icon

Koniec platnosti cestovného pásu

ingrid56
30. máj 2021

Žienky mám dilemu, 1.júla odchádzame na Sicíliu ku svokre ...chodíme už 12 rokov každé leto a nikdy nám nikto nekontroloval doklady.... malému končí platnosť 16.7. a nejak okolo toho dátumu by sme sa mali vrátiť , možno o deň, dva neskôr ... riskli by ste to? Môj chlap mi vraví, že sa isto nič nestane ak by kontrolovali doklady a malý by ho mal deň- dva po ukončení platnosti.... 🙈🙈🙈

simona1998
30. máj 2021

@ingrid56 vôbec by som to neriskovala 🙂

denden77
30. máj 2021

tiez by som to neriskovala.. a dovtedy mas predsa cas dat v pohode spravit novy 😊

dskjhfdlkdjhl
30. máj 2021

@ingrid56 ja by som to neriskovala. Obzvlast teraz, vdaka covid-u, sa bude kontrolovat asi viac.

vendulka80
30. máj 2021

Neexistuje. Jednak je kovid, bude sa kontrolovat viac a navyše nedajboh sa vyskytne nejaky problem a potom este mat opletačky s neplatným dokladmi. Alebo sa vráťte tak, aby ste boli v termíne.

sasa1310
30. máj 2021

ja nechápem prečo nejdeš dať urobiť pas. Aký problém?

sona96
30. máj 2021

@ingrid56 však oi je kopa času ešte,.dovtedy určite vybavis aj dva pasy

kitycat
30. máj 2021

Ale ved je nejake pravidlo, ze musi byt pas platny este 3 mesiace od planovaneho navratu aby vas vobec pustili ci nie?

sasa1310
30. máj 2021

@kitycat v EU nie. Iba v krajinách mimo EU

alfged
30. máj 2021

Neriskla, za mozne problemy to nestoji. A pas sa da za priplatok vybavit aj do dvoch dni. Tak za mesiac to urcite stihas.

sissy27
30. máj 2021

@ingrid56 že toto vôbec niekomu napadne 🙄🙄🙄 a zvlášť teraz, keď kontrolujú aj iné veci 🙈 aký je problém ísť dať zajtra spraviť nový pas?

matulinka83
30. máj 2021

@ingrid56 Úplne s prehľadom stíhate vybaviť nový pas. Ja som to riešila tento mesiac pri dcére a za týždeň bol hotový. Bez príplatku.

ingrid56
autor
Autor odpoveď zmazal
matulinka83
30. máj 2021

@ingrid56 Áno, normálne na 30 dní a sama som bola prekvapená, keď mi presne po týždni pípla sms, že si môžem prísť vyzdvihnúť pas. Platila som 13€.

ingrid56
autor
Autor odpoveď zmazal
ingrid56
autor
Autor odpoveď zmazal
vendulka80
30. máj 2021

@ingrid56 ja len obdivujem tvoju odvahu vybrať sa s detmi na Sicíliu a spoliehat sa na to, co povedal niekto známy. To neznamena, ze ked niekoho neskontrolovali, ze vás kontrolovat nebudú. Prechádzate viacerými štátmi. Pas vies vybavit aj za dva dni. Tych par desiatok EUR by mi nestalo za to, aby som zostala s detmi kdesi trcat. Nedajboh by ste museli zostat v karanténe v danom state. A doklady prepadnute. Synovi teda spravte doklady az v 18-tich. Bude ich mat platne zo 10 rokov. Nejdete dovolenkovať na Šíravu preboha.

mondolina
30. máj 2021

@ingrid56

sprav mu občiansky, platí ako pas, a má platnosť 5 rokov. určite by som neriskovala

prasiatko30
30. máj 2021

Teraz ked hocikedy zavru hranice hockde a zacnu kontrolovat hranice ako za starej dobrej studenej vojny chce niekto risknut ist s kadukovanym pasom je naozaj odvaha - smekam klobouk pred vami 👍🏼🥳

alfged
30. máj 2021

Po EU som pocestovala vela a tiez ma v 99% pripadov nikto nekontroloval. A to zvysne percento su namatkove kontroly, ktore sa na letiskach bezne robia. Raz ma dokonca oznacil policajny pes. Zakon schvalnosti funguje skoro dokonale a teda chcela by som mat odvahu autorky. Hlavne v aktualnej situacii.

ingrid56
autor
Autor odpoveď zmazal
mondolina
30. máj 2021

@ingrid56
kde Ťa lynčujú?
normálne odpovedajú čo sa pýtaš, že by neriskli cestovať s neplatným pasom.

vendulka80
30. máj 2021

@ingrid56 nikto ta nebude lynčovať. Kazdej moze byt s prepacenim u prdele, ci budes mat platný pas alebo neplatný. Nerozumiem, kvoli comu vznikla tato diskusia. Inteligentny clovek vie ako ma postupovať bez toho, aby zakladal diskusiu takéhoto typu. Vela stastia.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
hradnapani
30. máj 2021

neriskla. v pohode stihnete vybavit nove doklady.

lenuska9999
30. máj 2021

@ingrid56 ja by som to neriskovala. Podľa mňa chodte hneď zajtra na políciu vybaviť nový pás .. dá sa zpalatit aby bol do 24 hod

zuzanaete
31. máj 2021

@mondolina Obciansky ma rozdnu dlzku platnosti podla veku dietata. Je to rovnake ako pri pase.