ak napises ziadost na rektorat, posuvaju to oni potom na fakultu.
Bezne nam to od nich chodilo (robim na VS😉 )

lienka.7
17. okt 2020

@denka259 titul MSc.ti ponechaju 😁
Ide len o to, aby ti ho na policii zapisali. 👌
Predlozis im tam potom doklady a rozhodnutie VS o uznani titulu.
Dokonca VS ma tusim lehotu len 15 dni, cize ziadne 3 mesiace ako ministerstvo 👎

ja_mama
17. okt 2020

@lienka.7 nebola rec o tom ci chce pracovat ako lekar alebo nieco podobne alebo nie...chcela som tym povedat to, ze niekedy praveze netreba aby titul posudzovala ina slovenska VS ale uznava sa vzdelanie automaticky...mozno aj do op by zapisali titul na zaklade toho - neviem presne ako to funguje ci len na vykon povolania je to uznane ci aj do op zapisu, nie je to tam o tom vela info...inak ano bezne tituly, ako som aj ja pisala vyssie, schvaluje VS podobneho zamerania - tiez som si tym presla

denka259
autor
17. okt 2020

@lienka.7 ďakujem krásne za radu 🙂

lienka.7
17. okt 2020

@ja_mama na policii ti nezapisu len tak titul, musis im predlozit relevantny doklad o skonceni studia, v uradnom jazyku s nejakym dokladom - ci uz od MS alebo VS.
Teraz to prezeniem, skoncila by si VS v Cine napr., vsak by tym hieroglifom ani nerozumeli 🙈😁
Ano, vzdelanie sa uznava automaticky z krajin, s ktorymi ma SR podpisane bilateralne dohody. Je ich tusim 6?
Najlahsie je to s ČR, lebo cestine rozumieme.
U inych potrebujes preklad (naozaj zavisi to iba od uradnika, niektory chce uradny s peciatkou, inemu staci aj tvoj preklad).

ja_mama
18. okt 2020

@lienka.7 ved ale samozrejme ze by som nesla s cinskym alebo akymkolvek zahranicnym diplomom rovno na policiu 😃 ale ministerstvo ze by to uznalo automaticky bez overenia skolou....jemine ved zas debil nie som, ani som taky postup nikde nenavrhovala, netreba mi to dookola vysvetlovat 😀

er84
26. feb 2021

@lienka.7 prosím o pomoc lebo nerozumiem. Vyštudovala som Master in HRM v Írsku. Ministerstvo mi povedalo ze Trenčianska univerzita mi spraví akreditáciu takže preložila všetko u notársky 300e zaplatila. Mám list od Trenčianskej univerzity ze sa to zhoduje s ich štúdiom a uznávajú mi titul. Na prekvapenie...ked som išla riešiť Doklady mi policajti povedali ze oni nemajú v databáze titul MSC! Riešila som to s Ministerstvom Vnútra ze za mailom ho písať môžem no nedá sa dat do OP.....tak ako je možné že vám ho zapísali a kde prosím?! Ja som to riešila pred len 1.5r ...prosím ak to mate vybavené dajte vedieť lebo som teraz zhrozená som volala do Bruselu a povedali ze education nemôžu enforce v EU krajinách...erikamruskovicova@gmail.com

er84
26. feb 2021

@lienka.7 aké doklady list z akreditácie a preložený diplom? Mne to na polícii neakceptovali

er84
27. feb 2021

@lienka.7 prosím môžete mi napísať lebo toto iste som spravila priniesla na políciu akreditáciu od slovenskej univerzity a preložený diplom notárom a oni mi povedali ze MSc nemajú v tabuľkách akoby sme žili za Komunizmu...čo sa mi hneď zdala hlúposť. Ked som volala na ministerstvo vnútra mi len povedali ze písať si to môžem.Vy to zápisné mate?

elizita
27. feb 2021

@er84 haha, ani muzovi sa to nedalo , ze to tam nemaju.. musi sa to vybavit potom cez skolu ale na to sa uz potom vybodol.. tak to tam nema..

er84
1. mar 2021

@elizita ďakujem. Ja to mam cez slovensku školu akreditované a i tak mi to nedali lebo nemajú v tabuľkách. Čo je trápne sme v EU skoro 20r. Už by sa mala spísať petícia inak v tomto state nič nevybojujeme.