icon

Končí otvorením škôlok nárok na pandemické ošetrovné?

ivaho
14. apr 2021

Dcérka mala v decembri 3 roky, som zamestnanec, nechodí ale kvôli veku do škôlky, tak nastupim do práce najskôr v septembri 2021. Priznali mi aj tak pandemicke ošetrovné (aj keď do škôlky nechodila), teraz ako škôlky otvorili, trvá mi ešte nárok? Ďakujem

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
ivaho
autor
•
14. apr 2021

@viestta a nevieš čo by bolo teraz pre mňa najvhodnejsie do toho septembra? Neplatena rodicovska? Iný príjem nemám

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
ivaho
autor
•
14. apr 2021

@viestta som zamestnanec

veronikaszabova
•
14. apr 2021

@ivaho preco si to neriesila zapisom do skolky minuly rok? Od januara uz mohla chodit.

ivkazba
•
14. apr 2021

@ivaho treba sa dohodnúť so zamestnávateľom hlavne. Ak si zamestnaná, tak očr ti musel akceptovať, ale s predĺžením neplatenej RD musí súhlasiť. Ak nebude, tak buď sa musíš vrátiť do práce alebo dať výpoveď.

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
ivkazba
•
14. apr 2021

@viestta je zamestnaná, takže na dávku nebude mať nárok, keďže môže ísť do práce. A ak odíde z práce, tak bude mať nárok na podporu v nezamestnanosti, čiže opäť bez nároku na nejakú dávku.

martinkatinka
•
14. apr 2021

Sukromna skolka, opatrovatelka. Keby nebola pandemia, riesis to iste a ovela skor.
Mala si ju zapisat uz minuly rok.

ivaho
autor
•
14. apr 2021

@ivkazba super, ďakujem, nejde mi o príspevok, aj to, že mi priznali pandemicke ošetrovné ma prekvapilo. Ide mi o to, preklenut obdobie do septembra. Ďakujem, zamestnávateľ bude ok, pôjdem teda na neplatenu rodicovsku, nech mi aspoň odvody platí štát

ivaho
autor
•
14. apr 2021

@ivkazba @viestta tak som sa dovolala do socpoist. Nakoľko dcérka nebola do ziadnej škôlky zapisana, trvá AJ NAĎALEJ nárok na pandemicka ošetrovné. Zmysel to nedava ale nestazujem sa 😁😁😁

lubka73
•
14. apr 2021

@ivaho ty mas narok kedze nemas dieta v skolke zapisane , je to jasne napisane na stranke SP

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•