Koniec platnosti cestovného pásu
Žienky mám dilemu, 1.júla odchádzame na Sicíliu ku svokre ...chodíme už 12 rokov každé leto a nikdy nám nikto nekontroloval doklady.... malému končí platnosť 16.7. a nejak okolo toho dátumu by sme sa mali vrátiť , možno o deň, dva neskôr ... riskli by ste to? Môj chlap mi vraví, že sa isto nič nestane ak by kontrolovali doklady a malý by ho mal deň- dva po ukončení platnosti.... 🙈🙈🙈
tiez by som to neriskovala.. a dovtedy mas predsa cas dat v pohode spravit novy 😊
@ingrid56 ja by som to neriskovala. Obzvlast teraz, vdaka covid-u, sa bude kontrolovat asi viac.
Neexistuje. Jednak je kovid, bude sa kontrolovat viac a navyše nedajboh sa vyskytne nejaky problem a potom este mat opletačky s neplatným dokladmi. Alebo sa vráťte tak, aby ste boli v termíne.
ja nechápem prečo nejdeš dať urobiť pas. Aký problém?
Ale ved je nejake pravidlo, ze musi byt pas platny este 3 mesiace od planovaneho navratu aby vas vobec pustili ci nie?
Neriskla, za mozne problemy to nestoji. A pas sa da za priplatok vybavit aj do dvoch dni. Tak za mesiac to urcite stihas.
@ingrid56 Úplne s prehľadom stíhate vybaviť nový pas. Ja som to riešila tento mesiac pri dcére a za týždeň bol hotový. Bez príplatku.
@ingrid56 Áno, normálne na 30 dní a sama som bola prekvapená, keď mi presne po týždni pípla sms, že si môžem prísť vyzdvihnúť pas. Platila som 13€.
@ingrid56 ja len obdivujem tvoju odvahu vybrať sa s detmi na Sicíliu a spoliehat sa na to, co povedal niekto známy. To neznamena, ze ked niekoho neskontrolovali, ze vás kontrolovat nebudú. Prechádzate viacerými štátmi. Pas vies vybavit aj za dva dni. Tych par desiatok EUR by mi nestalo za to, aby som zostala s detmi kdesi trcat. Nedajboh by ste museli zostat v karanténe v danom state. A doklady prepadnute. Synovi teda spravte doklady az v 18-tich. Bude ich mat platne zo 10 rokov. Nejdete dovolenkovať na Šíravu preboha.
Teraz ked hocikedy zavru hranice hockde a zacnu kontrolovat hranice ako za starej dobrej studenej vojny chce niekto risknut ist s kadukovanym pasom je naozaj odvaha - smekam klobouk pred vami 👍🏼🥳
Po EU som pocestovala vela a tiez ma v 99% pripadov nikto nekontroloval. A to zvysne percento su namatkove kontroly, ktore sa na letiskach bezne robia. Raz ma dokonca oznacil policajny pes. Zakon schvalnosti funguje skoro dokonale a teda chcela by som mat odvahu autorky. Hlavne v aktualnej situacii.
@ingrid56 nikto ta nebude lynčovať. Kazdej moze byt s prepacenim u prdele, ci budes mat platný pas alebo neplatný. Nerozumiem, kvoli comu vznikla tato diskusia. Inteligentny clovek vie ako ma postupovať bez toho, aby zakladal diskusiu takéhoto typu. Vela stastia.
neriskla. v pohode stihnete vybavit nove doklady.
@ingrid56 ja by som to neriskovala. Podľa mňa chodte hneď zajtra na políciu vybaviť nový pás .. dá sa zpalatit aby bol do 24 hod

@ingrid56 vôbec by som to neriskovala 🙂